Päivän kysymys: Paras kylmän kesän vinkkisi?

Toimitus

Olen toistellut tänä kesänä usein yhtä lausetta: ”Jos jättää jotain tekemättä siksi, että aurinko ei paista, ei tee koko kesänä yhtään mitään.” Niinpä olen istunut kesäteatterissa sateella, värjötellyt näköalakahvilassa viltin alla ja lähtenyt aamuöisille laiturijatkoille valkoviinipullon ja talvitakin kanssa. White Trash Disease -blogin Nata sen sanoo: villapaitakesä. Coco puolestaan on sadepäivinä välitilassa: kauniisti sisustetulla katetulla terassilla. Sehän on melkein ulkoilua!

Mutta vaikka olisi kuinka luova ja myönteinen ihminen, jossain vaiheessa ideat alkavat loppua. Olohuonepiknik, testattu. Lapsuuden sadepäiviltä tuttu Monopoli-maraton (kossudrinkkeihin yhdistettynä), kokeiltu. ”Meitä ei ole tehty sokerista”-tyyppisellä raivolla vedetty sadepyöräilyretki, nähty.

Niinpä kysymme maanantain kunniaksi:

Mikä on sinun paras vinkkisi kylmään kesään?

Miten nauttia kesästä, kun vuoroin sataa ja vuoroin tuulee? Miten sinä piristät sadepäiviä ja pidät mielen aurinkoisena? Miten kääntää voitoksi tämä kesä, jona Jaakolla ei ole ollut kylmän kivensä kanssa paljoa tehtävää?

Kiitollisena inspiraatiota odottelee

Trendin toimitussihteeri Heini

Kommentit

Oranssinen

Voitonpuolelle mennään HETI kun ei uloslähtiessään tarvitse pukea kuutta kerrosta vaatetta ja jalkaan vetää vuorillisia saappaita. Eli kesänautintoja on juuri tuo kevyt pukeutuminen, oli se sitten villapaita tai nilkkasukat tennareihin, niin hei TENNAREIHIN!

Nautin sadekesästä, koska silloin ei tarvitse kärvistellä huonoa omatuntoa (ja kuunnella kavereiden ihmettelyä) siitä ettei heilu rantsussa bikineissä, chillaile aurinkoisella terassilla helmeilevän juoman kanssa tai kierrä perasuoli solmussa kesäfestareita.

Meriselityksenä tekemättömyydelle tai lähtemättömyydelle "no hitto kun satoi koko viikonlopun" saa osakseen ymmärtävää mutinaa ja päivittelyä milloin viimeksi on tällainen kesä ollutkaan.
Tällaiselle duracellsuorittajalle tekee hyvää, kun kaatosade rajoittaa pihan nyppimistä, kääntämistä ja kuoputtamista. Takakuistilta aukeaakin tänä kesänä uskomattoman vehreä ja kukoistava pihamaa, aikaisempien hellekesien projektikaaoksesta poiketen. Kaikki saa kasvaa ja kukoistaa!

Voi istahtaa sinne takakuistille, tai ihan kotisohvalle, jos ei sitä katettua terassia omista, lukea kirjaa, katsoa tv-sarjoja, leffoja tai nettishoppailla (ei tule hiki ahtaissa sovituskopeissa!).

Tai oikeasti olla tekemättä mitään. Kokeilla hetken ja toisenkin vain olla, kuulostella miten oma aikatauluihin ja suunnitelmiin tottunut (totutettu) mieli panikoi ja yrittää kasata hehkuvia hiiliä niskaan "TEE JOTAIN - MENE JONNEKIN - TOIMI - TOUHUA - OLE AKTIIVINEN".
Ehkäpä sille aktiviteettinatsille tekisi hyvää joutua vähän rauhottumaan?

Hitto, jos ihan kauheasti ahdistaa, niin kudo vaikka lapaset tai villasukat - kyllä se talvi sieltä pian taas tulee :D

 

Toimitus
Toimitus

Hahaa, ihan huikea asenne! Mutta totta: ehkä sadepäivät ovat paras mielenhallintaharjoitus ikinä. Joskus (aika usein) tekisi hyvää ihan vain olla. Itse vetäydyn samasta syystä mökille keskelle korpea. Koska sieltä ei voi lähteä mihinkään, mieli ei täyty kirjaa lukiessa "pitäiskö sittenkin mennä terassille/joogaan/puistokonserttiin"-pohdiskeluista. Eli sadepäivä = kuin mökkeilyä ilman ulkohuussia.

CougarWoman
CougarWoman

Me istuttiin mökillä katetulla terassilla grillaamassa viltteihin käärittyinä terassilämmittimestä aurinkoviboja imien. Sinnikkäinä sisseinä päivästä toiseen. Mutta hei ei ollut pitkiä kalsareita verkkareitten alla (vaikka olisi ehkä tarvinut), koska KESÄ! Ja positiivistahan tässä oli a) loma, ja b) ei itikoita (raukat vissiin olivat jäätyneet hengiltä). 

"Kesälomarusketus" hankittiin sitten kotiinpaluun jälkeen solariumista. 

ikkiam
LUOMA

Jäätelö.

Toimii todistetusti myös talvella.

Toimii siis ihan aina.

Syö sitä!

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Nautin siitä, että voin lukea kirjoja ja katsella sarjoja netistä, kun ei ole kiire piknikeille sun muille :)

Sekin auttaa, että kesäloma alkaa vasta elokuun puolessa välissä, jos matalapaine olisi siihen mennessä  vaikka väistynyt...

let her go
DARK PARADISE

Tehdä paljon töitä ja lähteä sitten marraskuussa jonnekin lämpimään. 

Myös lattarimusiikin kuuntelu patterin vieressä silmät kiinni toimii. Voisi melkein olla Riossa tanssimassa. 

Ja kirjat! 

Nica
Klassikko viikossa

komppaan lattarimusan kuuntelua! ja sen tahtiin tanssimista! 

Pau
P.S C'est moi!

heh, kirjoitinkin juuri tänään runomuodossa blogiini suuresta kesähuijauksesta, sillä siltä tämä vähän tuntuu :D Mutta yksi vinkki taitaa varmaan olla että pukeudu lämpimästi ja monipuolisesti, sillä tästä kesäilmasta ei aina oikein ota selvää. Välillä on yhtäkkiä kuuma ja sitten taas kylmä.

Paras vinkkini on varmasti se, että katso ympärillesi ja nauti ihanasta vihreydestä ja luonnon runsaudesta! Vetiset ja viileät kelit ovat kyllä tehneet luonnon niin vehreäksi, että kaikkialla on ihanan kaunista. Eli avaa silmät ja hengitä sisään.

Ja nauti sitten niistä aurinkoisista päivistä kuin viimeistä päivää ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kommenttini ei liity nyt varsinaisesti aiheeseen. Kylmänä kesänä tosin voi tehdä mitä vaan eikä lämpö lamaannuta.

Mutta siis. Olisiko mahdollista saada jotain moderointiapua tms tuonne Kokon Ruskeisiin tyttöihin? Alkaa vanne kiristää, kun jo Lilyn etusivulla vilkkuu jatkuvasti rasistisia, asiattomia, antisemistisiä ja naisvihamielisiä viestejä. Ymmärrettävästi Koko ei voi bloginsa ääressä jatkuvasti istua delete-nappi sauhuten. Kokon blogi ja kirjoitukset ovat hienoja ja tärkeitä ja sinänsä myös soraääniä on keskustelussa kuin keskustelussa, joten odota kaikkien hymistelevän kanssani kuinka Koko kirjoittaa asiaa. Rajansa kuitenkin kaikella. Täysin asiattomat viestit kuitenkin voisi poistaa myös joku muu kuin tulvaan hukkuva bloggaaja. Pahimmille tyypeille voisi pistää ip eston mikäli mahdollista (joka sekin kyllä on kierrettävissä, mutta parempi kuin ei mitään).

Essiy (Ei varmistettu)

Urheilu! Jos ei paista, pitää liikkua, että olisi lämmin. Ei voi myöskään valittaa, että olisi liian kuuma urheilla. Mulle kesä on myös vihreyttä ja värejä, joista olen kyllä saanut nauttia lämpömittarista huolimatta.

Hain keirrätyskeskuksesta kasan värikkäitä vaatteita ja puin kesän päälle. Kun on sateenkaaren värit päällä, tuntuu heti kesäisemmältä.

Täytyy myös muistaa, että asumme tosi pohjoisessa maassa, ei tänne aina helteet saavu, mutta en mie mistään epäkesästä silti puhuisi. Kesä se on tämäkin ja kyllä tätäkin sitten talvella lämmöllä muistelee

maitokahvi
Päivän ajatus

Mäkin oon Essilyn tapaan urheillut tänä kesänä ihan poikkeuksellisen paljon. Tavoitteena on ollut vetäistä joka päivä pieni HIIT-treeni, lenkki tai joogasessio lähipuistossa, mutta käytännössä on tullut treenattua ehkä muutama kerta viikossa :) Lisäksi on tullut terveysintoiltua muutenkin, kokkailtua terveellistä kasvissafkaa, raakasuklaata jne.. Tää on ollut tällainen hyvinvointikesä; oon lukaissut lisäksi pari hyvinvointiin liittyvää kirjaa ja meditoinut aina kun olen ehtinyt. Tuntuu, että voin fyysisesti ja henkisesti tänä kesänä ihan hirmu hyvin, kun ei ole tullut vietettyä koko kesää skumppapäissään kesäpiknikeillä :D

Toisaalta kääntöpuolena on ollut myös tämä kotisohvalla ja tietokoneella hengailu. Jos laskisin blogien selailuun ja Netflixin katseluun kuluneet tunnit, niin... no, enpä laske ;D

Mut ehkä se lämpökin sieltä vielä tulee, eiks vaan??

Kommentoi