Päivän kysymys: Paras somedeittailuneuvosi?

Toimitus

Siihen menee niin paljon aikaa ja se on niin hankalaa, sinkkuystäväni huokasi.

Hän oli hankkinut uuden, Tinder-kelpoisen puhelimen, mutta sovellus ei osoittautunutkaan sellaiseksi Amorin nuolien sinkoilupaikaksi kuin hän oli kuvitellut.

Kyllä, potentiaalisia kumppaneita löytää, kunhan pyyhkii menemään. Mutta se yhdentekevä tsättäily tuntemattomien tyyppien kanssa! Yhdellä sormella älypuhelimella! Miksi ihmeessä käytämme vuonna 2015 viestittelymuotoa, joka on hidasta kuin morsettaminen ja josta saa rasitusvammoja sormiin!

Ja sitten kaikki ne muut hankaluudet: Ensin keskustelu alkaa lupaavasti. Vitsaillaan huonoista kesäsäistä ja kuvaillaan omia eksoottisia harrastuksia. Sitten tyyppi ei enää vastaa. Tai sitten kaikki ihanat kesäheilat pamahtavat puhelimeen samaan aikaan, ja pitäisi ehtiä vielä käydä töissäkin.

Ja entä sitten treffien jälkeen? Pitääkö jatkaa tsättäilyä vai pitäisikö käyttää puhelinta siihen, mihin se on alun perin suunniteltu, eli soittamiseen? Kuinka montaa tyyppiä saa tapailla samaan aikaan? Saako tyypin vain feidata vai pitäisikö kertoa reippaasti, että toinen treffikumppani vaikuttaa inspiroivammalta? Kuinka nopeasti viesteihin pitää vastata?

Eikä somedeittailusuo lopu Tinderiin. Voiko deittiä alkaa seurata Instagramissa vai mennäänkö stalkkaamisen puolelle? Miten pitäisi tulkita sitä, että tyyppi on lukenut WhatsApp-viestisi mutta panttaa vastaamista?

Sääntöjä ei ole, joten ne pitää tehdä. Päivän kuuma kysymys kuuluukin:

Minkä deittailuviisauden haluaisit jakaa meille kaikille? Jos saisit julistaa Tinder-aikakauden deittailusäännöt, miten ne kuuluisivat? 

Nerokkuuksianne odotellen

Trendin toimitussihteeri Heini

Kommentit

saimah
Mintulle mies 2014

Säännöt olisikin kultaa!

Ainakin itselle sääntö numero yksi: pitkä pinna ja hyvä fiilis someviidakossa luoviessa. Itsellä meni jossain vaiheessa Tinderin kanssa kireeksi urheilusuoritukseksi, kunnes siskoni vinkkasi, että hei - kannattaa olla siellädeittimielellä. Otin siis lasin skumppaa samalla kun pläräsin ehdokkaita. Oli itsellä hauskempi fiilis eikä homma mennyt suorittamiseksi.

Itseä ärsytti, jos match ei vastannut. Voisi ees sanoa, että "kiitti, tuli huti/ moi, mutta moikka!" tm. Jotkut keskusteluthan vaan kuivuu kasaan, samalla tavalla kun tosielämässä, ei siinä musta mitään. Mutta jos match tulee on kohteliasta tervehtiä.

Mulla oli muutamakin oivallinen Tinder-heila, joista toista en ehtinyt edes tavata. Molemmat jätkät oli suoraselkäsiä, eli kun he tapailivat samaan aikaan toista kiinniostavampaa muijaa, he kertoivat tästä kivasti ja toivoteltiin hyvät jatkot. Jokainenhan etsii kemiaa, eikä sille mitään mahda jos sitä ei ole. Moukka ei tartte kuitenkaan olla, vaan kun toteaa tilanteen ystävällisesti puolin ja toisin, ei kellekään jää peen maku suuhun eikä treffailukammoa.

Tottakai instassa ja facessa saa stalkata! Sehän on koko somen hienous ;) eikö? Seuraajaksi/kaveriksi en kyllä ekojen treffien jälkeen vielä ryhtyisi.

Sinkkuystävälle terveiset, tinder voi olla aarreaitta, vaikka välillä puhelin lentäisikin seinään! <3

Toimitus
Toimitus

Saimah, skumppavinkki on loistava! Tosin riskinä on, että liian monen skumppalasin jälkeen Tinder-sörmi höllenee vähän liikaa :) Ja siinä olet oikeassa, että on huonoa käytöstä olla vastaamatta, jos toinen tulee moikkaamaan. Pitäisi vaan keksiä jokin hyvä keino, miten esittää asia niin, että ystävällinen moikkailu ei veny keskusteluksi.  Koska eihän siinäkään ole järkeä, että tuhlaa molempien aikaa turhaan kohteliaisuuskeskusteluun. Hmm, toi "moi ja moikka" voi toimia :)

saimah
Mintulle mies 2014

Heh, tuli tosiaan kokeiltua myös tämä "muutamaa skumppalasia myöhemmin"-taktiikka, ja silloin ei tosiaan enää ollut niin kranttu. Suosittelisinkin jälkiviisaana skumpan nauttimista max. nousuhumalaan asti :)

Sanna Inkeri
Inkerin vikaa

Mulla ei ole kokemusta Tinderistä (koska puhelimessani ei ole siihen tarpeeksi muistia – melkein jo tämän vuoksi marssin puhelinkauppaan ja odotin kohtaavani prinssini, joka esittelisi omaa Tinder-ystävällistä kapulaansa kuuluisin "itsehän käytän tätä" -sanoin), mutta deittiviestittelystä muiden medioiden avulla kyllä. 

Vinkkini on: OLE MIES.

Jotenkin kun on sellainen kumman stereotyyppinen kutina, että me naiset kelailemme näitä mikseisevastaa mitätoinyttarkotti -juttuja paljon pahempia puoliskoja enemmän. Vai olenko vain kohdannut sangen yksioikoisia uroita?

No, itse olen huomannut, että selkeät sanat ja suorapuheisuus vievät aika pitkälle. Jos tykkää niin saa tykätä somessakin, jos ei kiinnosta niin senkin voi ilmaista (kohteliaasti toki). Jos toinen ei vastaa viesteihin, sillä on jotain parempaa tekemistä. Stalkata toki pitää joka välissä, mutta itselle Facebook-kaveruus tai muu kontaktin julkistaminen on kuitenkin Aika Iso Askel. Oma heilani on "somegurun kanssa deittaillessa" (hah) jo oppinut, että mulle ei kannata viljellä liikaa hymiöitä WhatsAppissa ja Instagram-stalkkauksessa jää kiinni, jos luulee kaksoisklikkauksen tarkoittavan zoomausta :D

(Jaapajaa, pitäisköhän tätä aihetta puida ihan oman blogin puolella..?)

Nica
Klassikko viikossa

Mä aina kauheesti toivoisin et ihmisiä kohdeltais mukavasti. Ei tarvi olla niin ahne matchien heruttelussa, ettei ehdi sanoa hyvästejä, jos ei aio enää vastailla. 

Paljon siellä tulee vastaan myös tyyppejä, jotka alottaa keskustelun puhuakseen vain itsestään, mutta ei kysy mitään vastakysymyksiä. Se on vähän turhauttavaa.

Kuviin kantsii myös laittaa jotain yritystä. Suttuset vessanpeiliselfiet tuskin herättää kenenkään kiinnostusta.  

Toimitus
Toimitus

"Stalkata toki pitää joka välissä."

Ah, tässä lauseessa tiivistyy totuus. Ongelmana vaan on se, että mitä jos tietää toisesta stalkkaamisen vuoksi kaikenlaista sellaista, mitä ei oikeastaan kuuluisi tietää. Pitääkö pokkana esittää, että "joo, en tiennytkään, että sulla on ollut vuonna 2003 vihreät rastat tai että olet osallistunut räpin suomenmestaruuskilpailuihin"?

Veera Katariina
barbamama

Säännöt olis kivat kyllä. Mitä pitää tehdä jos on viestitellyt aktiivisesti kahden mielenkiintoisen miehen kanssa ja jopa tavannut niistä toisen ja sitten somestalkkailun tuloksena huomannut että nää tyypit on kavereita keskenään......?

hheh

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun mielestä Tinderissäkin pitäis muistaa olla kohtelias. Muistaa, että siellä toisessa päässäkin on oikea, tunteva ihminen. Sanoa sellaisia asioita joita voisi sanoa kasvotustenkin.

Jos ja kun match tulee niin jo siihen ekaan viestiin kannattais panostaa, antaa jutunjuurta, kysyä tai todeta jotain, johon on helppo tarttua ja alkaa rakentamaan jonkinlaista keskustelua. Pelkkä "moi mitä kuuluu" ei pidemmän päälle enää sykähdytä sillä siihen vastaaminen tuntui minusta ainakin aina todella turhauttavalta ja usein niin alkaneet keskustelut kuivuivat kokoon ennen kuin edes alkoivat.

Lisäksi minusta on parasta lähteä treffeille aika pian jos ensimmäisten viestittelyjen jälkeen tuntuu siltä, että ollaan yhtään samalla aaltopituudella. Kahdet ekat tinder-treffit sovittiin aikalailla heti ja jälkeenpäin olen ollut tyytyväinen, etten tuhlannut enempää aikaa ja energiaa sillä kumpikin tapaus (siitä huolimatta, että olivat mukavia ja komeita) osoittautuivat ihan vääränlaisiksi minulle jo ensitapaamisella. Kolmannen tinderdeitin kanssa viestittelin KUUKAUSIA päivittäin. Kun lopulta sain herran treffeille olin ihan varma, että nyt saattoi tulla bingo. No, eipä tullut. Eniten ärsytti etten koskaan saanut sille jutulle kunnon lopetusta, vaisuja lupauksia toisista treffeistä ja hiljalleen hiipuvaa viestittelyä. Harmitti silloin aika paljon kun lopulta tajusin, että ei hänestä enää kuulu, syystä jota en saanut koskaan tietää. Myöhemmin kun neljäs tinderdeitti osoittautui syyksi poistaa koko Tinder, kerroin asiasta ihan rehellisesti niille muutamalle joiden kanssa olin silloin myös ollut yhteyksissä. Kaikki toivottivat onnea ja kiittelivät, että kerroin rehellisesti tilanteestani enkä vain tylysti hävinnyt bittiavaruuteen.

Toimitus
Toimitus

"Neljäs tinderdeitti osoittautui syyksi poistaa koko Tinder." Nyt alkoi kiinnostaa, mitä tapahtui.

Vierailija (Ei varmistettu)

No mää tietty rakastuin.

saimah
Mintulle mies 2014

Arvasin! 

Anna Blue Eyes

Heh, mitä kertoo ihmisestä se, että luki sen ensin ajatellen niin, että kävi jotain huonoa..? Että sen Tinderin poisti, koska totaalisesti menetti toivonsa (okei, no ehkä väliakaisesti, mutta kuitenkin) :D 

(Pakko mainita, että ehdin kyllä ymmärtää tämän oikein ennen vierailijan omaa lisätäsmennystä!)

pauliinaL (Ei varmistettu)

Olen samaa mieltä siitä, että treffeille vain as soon as possible! Oma sometreffeilyhistoria jäikin vain pariin viikkoon, kun oikea herra astui elämään melkein samantien. Onnellinen olen siitä, että menimme treffeille pian - kun kaikki kolahti hänen kanssaan kohdalleen, muille mätseille saattoi kertoa asiasta rehdisti ja viivyttelemättä.

Lisäksi tuosta "kyyläys"asiasta: kun tämä samainen herra ekoilla treffeillä paljasti jollain kommentillaan käyneensä tsekkailemassa feispuukkisivuani, tuli minulle ainoastaan sellainen olo, että olin häntä todella kiinnostanut ja että hän halusi tietää minusta jotain jo ennen tapaamista. Olinhan minä itsekin tehnyt saman, ja siitä sitten kerroinkinn.

Kommentoi