Päivän kysymys: Pitääkö asua vaihtaa päivittäin?

Toimitus

"Pitkän villakangashameen, valkoisen topin ja leopardiloaferien liitto toimi niin mutkattomasti, että ei tehnyt mieli pukeutua mihinkään muuhun. Tänäänkin tuo asukokonaisuus houkuttelisi, mutta ehkä kuitenkin haastan itseni ja puen vaihteeksi jotain muuta."

Miami-blogin Mia F käytti samaa asua kolme päivää putkeen ja pohti, miksi pitäisi vaihtaa, jos asu toimii (ja sehän muuten toimii). Samaa aloimme pohtia mekin, sillä tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, että asua vaihdetaan yhtä usein kuin sukkia.

Mitä mieltä sinä olet?

Käytätkö samaa asua huoletta puolet viikosta vai vaihdatko vaatteita päivittäin?

 

Kuva: Miami

Kommentit

Positiivista

Mulla on yleensä max. kaksi päivää sama asu päällä. Ei siksi ettenkö joskus haluaisi pukeutua samaan pidempäänkin, vaan siksi että pelkään ihmisten pitävän mua jotenkin saastaisena ja huithapelina joka ei edes vaatteita viitsi vaihtaa :D Haha. Ja tosiaan varsinkin talvisin hikoilen niin vähän normaali-arjessa, että voisin ihan hyvin käyttää koko työviikon samaa asua. Kesälläkään en haise hieltä, mutta vaatteisiin tulee nopeammin sellainen tunkkainen olo, joten vaativat pesun tai tuuletuksen aina paron päivän välein...

Ja farkkuja ja hameitahan siis käytän siihen asti, että niihin tulee jotain näkyvää likaa, ennenkuin pesen ne.

Housuja voin käyttää vaikka kuinka monta päivää putkeen, mutta muuten vaihdan vaatteita päivittäin. Poikkeuksena se jos olen keksinyt erittäin kivan asukokonaisuuden, ja olen varma etteivät edellisenä päivänä sen nähneet tule näkemään sitä seuraavana päivänä. Syy ei ole se, että silloin asu on jo "niin nähty", vaan jotenkin assosioin vaatteet hygieniaan: jos ihmisellä näkee saman asun useampana peräkkäisenä päivänä, itselleni tulee alitajuisesti sellainen kuva ettei henkilö ole sinä aikana myöskään peseytynyt tai vaihtanut alusvaatteita.

Oranssinen

Aika usein joku lempparihame/housut roikkuu päällä pitempään, mutta yläosa vaihtuu.  T-paidan kanssa  liehuvat shifonkihousut ovat arkilook ja illan rientoihin kun vaihtaa bling-bling-topin ja jalkoihin stiletot niin vot, juhlat alkakoot :)

Jane C.

Jos käyttäisin töissä omia vaatteita, varmasti vaihtaisin päivittäin. Meillä on kuitenkin työvaatteet, eli en jaksa joka kerta jaksa harkita uutta asukokonaisuutta sitä varten että kävelen autolle ja takaisin pari kertaa päivässä :D Kotona on sitten kotivaatteet (tai vaatteettomuus), joissa sitten viihtyy senkin jälkeen kun ne ovat jo tunkkaiset.

Zufe (Ei varmistettu)

Vaihdan ihan joka päivä asua. Ja just samasta syystä kuin Hannako: koska ihania vaihtoehtoja on niin paljon! Ne kaikki ihanat vaatteethan on tehty pidettäviksi ja päiviä vuodessa liian vähän ;D

Toimitus
Toimitus

Oih, ihana asenne! Hyvä, että kaikilla meillä ei ole vain niitä "mulla ei oo mitään päällepantavaa" -päiviä!

minna

Onko päiviä liian vähän vai vaatteita liikaa?

Samaa asua voi ihan hyvin käyttää pari päivää putkeen ja samalla mekolla käydä useissa bileissä - vaikka paikalla olisikin tismalleen samat ihmiset. Ekologiselta kantilta halpavaatteiden hamstraus on ihan kestämätöntä ja vaatteiden käyttöikä hävettävän lyhyt. Siksi pidän tärkeänä, että kohtuullisen pieni määrä vaatteita on niin laadukkaita, että ne kestävät käyttöä päivästä toiseen ja että ne ovat myös niin ihania, että ne tekisi mieli pukea päälle joka ikinen päivä.

hanne_tasteofhoney

Mä olen sen verran fiilispukeutuja, että asu kyllä vaihtuu aina päivittäin sen mukaan, miltä sattuu tuntumaan. Toki säänkin mukaan, mutta asu monesti viestii tunnetilasta, tai sillä voi vaihtoehtoisesti kalastella tiettyä tunnetilaa. Laiskana päivänä piristyn kummasti, kun laitan jotain vähän sporttisempaa päälle. Rumatyhmäpäivänä korot ja mekko taas nostavat fiilistä. Samaa asua voi myös varioida asusteilla paljonkin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Pidän yleensä pari päivää samoja vaatteita, koska en jaksa miettiä joka päivälle uusia vaatteita. Miksi vaihtaa kun vaatteet eivät ole likaisia? Yhtä hienoja ne ovat kuin edellisenäkin päivänä. Jos asu on erityisen onnistunut niin muutkin saavat nauttia siitä pidempään.

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Mulle on jäänyt varmaan ihan lapsuudesta mieleen sääntö, että max. 2 päivää pidetään samaa asua. Mun työssä vaatteet tuppaa joskus sotkeentumaan päivän aikana, joten joskus vaihdan asua tai osan siitä, mutta useimmiten pidän samoja vaatteita sen pari päivää. Joskus saatan myös pitää esim. housuja useampanakin päivänä, koska en kotioloissa yleensä ole samoissa vaatteissa kuin töissä tai vaikkapa kaupungilla. Jotkut vaatteet taas menevät yhdessä päivässä niin pidetyn näköisiksi, että on senkin takia hyvä vaihtaa. Eli riippuu päivästä, sotkuista ja maapallon asennosta. :D

helinel
Wings of Desire

Olen toivottoman käytännöllinen mitä tulee pukeutumisasioihin. Perusstrategiani on, että vaihdan alusvaatteet ja sukat päivittäin ja muu vaatekerta vaihtuu sitä mukaan kuin likaantuu. Saatan pitää samaa perus asua 3-5 päivää ja muuttelen ilmettä takeilla, huiveilla, kengillä ym. asusteilla.  En pidä turhasta pyykistä tai puolipitoisista vaatteista vaatekaapissa.

miltseri
Hyvää, kiitos

Todella käytännöllistä! Mulla on yleensä sellainen kasa erikseen niitä puolipitoisia. Ois varmaan parempi vaikkaa tuulettaa niitä ihan ulkona. 

Housuja saatan pitää useammankin päivän putkeen, mutta paitaa vaihdan kyllä käytännössä joka päivä. En välttämättä pese jos ei ole selkeästi likaa tai hajua, vaan ainostaan tuuletan välissä. Silti en tykkää käyttää täysin samaa asua putkeen, pelkään kai että muut ajattelevat mun olevan jotenkin epäsiisti. :D On se silti omastakin mielestä ihan kiva vaihdella asua usein.

paulahelena
ALUAP

mä en oo varmaan ikinä elämässäni pukeutunu kahta kertaa täsmälleen samaan asuun, ainakaan tietosesti. en kuitenkaan heitä kerran käytettyjä vaatteita pyykkiin, vaan mulla on erillinen puolipitosten hylly :)

saaramaria-

Isältäni (:D) on periytynyt vinkki, mitä itsekin toteutan: asu kannattaa vaihtaa joka päivä, koska silloin näyttää että vaatteita on enemmän. Ja tämähän on ihan totta! Kun asua vaihtaa usein, niin pienempikin garderobi voi vaikuttaa isommalta kuin onkaan. Ainakin itselleni tapa on niin juurtunut, etten kyllä siitä irti pääsisi vaikka jostain syystä haluaisinkin. :) Eihän tämä automaattisesti tarkoita, että vaatteet pitäisi joka käyttökerran jälkeen pestä, vaan ne voi jättää "lepäämään". Jokin vaatekappale saattaa toki pysyä samana, mutta pyrin kyllä muuttamaan asun kokonaisilmettä päivittäin.

helinel
Wings of Desire

Ihmettelen että miksi pitäisi luoda vaikutelma, että omistaa paljon vaatteita? :-) Totuin tapaani käyttää samoja vaatteita kunnes ne likaantuvat muuttaessani ulkomaille opiskelemaan, ja käytin puoli vuotta vain yhtä matkalaukullista vaatteita. Jotkin vaatekappaleet kuluivat käytössä puhki - ja sepäs tuntui hyvältä. Sitten tunsin ansainneeni uuden vaatteen rikkimenneen tilalle.

Ostan harvoin uusia vaatteita, vain kun todella pystyn tarpeella perustelemaan hankinnan.  Silti saan usein kehuja "tyylistäni" tai vaatteistani, vaikka usein vedän päälleni kirjaimellisesti pinon päällimmäisen paidan. Ehkä se, että käytän samoja vaatteita usein, luo minulle vahvan tyylin. Tyylini ei ole "joka päivä eri" vaan se tuttu ja turvallinen joskin rajattu valikoima joka kaapistani löytyy,ja jonka kanssaihmiset tunnistavat tyylikseni.

 

Tilda L. (Ei varmistettu)

Ai kauhea. Itse kuulun näköjääm ryhmään epänaiselliset hajuherneet - t-paita on tunkkaisen hajuinen usein jo päivän käytön jälkeen, toppi voi mennä ilmavuutensa takia pari päivää. Yläosa, alusvaatteet ja sukat vaihtuu siis päivittäin. Jos yläosa nyt ei selkeästi ihan hielle haise, niin ainakin on sellainen puolipitoisen / deodorantin haju yhden käyttöpäivän jälkeen. Farkkuja pesen harvoin, muut housut tuntuman ja tahrojen mukaan (oon hirveän hyvä tiputtamaan ruokaa housuille). Hymähdin hieman aikaisempien kommentoijien "liikaa ihania vaatteita" -teeseille - mun vaatekaapin sisältö on niiiin suppea ja ankea perustoppeineen ja -t-paitoineen, että mulla käytännössä pyörii samantyyppiset asut viikosta toiseen. Huivejakaan ei ole kuin muutama. Puhumattakaan kengistä ja laukuista. :D Oonkohan nainen ollenkaan?

Kommentoi