Päivän kysymys: Pitääkö töissä olla asiallinen?

jakkupukupostaus.jpg

”Ajattelin että muut eivät huomaa kuinka paljon teen, kuinka vakavasti työni otan, ellen koko ajan myös näytä siltä!”

Tiedättehän Maria Guzenina -ilmiön? Sen, että kreisistä tyypistä kuoriutuu työelämässä vakava, jakkuihin pukeutuva ja sivistyssanoja viljelevä säyseä vakavikko.

Ilmiötä ei voi olla miettimättä, kun lukee Sirenan uutta Waves-blogia. Sirena ajatteli työuransa alussa, että ihmisen täytyy olla töissä asiallinen ja vakava, jotta hän vaikuttaisi kiireiseltä ja tärkeältä. Sitten hän ajatteli asian hieman uusiksi.

Mutta mitä mieltä olette te? Pitääkö töissä olla vakava, jotta vaikuttaa uskottavalta, kiireiseltä ja tehokkaalta? Vai uskallatteko olla töissä omia (hassuja) itsejänne?

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus

Kommentit (9)
  1. Ilmiön kutsuminen Maria GR:ksi on vähän hassua. Jos itse joutuisin pelkällä ylioppilastodistuksella ja tv-juontajan taustalla ministeriksi, saattaisin hakea aika paljonkin tukea jakkupuvusta ja sivistyssanoista. Fake it untill you make it, ootteko koskaan kuulleet? Toisaalta ministereiltä nyt vaan odotetaan aina asiallisuutta, oli tausta mikä tahansa.

    Työpaikalla pukeudutaan niinkuin työpaikan normit sanoo. Toki voit koittaa olla se ensimmäinen, joka rikkoo normia, mikä ehkä johtaa siihen että joku päivä kaikilla saattaa olla ne saparot, tai toisaalta saatat olla se työpaikan friikki. Itsellä homma on mennyt niin, että työssä aloittaessani olen ollut aika monta viikkoa yleensä asiallisesti ja rauhallisesti. Sitten kun uskottavuutta on sen perustella miten työni olen tehnyt, olen vähän höllännyt ja ruvennut puhumaan levottomuuksia ja pukeutumaan kummallisesti.

  2. Ei todellakaan tarvi olla vakava! Olen töissä IT-alalla julkisomisteisessa osakeyhtiössä, joka ulospäin vaikuttaa viralliselta ja jäykältä. Asiakastapaamisiin pukeudutaan ehkä hiukan asiallisemmin, mutta pääasiassa työntekijät ovat täällä toimistolla tosi rennoissa vaatteissa ja jutellaan toisillemme epämuodollisesti ja aika roisi huumori kukkii.

    Aiemmin olin yhdessä pelifirmassa, jossa jätettiin kengät eteiseen mutta muuten ei ollut kyllä kovinkaan rentoa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *