Päivän kysymys: puhutaanko teillä rahasta?

20eurofr.jpg

 

 

”Älä esimerkiksi oleta, että toinen maksaa aina ravintolaillalliset, koska teki niin tapailun alkuvaiheessakin.”

 

Toteaa ElinaPK postauksessaan ja sanoo, että ”tasapainoisen kodin ja parisuhteen ylläpitämisessä selkeys, avoimuus ja rehellisyys ovat ykkösasioita ja näin siis sekä tunteiden kohdalla että raha-asioiden osalta.”

Postaukseen on listattu neljä vinkkiä, joiden avulla suhteessa voi välttyä rahan aiheuttamilta riidoilta (lue vinkit kokonaisuudessaan täältä):

1. Yhteinen taloustili.

2. Yhteiset pakolliset menot puoliksi.

3. Omat tilit.

4. Älä tee rahasta tabua.

 Minkä (rahanarvoisen)vinkin lisäisit tähän listaan? Onko raha on aiheuttanut riitoja suhteessasi? Sana on vapaa!

Kuva: A-lehtien kuva-arkisto

Kommentit (6)
  1. Meilläkin puhutaan rahasta, mutta en muista että olisimme riidelleet siitä. On eri juttu, jos molempia stressaa vaikka rahojen vähyys.

    Tärkeintä siinä kohtaa, kun kaikki rahat ovat vähissä on ehkä se, että molemmilla on hyvä olla. Ei ole reilua, että toinen ravaa kahviloissa kakkukesteillä, kun toinen jää kotiin keittelemään hernekeittoa. Olemme asuneet poikaystäväni kanssa yhdessä vasta niin vähän aikaa, ettei yhteisiä tilejä ole. Meillä on toiminut ”se maksaa, kummalla on enemmän varaa maksaa.” Tasapuolisesti köyhiä siis.. 😀

  2. Raha on itseasiassa aiheuttanut riitoja – silloin kun sitä ei ollut riittävästi. Meillä oli melkein kahden vuoden periodi, jolloin oltiin kahden talon loukussa, ja pelkkien ”vakituisten talomenojen” maksuun meni 2400 euroa kuussa. Vaikka molemmat suht hyvätuloisissa kokopäiväduuneissa jo silloinkin oltiin, lienee aika selvää että aikamoisen loven viilsi kuukausibudjettiin… Kyllähän tuo pinnaa kiristi, molemmilta – varsinkin kun oltiin jo ehditty tottua astetta hulppeampaan kulutuspolitiikkaan. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *