Päivän kysymys: Puhutaanko työpaikallasi palkoista?

Toimitus

 

 

Se ei ole ollenkaan helppoa. Nimittäin palkan puheeksi ottaminen työpaikalla. Ei pomon eikä välttämättä edes työkaverin kanssa. 

Ja silti se on niin tarpeellista. Miten muuten voi pitää huolta siitä, että oma palkkataso on yhtä hyvä kuin muiden? Tai miten muuten pystytään varmistamaan se, että naiset saavat samasta työstä yhtä paljon palkkaa kuin miehet

Kerromme marraskuun Trendissä, miten pidät huolta siitä, ettei palkkakehityksesi ala laahata. Juttelimme kolmen raha-alan asiantuntijan kanssa ja laadimme heidän avullaan viiden kohdan listan paremman palkan turvaamiseksi.

 

1. Opiskele ennakkoluulottomasti ja suunnitelmallisesti

2. Hae riittävän vaativaa työtä

3. Hanki lisää pätevyyttä

4. Vaihda työpaikkaa

Ja mikä tärkeintä:

5. Pysy kartalla palkkakehityksestäsi esimerkiksi puhumalla palkoista avoimesti työpaikalla.

 

Mikä oma kokemuksesi muuten on:
 

Puhutaanko työpaikallasi palkoista?

Ja jos puhutaan, niin miten? 

Kommentit

Miiza

Meillä on pieni työyhteisö ja palkan riittämättömyys on yleinen puheenaihe. Itse tiedän, että olen vakihenkilöstöstä se pienipalkkaisin, muille en ole erikseen asiaa koskaan maininnut tai korostanut, koska näin naisvaltaisella alalla tiedän, että myös muilla on pienet palkat. 

Koen oman palkkani epäreiluna, sillä teen mielestäni yhtä tärkeää työtä kuin muut, mutta tässä taloustilanteessa tuntuu paremmalta olla hiljaa ja hissukseen niellä pettymyksensä kuin alkaa raivokkaasti penäämään isompaa palkkaa. Lisäksi kunnallisella ei palkankorotuksia noin vain saada.

 

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Teettekö kaikki samaa työtä, samoilla koulutuksilla? Liittyvätkö palkkaerot esim. kokemuslisään tms.? Jos ei liity, niin kannattaa oikeasti ottaa härkää sarvista ja kysyä pomolta, mistä ero johtuu. Tai jos et uskalla pomolle puhua, niin soita ensin liittoon tai luottamusmiehelle/työsuojeluvaltuutetulle ja kysy sieltä neuvoa.

Kenenkään ei tarvitse kärsiä epäreiluista palkoista, oli taloustilanne mikä tahansa.

Miiza

Suurimman osan kanssa palkkaero johtuu eri työtehtävistä, mutta esimerkiksi työparini saa isompaa pohjapalkkaa sillä perusteella, että hän on ollut pidempään töissä talossa kuin minä. Koulutuksissa meillä ei ole eroavaisuutta ja toki hän saa myös kokemuslisiä enemmän (mikä on oikein). Minulle on siis perusteltu alempi pohjapalkka sillä, ettei minulla voi olla sama pohjapalkka kuin Marjalla, joka on talossa ollut pidempään. Epäreilua, mutta en silti viitsi pienessä työyhteisössä pennosieni takia ilmaa myrkyttämään.

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Tosi kurjaa. :( Itse olin vähän samassa tilanteessa, ja myöskin pienessä työyhteisössä. Koska en ollut asiani kanssa yksin, niin mun oli sinänsä helpompi lyödä faktat pöytään (plus että soitin rohkaistusta liitosta ennen pomon kanssa juttelua). Mutta oikeasti kannustan sua silti viemään asiaa eteenpäin, koska muuten toi ongelma vaan jatkuu, tarkoitan siis tulevienkin työntekijöiden kanssa. Ja vaikka kyse olisi vaan ihan pienestä summasta per kk, niin vuodessa se summa on aika paljon isompi. Ja vuosikymmenissä etenkin, pienempi palkka = pienempi eläke.

iidami
Bambino

Eipä niistä työpaikalla juuri tarvitse puhua, kun kaikki tietää, että minimipalkalla mennään lähes koko porukka. Myös se on tiedossa, että palkankorotuksista on turha haaveilla, koska etenemismahdollisuuksia ei ole.  

Tosin tämä on ns. "paskaduunia", jota tehdään opiskeluiden ohessa, eikä mikään ura. 

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Olen puhunut tämänhetkisellä työpaikalla ja aiemmillakin. Harvat ovat oikeasti jättäytyneet keskustelusta pois, mikä on hyvä. Avoimen palkkakeskustelun kautta minä ja ainakin yksi toinen on saanut palkkansa nostettua samalle tasolle muiden kanssa. Samasta työstä pitää maksaa sama palkka, työnantajalla täytyy olla hyvät perustelut, mikäli joku saa muita suurempaa (pohja)palkkaa samasta työstä.

jatuva

Komppaan Nannannaa: eräässä työpaikassa keskustelimme paljonkin asiasta ja on hyvä että palkoista jutellaan! Se on mielestäni vanhemman sukupolven juttu että palkat ovat tabu ja henkilökohtainen asia eikä niistä pidä udella. Se on myös hyvä syy ottaa palkkakeskustelu puheeksi pomon kanssa jos oma palkka ei vastaa muiden samaa työtä tekevien palkkaa. Useinhan yksityisissä firmoissa palkka saattaa perustua paljolti siihen mitä osaa haastattelussa pyytää ja miten perustelee pyyntönsä. Omien kokemuksien mukaan tämä johtaa myös siihen että palkoissa saattaa olla suurehkojakin eroja eikä sitä voi tietää ennen kuin vertailee muiden kanssa.

Kao Kao

Joo puhutaan :) Oon töissä palkanlaskennassa :D

Hoituri (Ei varmistettu)

Meillä kaikilla on sama peruspalkka, mutta työvuorolisät tuovat valtaisia eroja palkkoihin.
Työvuorolistojen suunnittelija antaa parhaat työvuorot (viikonloppu- ja pyhäyöt) parhaille kavereilleen, jolloin muut kärsivät myös taloudellisesti. Kukaan uskalla sanoa asiasta, sillä huutia tulee heti.

Kommentoi