Päivän kysymys: Shoppailetko mieluummin netissä vai kaupassa?

verkkoostokset.jpg

Viimeistään Hulluilla Päivillä kyynärpäätaktiikalla edetessä ajatus nousee mieleen: kuka haluaa ahtautua väentungokseen, kun ostokset voisi hoitaa kätevästi kotisohvalta käsin netissä?

Verkkoshoppailu on todellakin nosteessa: noin puolet 15−30-vuotiasta suosii verkossa ostamista, kertoo tänä vuonna tehty Kansallinen Nuorisotutkimus. Verkossa shoppaileminen on paitsi helppoa, myös monipuolista: haluamansa tuotteen voi löytää usein edullisemmin, kun tarjolla on myös ulkomaisten nettikauppojen valikoima.

Etenkin ruoan verkkokauppa on alkanut kiinnostaa suomalaisia viime vuosina yhä enemmän. Nettiruokakaupat ja kotiinkuljetus ovat kiireisen lapsiperheen pelastus, sillä kaupassa käyminen haukkaa paljon aikaa arjesta. Käytännössä netistä voi ostaa nykyään mitä tahansa, oli kyse sitten vaatteista, kirjoista, sisustustavaroista, matkoista tai palveluista.

Mitä mieltä te lilyläiset olette: shoppailetteko mieluummin netissä vai kaupassa?

Teksti: Hanna, joka on shoppailee silloin tällöin netissä, mutta jalkautuu mieluusti etenkin pieniin putiikkeihin tasaisin väliajoin.

Kuva: All Over Press

 

 

Kommentit (15)
  1. Anu Lapinleimu
    14.10.2014, 09:16

    Nettishoppailu tappaa kivijalkaliikkeet Suomesta, varmasti ja hitaasti. Nettishoppailu vie viimeisetkin työpaikan rippeet Suomesta. Nettishoppailussa pitäisi suosia ainakin kotimaisia kivijalkaliikkeiden pikkuliikkeitä.

  2. Hoidan ostokseni ihan paikan päällä, harvemmin tulee netistä mitään tilattua. Itselle helpompi mennä paikan päälle katsomaan kuin sombailla vaihtoja ja palautuksia enkä jaksa esmes yhden paidan takia säätää kuukautta, että saa viimein sopivan tuotteen käteen. Eli koen todella hankalaksi netin kautta ostelun, ostan netin kautta yleensä vain tuotteita mitä en paikan päältä saa jostakin haettua tai mistä ovat niin törkeen halpoja ja hienoja, että viitsii nähdä sen takia pienen vaivan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *