Päivän kysymys: Suunnittelisitko, missä kuussa lapsesi syntyisi? (Ja onnea tuoreet äidit!)

Toimitus

 

Helsingin Sanomat kirjoitti heinäkuun alussa, että moni äidiksi haluava tähtää siihen, että vauva syntyisi kesällä.

”Ihmiset haluavat lapset kesällä, koska silloin loppuraskaus on helpompi, jos helteet eivät ole tukalat. Kesällä vastasyntyneen kanssa on mukavampi olla, ja kesäloma voidaan yhdistää tähän”,

THL:n tutkimusporfessori Mika Gissler pohti HS:n haastattelussa.

Ja ovathan kesävauvat ihania (toisaalta, niin ovat syksy-, talvi- ja kevätvauvatkin).

 

Sattumaa tai ei, Lilyssä on päästy riemuitsemaan monen bebeliiton syntymästä lähiaikoina.

Onnittelemme tuhannesti Kahvia kiitos -blogin Kahvittelijaa, joka sai pikkuruisen tytön sunnuntaina.

Tässä elämä on -blogin kirsikkainen sai niin ikään tytön. Onnea hurjasti! (kuva 1.)

Sitten on tämä suloinen annakarinin pikku pötköttelijä, joka saapui maailmaan myös heinäkuussa. Onnea vielä! (kuva 2.)

Ja eräskin Hertta synnyttänee lapsensa hetkenä minä hyvänsä... (kuva 3.)

 

 

Usein lapsi tulee "silloin kun on tullakseen". Mutta, jos saisit mahdollisuuden niin...

 

Suunnittelisitko, missä kuussa lapsesi syntyisi? Miksi?

 

Teksti: Julia, joka onnittelee vielä hirmu paljon kaikkia tuoreita ja pian synnyttäviä äitejä!

Kuvat:  Tässä elämä on, Anna Karin, Lilou's Crush

 

 

Kommentit

Emme välttämättä suunnittelisi tarkkaa kuukautta, mutta sanoin jo poikaystävälleni, että lastenhankinnan tullessa ajankohtaisemmaksi en todellakaan aio olla (viimeisilläni) raskaana kesällä. Nytkin jalkani turpoavat tähtiteteellisen kokoisiksi kaupunkikävelystä ja olo on muutenkin kaikin puolin tukala ja hikinen helteillä, joten en haluaisi siitä vakituista olotilaa odotusaikana. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Olin ajatellut, että suunnittelisin edes jonkin verran sitten kun sen aika olisi. Huhti-toukokuuta ajattelin kivaksi ajaksi lapsen syntyä. Ei sitten tarvitsisi heti lasta topata.

Aika tuli sopivahkoksi ja ehkäisy sitten jätettiin vain pois. Vähän hiljaa mielessäni mietin, että toivottavasti ei ihan heti tärppäisi, menee muuten niin hilkulle, että syntyykö lapsi 2014 lopussa (ja on ikuisesti katkera ja "viimeinen" kaikissa ikäjutuissa) vai meneekö juuri ja juuri tammikuulle. Laskettu aika on nyt sitten tammikuun ensimmäisen kokonaisen viikon lopuilla. Tiukille menee.

Luin juuri muutama päivä sitten otsikon, että Norjassa uusinta uutta on, että pyritään saamaan lapsi syntymään joulukuun ensimmäinen päivä, koska silloin päiväkotipaikka on taattu. Norjassakin siis valtaosa lapsista syntyy kesäaikaan.

Ei kai näitä lapsijuttuja voi kukaan kovin tarkasti suunnitella. Ja toisaalta oikein hyvä niin.

Peikko (Ei varmistettu)

Pakko kommentoida tätä, kun asun itse Norjassa. Täällä päiväkotipaikan saa helpommin, jos lapsi on syntynyt ennen 1.9. eli sen takia kesällä syntyviä täällä on paljon. Ihmiset siis tähtäävät kesään, mutta eihän se aina niin onnistu.

Vau mikä vauva!

Hmm. Helleriski sekä viimesillään raskaana että vastasyntyneen kanssa voi olla niin kurja, etten ehkä tarkotuksella "valitsis" kesää. Ehkä kevääseen? :D Tosin jos vauva syntyy maalis-huhtikuussa, saattaa helmikuun jäisillä kaduilla olla hankala ja pelottavakin kulkea etupainoisen kropan kanssa. Ja talviraskauspukeutuminen... syksy-/talvivauvan kanssa vois ns hyvällä omallatunnolla muhia kotona söpöilemässä, toisaalta jos vauva-aika ei ookaan söpöilyä niin yksin pimeessä kinosten keskellä voi olla aika kammottavaa. Oisko se huhti-toukokuun vaihde sitten?

(Miettikää kun ne kesävauvat täyttää 15 ja 18 keskellä riehakkainta kesää, siinähän pidätte [pdetään] mopojen ja tuliterien henkkareitten kanssa kulkevia kesävauvoja aisoissa sitten niin!)

sanumaria

Onneks meillä ei oo mitään iloo lainata siskon papereita että pääsis aiemmin baariin. Ja hyvällä tuurilla ovat alaikäsiä kun koulut loppuu :D

Seregi
Sekaisin Seregistä

Ai, tämä n00b ei tajunnut, että vauvan syntymäkuukauden voisi suunnitella? Kuitenkin raskaaksi tulee, jos tulee ja laskettu aika (tietääkseni) voi heittää viidelläkin viikolla. Korjatkaa, jos olen väärässä :)

Positiivista

Noh, ehkä se suunnittelu on enemmän sellaista toivomista... :) Kieltämättä olen tässä viime viikkoin itsekin pohdiskellut, että mähän en sitten synnytä (loppu)kesällä jos on tälläiset helteet. Jos voisin päättää, niin ajoittaisin lasketun ajan johonkin joulu-tammikuulle. Siinä olis just sopivasti alkupuolikas lämpimihköillä keleillä ja sitten se hikipossu-vmp-tulisjo -vaihe viileämmillä ilmoilla (tai paukkupakkasilla, olis niin mun tuuria :D).

"Tulee kun on tullakseen" ;)

sanumaria

Onhan siinä eronsa että lopettaako ehkäisyn kesällä vai talvella. 

sinisini (Ei varmistettu)

Eroa ehkä, mutta ei mitään suoraa vaikutusta siihen, milloin mahdollisesti tulee raskaaksi. Minulla ei tullut mieleen yrittää suunnitella vauvan syntymää mihinkään tiettyyn ajankohtaan, ja ihan hyvä niin, sillä ehkäisyn käytön lopettamisesta meni reilu puoli vuotta siihen että tärppäsi.

Voihan sitä suunnitella ja tähdätä vauvan johonkin tiettyyn ajankohtaan, mutta se on sitten tuurista kiinni, onko sillä suunnittelulla ja tähtäämisellä mitään merkitystä. Siksi sana suunnittelu on tällaisessa yhteydessä vähän hassu... vähän niin kuin että suunnittelee pitävänsä häänsä kauniina ja aurinkoisena kesäpäivänä.

sanumaria

Mun mielestä ehkäisyn poisjättämisellä on suora vaikutus siihen, milloin mahdollisesti tulee raskaaksi. Ehkä olisi pitänyt kirjoitella kaikki disclaimerit perään että "ei kaikilla, ei ehkä tärppää heti jne", mutta aattelin että se on aika itsestään selvää :)

Seregi
Sekaisin Seregistä

Olen kuullut paljonkin siitä, että e-pillereiden pois jättämisen jälkeen menee aikaa ennen kuin tulee raskaaksi. En nyt jaksanut etsiä kunnon uutista enkä halua linkata keskustelupalstoille, mutta tuossa joku ylimalkainen lääkäri vastaus:

http://www.voice.fi/terveysjahyvinvointi/laakari-vastaa-kauanko-elimistolla-kestaa-toipua-e-pillereiden-syonnista/23/43665

Olen kuullut toisen käden tietoa pariskunnista, jotka ovat lopettaneet pillerit yli vuosi sitten ja silti raskaudettomuuteen on annettu syyksi, että pillereiden aineet vaikuttavat yhä.

Eksyksissä elämässä

Mutta silti yhdenkin pillerin unohtuminen voi johtaa raskauteen. ;)

Ovathan kaikki ihmiset hedelmöittymiskyvyltään erilaisia, jotkut yrittävät vuosia ja toiset hedelmöittyvät saman tien.

sanumaria

Ja e-pillerit eivät ole ainoa ehkäisykeino.

Näinpä! :) en kirjoittanut tätä omaan kommenttiini, mutta lopetin hormonaalisen ehkäisyn keväällä, ja tulemme käyttämään kondomia lastenhankintaan asti. Tästä johtuen multa tuli niin varmana tuo suunnittelu, koska kierto ehtii mulla "normalisoitua" tässä muutaman vuoden aikana suht varmasti.

Mutta kuten tässä ketjussa on jo muiden sanomana tullut ilmi, emme mekään voi todellakaan olla varmoja, saammeko helposti lapsen, vai saammeko ollenkaan. Mutta naiviisti (ja itsekkäästi) ajatellen mä ihan oikeasti haluaisin olla viimeisilläni raskaana joskus muulloin kuin kesällä. Toki mieli muuttuu varmasti siinä vaiheessa, jos ongelmia ilmenee, ja silloin on pääasia, että sen lapsen saa (tähän laittaisin sydämen, jos muistaisin kuinka se lilyssä tehdään).

Mun mielestä kuitenkin tässä toimituksen kyselyssä oli pilke silmäkulmassa, enkä usko, että tässä oli millään tapaa ideana loukata tai asettaa eriarvoiseen asemaan lapsettomuudesta kärsiviä. :)

SaraQ (Ei varmistettu)

Loukkaaminen tai eriarvoiseen asemaan asettaminen ei varmasti ollut tarkoituksena, mutta se ei muuta sitä että kyllähän tällaiset jutut ja valitukset siitä että voi kun lapsi syntyisi kuukauden ennemmin tai myöhemmin todellakin satuttavat aika monta suomalaista paria... Lapsettomuus on yleisempää kuin moni tajuaa ja se on todella hirveää kun se jatkuu esim sen pari vuotta, joten aina kun lapsen "tekemisestä" puhutaan, kannattaisi pitää mielessä että yleensä lapsia ei TEHDÄ, niitä saadaan, jos saadaan.

sinisini (Ei varmistettu)

Harvemmimpa kukaan varmasti haluaa tässä asiassa ketään loukata. Suurin osa tietää kyllä, että kyseessä voi olla herkkä aihe. Mutta koska me ihmiset kuitenkin nähdään aina asiat parhaiten siitä näkökulmasta mikä on oma kokemus, sitä tahatonta satuttamista tapahtuu.

Lapsettomuus on jo aika yleistä, se on totta. Ja moni lapsia saanutkin on joutunut muutaman kuukauden odottamaan, (eikä pelkästään hormonaalista ehkäisyä käyttänyt), niin että lasten tekemisestä ja suunnittelusta puhuminen tuntuu aika hätkähdyttävältä. Itse en ole lapseton, mutta siitäkin huolimatta särähtää silmään nuo sanat - ja tuntuvat aika epäempaattisilta, vaikka tietenkään tarkoitus ei ole sellainen olla. Uskon että voi tuntua todella pahalta, kun huolettomasti heitetään, että onhan sillä ehkäisyn lopetusajankohdalla väliä, kun sillä ei tosiaan välttämättä tai edes todennäköisesti ole - että kun viitataan asiaan normina, sitä pahemmalta tuntuu, että on itse jotenkin poikkeava, (vaikka tosiasiassa lapsettomuus ei kovin poikkeavaa enää edes ole).

sinisini (Ei varmistettu)

No minä jotenkin luulin, että tämä nimenomaan ei ole mielipideasia. :) Että se suora vaikutus joko on tai ei ole. Ja minun tietääkseni suorasta vaikutuksesta ei voi puhua silloin, jos hyvin iso osa tapauksista ei noudata sääntöä. (Tai en oikeastaan tiedä, mitä tarkoitat sanomalla "mun mielestä". Ehkä me ei nyt vaan puhuta ihan samaa kieltä. Mutta eipä sillä nyt niin väliä.)

Olen ajatellut, että tämä asia ei mene niinkään niin, että näin se tapahtuu, mutta "ei kaikilla, ei ehkä tärppää heti jne", vaan niin, että näin se saattaa tapahtua tai saattaa olla tapahtumatta. Että kyse ei ole normista, josta vain jotkut poikkeaa. Mutta en toki tunne tilastoja, että ehkä olen ihan väärässä. Olen vain olettanut niin, koska esim. vuoden yrittämistä ilman tärppäämistä ei lasketa vielä lapsettomuudeksi ja koska omalla kohdallamme ollut reilu puolisen vuotta on kaikkien mielestä ihan normaali aika.

Mutta siis tämän ajatuksen pohjalta ymmärsin Seregin ihmetyksen, voiko raskauden ajankohtaa muka suunnitella. Itsekään en suunnittelusta siis puhuisi, yrittämisestä, tähtäämisestä ja toivomisesta kyllä.

Vau mikä vauva!

Noo jos kiertonsa ja ovulaationsa tietää, niin kyllähän sitten saa laskettua ajan etukäteenkin. Siis mikä olis teoreettinen syntymäaika, jos kierrosta x tulisin raskaaks. En tiedä mistä toi viiden viikon heitto tulis, LA kuitenkin katsotaan yksiselitteisesti edellisten kuukautisten alkupäivämäärästä?

Vierailija (Ei varmistettu)

No öö, esim siitä, että LA on "keskimääräisen" raskauden kesto, tasan 40 viikkoa, mutta täysiaikainen lapsi voi syntyä milloin vaan viikkojen 37-42 välillä. Keskosista puhumattakaan. Että kyllä siinä luonnostaan on aika paljon vaihtelua, kun laskettuna päivänä syntyy tyyliin 1% vauvoista :)

Vau mikä vauva!

Tokikaan laskettu aika ja syntymäpäivä ei oo automaattisesti samat. Lasketusta ajasta kuitenkaan harvemmin heittää viittä viikkoa, normirajojen pari viikkoa suuntaansa meni mun ymmärryksessä vielä "suunniteltuun aikaan", vaikka päivämäärä meniskin toiselle numerolle. Ilmeisesti tästäkin puuttu ne "voi syntyä myös keskosena", "voi syntyä kesäkuun alussa vaikka suunnittelit toukokuun loppuun", "et voi päättää tarkkaa päivää" ja muut olennaiset...

Pieni elämä

Itse olen muutaman kerran tässä manaillut, kun ei tärpännyt kuukautta aikaisemmin, nimittäin nyt äitiyslomani alkaa syyskuun puolivälissä, ja elokuun puolivälissä alkaa päiväkodin uusi toimintakausi. Joudun siis ottamaan kantaa asioihin, joilla ei oikeastaan ole minulle mitään väliä, joudun suunnittelemaan ja valmistelemaan muiden puolesta, puhumattakaan siitä, että kuukaudessa lapset ehtivät tottua minuun, ja sitten jo jäänkin pois...

Jep. (Ei varmistettu)

Ensimmäistä en suunnitellut, toinen tehtailtiin halutuksi kuuksi (huhtikuulle). Molemmat saivat alkunsa onnekkaasti ihan ekoilla yrittämillä ;)
Ymmärrän ihan hyvin, että halutaan miettiä ja kiva tietenkin jos silloin onnistuu. Mutta ainahan se on kivaa kun onnistuu :D.

Sama se milloin syntyy, kunhan sillon pää ja muut.

FFFifi
Fitness Führer

En, aivan yksi ja sama. Loppuvuodesta syntyneenä en ole ikinä ymmärtänyt mitä kurjaa siinä muka on, eikä loppuraskaus ole mitään riemua oli vuodenaika mikä tahansa :D

Mindeka
Ma-material Girl

Ja siis, sehän olisi varmaankin miellyttävämpää (jos nyt niin voi edes sanoa) olla viimeisillään raskaana loppuvuodesta kuin loppukesän helteillä. -Tai, mitäpä minä siitä tiedän, mulla on kokemusta vaan loppukesän helteestä, ja se oli kyllä aika tuskaa. Puhumattakaan siitä synnytyksen jälkeisestä ja imetyksen aloittamisen hormonihikoilusta, joka jatkui varmaankin yhtä kauan kuin poikkeuksellisen hyvät kesäsäät :D

Ehkä raskauden loppumetrit on aina tuskaa? En tiedä, koska olen vain yhden kerran odottanut ;)

Seregi
Sekaisin Seregistä

I feel you! Olen syntynyt joulukuussa ja saanut miljardi kertaa synttärilahjan, joka on samalla joululahjakin. Arvaa toivoinko lapsena, että olisin syntynyt kesällä?

FFFifi
Fitness Führer

Siis mä olen aina ollut tyytyväinen siihen, että olen syntynyt joulukuussa :) En ole koskaan saanut yhdistettyä synttäri- ja joululahjaa (tai en ainakaan muista), eikä ole toinen lapsenikaan joka on syntynyt myös joulukuussa. Tykkäsin aina myös olla kaveriporukan nuorin/ nuorimmasta päästä. Siihen aikaan oli esimerkiksi vähän hienoa olla vasta kuusi ja osata lukea, ja muutenkin nuorimman asemassa sai helposti tällaista ihastelua ja muuta :D Nykyisinhän lapset lukee melkein jokainen jo ennen koulun alkua...

Mä olen ymmärtänyt, että syntymäkuukausi voi olla ongelmallinen urheilussa, kun kilpaillaan ikäsarjoittain, mutta itse en koskaan kilpaillut niin ei sekään haitannut. Muuten en käsitä ollenkaan miksi loppuvuodesta syntyminen olisi huono juttu.

Tosin näin aikuisena vähän rassaa se, että meillä on kahdet synttärit ajanjaksolla, jossa on muutenkin koko ajan juhlaa toisensa perään: pikkujouluja, itsenäisyyspäivää, joulua, uuttavuotta :P

sanumaria

Luistelussa loppuvuodesta syntymisestä oli vaan etua, kun siellä se ikäraja katotaan kauden alkamispäivän mukaan (1.7.). Eli niinkon vaikka jos sarjan ikärajat oli 13-15 vuotta, niin samassa sarjassa luisteli tyttöjä jotka olivat syntyneet alkuvuodesta ja juuri täyttäneet 13, ja tyttöjä jotka olivat syntyneet loppuvuodesta ja täyttäneet 16. Taitoerot olivat huomattavat, ja olisin kyllä halunnut olla sillon syksyn lapsia..

SaraQ (Ei varmistettu)

En suunnitellut/tai suunnittelisi myöhemminkään, sen sijaan kävin kaksi vuotta lapsettomuushoidoissa, ja sinä aikana kyllä ehkä selveni se mikä on lapsensaannissa tärkeintä: se että sen saisi. Joka viides pari kärsii jossain vaiheessa lapsettomuudesta, tulevaisuudessa varmasti vielä useampi kun lapset saadaan myöhemmin ja miesten sperma vaan huononee, joten aika monelle nää tällaiset jutut on utopiaa. Ja silloin kun oli keskellä hoitoja nää tällaiset jutut myös ärsytti aika paljon. Nyt kun lapsen toivottavasti saakin, niin enemmän naurattaa, kateus vissiin vähentynyt.

Vierailija (Ei varmistettu)

Word!!! Koko tämä kysymys kommentteineen on jotenkin absurdi, vaikka itse sain oman lapseni ekasta kierrosta, missä ei ollut ehkäisyä. Ehkä kaikilla ei ole lähipiirissä lapsettomuudesta kärsiviä ja asia ei tunnu niin läheiseltä, sellaiselta, joka sopisi aina pitää mielessä kun puhutaan tällaisistä turhuuksista :P.

Vierailija (Ei varmistettu)

Täysin samaa mieltä. Absurdi ja kammottava. Toivoisin, että ihmiset jotka surevat, kun vauva syntyi kuukauden liian aikaisin osaisivat pitää mielessä, että joillain se vauva ei synny ikinä.

Liisa
Osasin!

Suunnittelin. Tulinkin raskaaksi heti ensimmäisestä yrityskierrosta joten laskettu aika tuli sille ensimmäiselle "ensisijaisesti toivotuista" kuukausista. Sitten sain keskenmenon. Tulin jälleen raskaaksi ensimmäisestä yrityskierrosta. Sitten sain keskosen. Lapsi syntyi kuukausi ensimmäisen raskauden lasketun ajan jälkeen.

Sain siis periaatteessa mitä alunperin halusin, mutta myös karvaan muistutuksen siitä, että jos joku asia elämässä ei ole omissa käsissä, niin tämä.

Mindeka
Ma-material Girl

Suunnittelisin (ja suunnittelinkin, aikoinaan) ajan, kun lapsi ei olisi toivottu. (Kuulostaa muuten ihan hirveältä, noin sanottuna, mutta tiedättehän: ehkäisy on tuota.) Sen enempää lasta ei voi mielestäni suunnitella.

Olen ehka hieman nöyrtynyt elämän vaikeuksien ja lähipiirin ongelmien kanssa, tulla raskaaksi lainkaan, joten en uskalla enää edes vastata kysymykseen, "Tuleeko teille toinen joskus?". Asiaa voi suunnitella, ja lykätäkin, mutta kukas sen tietää, onnistuisiko se nyt tai koskaan?

En nyt lukenut muita kommentteja asiasta, että jos joku tämän jo sanoi, niin toistellaan sitten.

Elämää ei voi suunnitella kuin tiettyyn pisteeseen.

maryjane
Todella jossain

Toivoisin, että en olisi viimeisilläni kesä-elokuun välillä. Muutenkin helteet ovat ihan hirvittäviä, saati sitten raskaana ollessa. Tietenkin tärkeintä on, että vauva syntyy terveenä ja toivottuna hyvään parisuhteeseen, ei se varsinainen synnytyskään ihan kivutonta ole...

Oon kyllä ajatellut, että voisin ylipuhua mieheni sitten joskus ottamaan kaiken mahdollisen irti seksihelteistä tai tehdä vaikka juhannusvauvan, tällöin laskettu aika menisi keväälle / alkukesään ;)

Haidi (Ei varmistettu)

Minulla on kesävauva ja talvivauva, ihanaa ja vaihtelua kumpikin. Mutta jos uusia vauvoja tulisi, suunnittelisin kyllä hieman. Nimittäin onhan tosiaan ehkäisy sitä, että nyt en olisi vielä valmis. Kun se jätetään pois, on raskaus mahdollinen, joillakin jopa todennäköinen.

Moni tuntuu unohtavan, että raskaaksi voi tulla vain ovulaation aikaan eli noin kerran kuussa. Sillä tavalla raskautta voi suunnitella: jos raskautuisin tässä ja tässä kierrossa, laskettu aika olisi silloin ja silloin. Jos seuraavassa kierrossa, se olisi noin kuukausi eteenpäin jne. Lasketun ajan laskuri löytyy mm. täältä: http://www.vau.fi/Laskurit/laskettuaika-raskauslaskuri/

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Kiitos onnitteluista! :)

Me ei pohdittu koko syntymäkuukausiasiaa ollenkaan, molemmat raskaudet alkoivat suurin piirtein sillä sekunnilla, kun mietittiin, että ruvettaisiinko tässä pikkuhiljaa yrittämään. Mutta kieltämättä kesäkuun alussa syntyneen esikoisen kohdalla loppuraskaus sujui hivenen miellyttävämmissä tunnelmissa kuin tämän uuden tulokkaan kanssa. 

HeidiNK
Elämänmeno

Mustakin tämä kysymys on vähän hassu. Jos nyt kuitenkin ihan saisi valita, että milloin vauvan haluaa, niin mä kyllä kärvistelisin mahan kanssa kesän ja tekisin syysvauvan. Poika on syntynyt syyskuussa, mutta sitä ei kyllä mitenkään suunniteltu niin :) Ajattelen tässä ihan vaan sitä, että vauvalle on helpompi alkaa luomaan vuorokausirytmiä, kun yöt on pimeitä :D 

K4ISL4 tässä (Ei varmistettu)

SaraQ puhuu asiaa. Itseäni juuri tällaiset kysymykset ärsyttävät todella paljon. Onni olisi saada lapsi joskus. Ihan sama mihin aikaan vuodesta. T. Puoli toista vuotta sitten ehkäisyn pois jättänyt pari

Miiza

Kutsukaa mua naiiviksi tai miksi haluatte, mutta... Mä en usko siihen, että tuosta vain suitsait sukkelaan tulisi raskaaksi juuri silloin kun haluan ja laskelmoin. Tottakai lapsen tuloa pitää suunnitella etukäteen taloudellisesti ajatellen, mutta en mä ainakaan alkaisi mitään tarkkaa aikaa laittamaan, että silloin ja silloin haluan lapsen syntyvän.

Jotenkin itse kun olen joutunut jo mahdollisen lapsettomuuden kanssa kamppailemaan nuorena diagnoosin myötä, niin ajattelisin että mitä vähemmän lataa ylimääräisiä odotuksia siihen lapsentekoon, sen helpompi on itselle. Tarkoitan tällä nyt sitä, että jos saisin päähäni että kesäkuun toisella viikolla haluan lapsen syntyvän, enkä sitten olisikaan raskaana siihen katsoen, olisi se jo pettymys. Olen pessimisti siinä suhteessa, että uskon niitä pettymyksiä tulevan tarpeeksi lapsen yrittämisessä muutenkin ilman mitään deadlineja.. 

Just my thought.

Nik (Ei varmistettu)

Mekin suunniteltiin. Tuli 1,5 vuoden sisällä 2 keskenmenoa ja sitten kaksoset 6 viikkoa etuajassa. Naurattaa nämä suunnittelukysymykset nykyään. :D useilla kavereilla myös keskenmenoja ja pitkää yrittämistä takana. Siinähän sitten yritetään hallita hallitsematonta.

EWE

Itse suhtaudun tällaiseen suunnitteluun enemmän kielteisesti kuin myönteisesti, tehtiinpä sitä sitten ajatustasolla tai enemmän/vähemmän tosissaan. Niin paljon kuin tahatonta lapsettomuutta esiintyy näinä päivinä, minusta on huomattavasti tärkeämpää, että lapsi ylipäätään syntyy kuin se, milloin hänen olisi mukavinta syntyä ja mihin vuodenaikaan itse kärvistelisin loppuraskauden mahdollisten vaivojen kanssa.

Tein tästä suunnitteluaiheesta myös kirjoituksen blogiini.

sanumaria

Kaikki ns. "suunnittelijat" varmasti tiedostavat että raskaaksi ei välttämättä noin vaan tulla juuri ekasta kerrasta ilman ehkäisyä, tai että raskaaksi ei tulla lainkaan. Musta tää aihe oli alunperinkin hyvin hyvin kevyt, lähes vitsi, eikä kukaan nyt täällä ole tosissaan ollut selittämässä että "no siis mää suunnittelin että lapsi syntyy sitten 13.4., koska sitten mää pääsen 23.5. sinne ja 27.7 alkaa karatekurssi ja olis kätevintä että..".   

Ja kyllä siinä edelleen on eronsa että paneeko ilman ehkäisyä keväällä, kesällä, syksyllä tai talvella. Mutta ei se vielä tarkoita että vakavissaan suunnittelee  kalenteri kädessä. Eikä kysymystä taatusti tarkoitettu ketään loukkaamaan.

 

Nāiádes
Naiádes

Tottakai tarkoitettiin.

Kysymyksessä oli takana juurikin ajatus: "Jes, näin me saadaan lapsettomien ihmisten elämästä hitusen vielä kurjempaa!"

Kommentoi