Päivän kysymys: Vanhojen tekstiviestien hilloaminen – itsepetosta vai ihanaa nostalgiaa?

Toimitus

Toimituspäällikön pohdintoihin tekstiviesteistä liittyy neitoja kukkaniityllä.


”Oi Laura Laura, sinä olet niin kuin muut floorat kedolla paitsi että kauniimpi. Sinut poimisin ennemmin kuin sata tulppaania ja säilyttäisin sinua vielä kuihtumisesikin jälkeen tyynyni alla lämpimässä.”

Sain yllä olevan tekstiviestin 15-vuotiaana silloiselta ihastukseltani. Hänen viestinnällisellä mittapuullaan nuo sanat olivat säkenöivää ilotulitusta, joka osui kohdalleni tasan kerran. Toivomaani kuumaa My so called lifen Jordanin ja Angelan kaltaista teiniromanssia ei koskaan tullut, ja ihastukseni viestit muuttuivat yhä niukkasanaisemmiksi. Mutta kun romantiikan kaipuussani luin tuon tekstiviestin uudelleen ja uudelleen palikkanokialaiseni valikosta, valoin itseeni jatkuvasti uutta uskoa: ”Kyllä se oikeasti musta tykkää, ei se muuten olisi noin kirjoittanut.”

Muisto palasi mieleeni, kun avopuolisoni mainitsi sivulauseessa poistaneensa kaikki tekstiviestit puhelimestaan. Oli kuulemma dataan liittyvää tilanpuutetta ja jotain piti deletoida, eikä hän miettinyt viestien poistamista kahdesti. Olisiko omakin elämäni ollut helpompaa, jos olisin tajunnut saman: tekstiviestiin kannattaisi suhtautua vain bitteinä?

Teinivuosien tapani takertua vanhoihin viesteihin on nimittäin venynyt aikuisuuteen, ja olen hillonnut jos jonkinlaisia tarinointeja puhelimessani muistona siitä, mitä joskus oli. Ja sitten kun esimerkiksi kesken riitaa lukee ystävältään vuosikausia aiemmin saaneensa ikuisen ystävyyden osoituksen, sitä unohtaa helposti nykytilanteen, kun haluaa kuvitella, että kaiken huutamisen alla on yhä se ihana vanha ystävyyssuhde. Ei se aina ole.

Siispä kysyn:

Vanhojen tekstiviestien hilloaminen – itsepetosta vai ihanaa nostalgiaa?

Kuva: A-lehtien kuva-arkisto.

 

Kommentit

Anna Blue Eyes

Ensimmäinen ajatus: Jos tuollaisia viestejä saa, niin tulosteeksi ja kehyksiin!

 

Toimitus
Toimitus

Voi silloin 16 vuotta sitten kehystystä tosissaan harkitsin. <3 Tulee niitä kivoja viestejä vieläkin juu, mutta tuota ensirakkaustyyppisessä huumassa saatua vaalin tosi pitkään. -Laura-

stella maria

Tää on hauska koska luen aika usein vanhoja viestejä, ihan vaan ajanvietteenäkin. Hauskaa fiilailla jotain vanhoja juttuja. Sitten toisaalta pitäisi varmaan mielummin vaikkapa soitella niille viestien ihmisille että mitä niille nykyään kuuluu sen sijaan että lueskelee mitä joskus aikoja sitten on kuulunut. 

Toimitus
Toimitus

Samaa mietin itsekin. Ihmisestä voi muodostaa mieleensä aika jännänkin kuvan, jos se pohjautuu vain siihen, millaisia viestejä häneltä on viisi vuotta aiemmin saanut. ;) -Laura-

annam_
anna k.

Mä olen ollut tosi huono poistamaan vanhoja viestejä etenkin nuorempana, niitä on ollut niin hauska lukea myöhemmin. Nykyään kun on facebookit, whatsappit ja muut viestintäkanavat, niin niitä oikeita tekstiviestejä tulee paljon vähemmän. Ja silloin kun joku kiva viesti sitten tulee, niin kyllä sitä mielellään hilloaakin (ihan uusi termi mulle muuten tämä ;)). Noista aiemmin mainituista kanavista kun on vähän hankalampi lähteä etsimään juuri sitä tiettyä viestiä, kun "viestejä" on satoja ja tuhansia. Toisaalta huomaan kyllä poistavani viestejä, kun huomaan, että on tullut aika siirtyä eteenpäin.

Toimitus
Toimitus

Hillota-verbi on ihan mun suosikkeja! :) Se sopii tässä merkityksessä kaltaiselleni, joka ei ole koskaan oikeasti hillonnut eli tehnyt hilloa. -Laura-

Mia K.
Voi taivas

En kyl säilytä.. en haluu menneisyyttä kiinni itseeni. Ja, mä kyllä muistan jos on tarkoitus, ne tärkeimmät ilman apuvälineitäkin ;))

Toimitus
Toimitus

Niinhän se on: hyvät muistaa ja huonot unohtaa. -Laura-

tartse (Ei varmistettu) http://hidastauko.blogspot.fi

Itse poistelen melko nopeasti viestit eli eivät kauan puhelimessa vanhene. Joitain viestejä olen kyllä myöhemmin muistellut ja toivonut osaavani taikoa viestit takaisin. Mutta lohdutin itseäni sillä, että se hetki silloin on ohitse, enkä varmaan olisi sitä tunnetta nyt tavoittanut.

prograf (Ei varmistettu) http://medicshop365.com/

I'm mote thaan happy to find this great site.

I wanted to thank you for your time for this particularly fantastic read!!
I definitely savored every little bit of it
and I have you book-marked to see new information on your website.

Kommentoi