Päivän kysymys: voiko samoja vaatteita käyttää kaksi (tai viisi) päivää peräkkäin?

lily_samaasu.jpg

Herttuatar Catherine rakastaa kiilakorkkareitaan ja pukeutuu usein jo kertaalleen nähtyyn mekkoon tai takkiin. Tästä iltapäivälehdet jaksavat riehaantua: ajatella, rikkaat kuninkaallisetkaan eivät heitä vaatteita roskiin yhden käyttökerran jälkeen!

Pieni seikkailu -palstalla pohditaan, miksi samoja vaatteita ei voisi käyttää peräkkäisinä päivinä. Johtuuko se blogeista, joissa ei koskaan nähdä samaa asua kahdesti? Ja miksi sääntö koskee naisia, mutta ei miehiä? Muistaako joku muka, mitä kaverilla oli edellispäivänä päällä? 

Toimituksen Eeva muistelee amerikkalaisten tuttujen ihmetelleen suomalaisten tapaa pukeutua parinakin päivänä peräkkäin samaan asuun – ”ettekö te olleet yötä kotona?” Sääntöä perusteltiin hygienialla, mutta ei kai kukaan pese farkkuja jokaisen käyttökerran jälkeen… vai peseekö?

Kerro sinä,

kuinka monta päivää peräkkäin samoja vaatteita voi käyttää?

Teksti Eeva Kolu, joka on käyttänyt samoja farkkuja viimeiset puoli vuotta, mutta vaihtaa kyllä paidan (melkein) joka päivä
Kuvat Splash News / AOP

Kommentit (10)
  1. Helposti tulee yli viikon verran käyttökertoja vaatteelle ennen kuin heitän sen pyykkikoriin. Sukkiakin saatan käyttää melkein viikon, pikkareita muutaman päivän, don’t judge.

  2. Jos omistaisin 20 samanlaista kivaa t-paitaa, voisin ihan hyvin pitää niitä samojen farkkujen kanssa peräkkäisinä päivinä. Valitettavasti yleensä käy niin, että kun tajuan pitäväni jostain vaatteesta tosi paljon, niitä ei enää saa mistään ja pidän sitä yhtä, kunnes saumat repeää. Tai jotain sinnepäin (no, en kylläkään 20 päivää peräkkäin).

    Joskus on aamuja, jolloin ainoa kriteeri vaatteiden pukemiselle on se, että ne ovat puhtaat. Tai tuntuvat mukavilta. Mieluiten molempia.

    Nyt olen ostanut kokoelman kivoja paitoja, joita vaihtelen, koska mielestäni ne eivät likastu niin paljon jos saavat ”levätä” henkarilla päivän tai pari. Kolme päivää taitaa olla maksimi, ja sitten alan tuuppia niitä pesualtaalle, jossa pesen ne laiskalla tyylillä käsin (siis enemmän liotusta kuin fyysistä työtä).

    Housuihin en edes ihan hirveästi kiinnitä huomiota. Yleensä ne ovat farkut. Siniset tai mustat.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *