Päivän kysymys: Voisitko muuttaa väliaikaisesti takaisin vanhempiesi luokse?

7.06457286.jpg

Ihanat, kamalat vanhemmat. Niin mukavalta kuin äidin pesemät puhtaat vaatteet ja isän hoitamat autonhuollot voivatkin tuntua, suurin osa on onnellinen päästessään muuttamaan omaan kotiinsa, kun sen aika koittaa.

Toisinaan vahempien luokse voi kuitenkin joutua yllättäen palaamaan. Sinä olet ihme -blogin Lumikettu muutti miehensä ja lapsensa kanssa väliaikaisesti takaisin vanhempiensa luokse taloudellisista syistä: Lumiketun opiskellessa ja miehen ollessa hoitovapaalla käteen ei jää juuri ylimääräistä rahaa. Vaikka yhteiselo onkin sujunut kohtuullisen mutkattomasti, perhe toivoo pääsevänsä muuttaamaan omaan kotiin vuodenvaihteessa.

Voisitko sinä muuttaa väliaikaisesti takaisin vanhempiesi luokse?
 

Kaikille vanhempien luokse väliaikaisesti muuttaminen ei olisi edes vaihtoehto. Kiristäisikö vanhempien kanssa asuminen välejänne, vai eläisittekö sulassa sovussa keskenänne? Montako kuukautta voisit kuvitella asuvasi vanhempiesi luona?

Teksti: Hanna, joka asui pari vuotta sitten töiden takia koko kesän vanhempiensa luona, ja karkasi viikonloppuisin ilomielin takaisin omaan yksiöönsä Helsinkiin.

Kuva: All Over Press

 

Kommentit (42)
  1. Asuin viime kesän vanhempieni tykönä, kun olin kesäduunissa kotipaikkakunnallani. Kaikki sujui oikein hienosti! Minulla oli oma piharakennus käytössä, porukat olivat mökillä suurimman osan kesästä, ja jääkaapissa oli aina ruokaa. Lisäksi vanhempani ovat aivan huipputyyppejä, heidän kanssaan pystyy keskustelemaan ajankohtaisista aiheista ja muutenkin vain hengailla. Eivät nipota turhasta, ja toivottavat ystävätkin tervetulleiksi! Toisaalta huomasin itsessäni jonkinasteista taantumista, kun palasin vanhempieni luokse. Se ei ole toivottavaa.

    1. Nuorempia sisaruksianikin asuu vielä kotona, eli en ollut mikään erityissuuri lisäys siihen jengiin. Mutsi on varmaan ihan tyytyväinen, kun saa välillä koko katraan kokoon saman katon alle, se on niin harvinaista nykyään. Toki autoin perhettä kaikissa kotitaloustöissä majoitusta vastaan. Vähän kuin wooffingia!

  2. vaihtoehto tämäkin
    27.3.2015, 11:48

    Opintojeni päättymisen ja tyttöystävän töiden päättymisen jälkeen haimme töitä sekä silloiselta paikkakunnalta että täältä pienemmältä paikkakunnalta, josta itse siis olen alunperin kotoisin. Tyttöystävälläni tärppäsi täältä aika pian, jonka jälkeen soitto vanhemmilleni, saisimmeko asua väliaikaisesti heidän luonaan. Järjestely kävi heille pienen mietinnän jälkeen ja muutimmekin aika pian saman katon alle vanhempieni kanssa. Tarkoituksenamme on muuttaa sitten omilleen, kun myös itse saan töitä (että tietää missä kannattaa asua molempien työmatkoja ajatellen ja tietysti että vuokran/asunnon maksuun riittää varmasti rahaa). Kovasta yrityksestä huolimatta töitä ei ole vielä löytynyt. Vanhempieni kanssa kyllä tulemme molemmat hyvin toimeen, mutta välejä kiristää se, että vanhempani eivät osaa olla keskenään aivan kuten eivät silloinkaan, kun olin lapsi (riitoja ja riitoja). No ainakin on motivaatiota etsiä niitä töitä ja päästä rakentamaan omaa elämää kumppanini kanssa, ei tässä loputtomiin jaksa olla 🙂 Ja painostavaa olla täällä muutenkin, kun oman äidin suusta saa kuulla, että ”onko tämä nyt kovin normaalia, kun aikuiset ihmiset asuu samassa talossa”. Omasta mielestäni tällainen väliaikainen ratkaisu on ihan ok, kunhan ihmiset tosiaan osallistuvat kotitöihin ja hoitavat omat asiansa. Parhaansa kai tässä kaikki yrittää, työtilanne nykypäivänä vaan on niin huono, että pitää käydä tuuri, jotta pääsee töihin ilman suhteita.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *