Päivän liikuntaoivallus: Miksi paha olo onkin hyvä olo

crossfit_2_0.jpg

Viime aikoina yhä useammat tavalliset kuntoilijat – lilyläiset muiden muassa – ovat alkaneet treenata ihan uudella tavalla: nimittäin KOVAA.Kuntosalilla hiki saa lentää, ähinä kuuluä ja veren maku nousta suuhun. Se, jolle treeniksi riittää edelleen rauhallinen kävelylenkki ja kevyen hien pintaan nostava pumppitunti, ei välttämättä ymmärrä, mikä itsensä rääkkäämisessä kiehtoo.

Vastauksen antaa Halo-blogin Hannamari, joka tiivisti crossfit-treenien tuoman hyvän olon tunteen näin:

”On outoa, miten se paha olokin voi tuntua niin hyvältä — kai tähänkin liittyy niin vahvasti se oman itsensä ylittäminen ja yllättäminen, jonka ansiosta pohjatunne säilyy kuitenkin positiivisena, vaikka tuntuu etteivät jalat enää kanna ja laatta lentää ihan just.”

Tunnistatko tunteen? Milloin liikunta on tuntunut niin pahalta, että se tuntuikin jo hyvältä?

 

Kuva: Halo.

Kommentit (4)
  1. Laattaa puskeva, värisvä mytty maassahan on terveyden perikuva, tietenkin…! Sori, tulee vain mieleen enemmän blogipostaus naurettavista fitspiration-kuvista kuin terveen ihmisen käytöstä. 

    1. Olipa muuten loistava postaus, hear hear! 

  2. No hitsi, en tunnista – liikunta tuntuu lähinnä aina vain pahalta eikä koskaan hyvältä varsinkaan, jos sitä on pakko tehdä veren maku suussa. Eksyin kerran jollekin ihme bodyfit-tunnille (tai mikä lie ollutkaan) ja siinä vaiheessa kun huippaa ja oksentaa vähän jo suuhunsa, ei tälle burgundilaista elämää viettävälle pullukalle ainakaan tule mieleen, että jes, onpa nyt hauskaa kun on näin paha olo. 

    Kuitenkin silloin kun salille eksyn, teen cardio/lihaskuntojumpan niin että paita on litimärkä hiestä. Ja bodypumppi tuntuu seuraavana päivänä lihaksissa. Mutta ei niistä koskaan paha olo tule – liekö se edes terveellistäkään repiä itseään niin että keho meinaa antaa periksi? Miksi kaikesta pitää tehdä niin extremeä? 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *