Päivän mielipide: Jatkuva kiire on keksittyä

Toimitus

"Kiire tuntuu joskus vähän selittelyltä. Mitäpä jos miettisit, onko sinulla oikeasti kiire? Mikä on pakko tehdä nyt? Minkä voi siirtää huomiseen?"

 

Mansi- ja mustikat -blogin Marjo pohtii, miksi toisilla on aina kiire. Liian kiire nähdä mummoa, liian kiire lukea kirjoja tai lähteä terassille. Kaikilla on kuitenkin ne samat 24 tuntia vuorokaudessa.

Silloin tällöin kiire on vääjäämätöntä, mutta jos ihminen valittaa aina kiirettä, Marjo veikkaa, että asia korjaantuisi ajankäytön hallinnalla. Marjon mielestä hyviä vinkkejä kiireen karkottamiseksi ovat esimerkiksi herätä 15 minuuttia aikaisemmin, tehdä eväät edellisenä iltana ja pakata treenikassi valmiiksi. Ja toisaalta hyväksyä se, että kaikkea ei ehdi ja jaksa. "En ole mikään lusmu, vaikka pitäisinkin viikossa yhden täysin vapaan päivän. Olen ihan kelpo ihminen, vaikka en koko ajan valita kaameaa kiirettä."

Myös toimituksessa on huomattu, että kiire on monesti opittu asenne. Mitä enemmän kiirettä voivottelee, sitä kiireisempi olo itselle tulee.

Lue Marjon juttu täällä ja jaa omat vinkkisi kiireen kukistamiseksi!

Kuva: Nuorella Sean Connerylla oli aikaa nokosille / Splash News / AOP<

Kommentit

Matomatala (Ei varmistettu)

Kiire on korvaamattomien ihmisten ominaisuus, ennen kaikkea se on hyvän ihmisen merkki.

LinaS
iivents

Juontuu juuri noihin ajatuksiin - hyvä ihminen on koko ajan töissä ja kiireinen, laiskalla ei ole kiire.. Wroong. Tässä linkki Timo Lampikosken oivallisiin ajankäytön suunnitteluun liittyviin julkaisuihin. Suosittelen! 

LinaS
iivents

Tuo olisi kyllä ihanaa - minäkin teen aina noin jos vaan mahdollista. Kesällä nimenomaan menen minne nokka vie. Ihan mahtifiilis, kun ei tarvitse liikkua aikataulutetusti. :) Jos kaikki olisi plänättyä ei hauskoja yllätyksellisiä juttuja tulisi vastaan.

Mutta kaikilla vapaa kuljeskelu ei toimi. Voi tulla ylilyöntejä ja loppuunpalamisia - duuni, lapset, omat ja skidien harratukset & koulunkäynti, opiskelu työn ohessa, sairaudet, vanhempien sairaudet ja huolehtiminen, kodin ylläpito.. you name it, plaaah.. eli varmasti tuosta palapelistä ja sen hallitsemisesta on kyse. 

Kommentoi