Päivän mielipide: Kaikki eivät ole dynaamisia tiimipelaajia

Toimitus

"Ole kiva, ulospäinsuuntautunut, reipasotteinen tyyppi! Ole äänekäs, uskalla tuoda ajatuksesi esille! Pitchaa, mainosta, lobbaa, usko omiin ideoihisi! Pohdiskelulle ja hauduttamiselle ei juuri anneta painoarvoa."

Albert Einsteinin kaltaisella introvertilla ei ehkä olisi ollut tilaa kehitellä mullistavia teorioitaan, jos hän olisi käynyt samaa koulua Sivuseikkailu-palstan J:n kanssa.

Kuten monessa muussakin oppilaitoksessa ja työympäristössä nykyään, myös J:n opinahjossa alleviivataan tiimityöskentelyä, vuorovaikutusta ja jatkuvaa tapahtumista. Itse työn lopputuloksella ei ole juurikaan väliä, kunhan pistetään tuulemaan. J itse on introvertti, joka kaipaisi loputtomien aivoriihien ja ideointipalaverien lisäksi myös hiljaisuuteen vetäytymistä.

J on huolissaan siitä, miten käy, jos työelämässä tiimityötä ja esiintymistaitoa arvostetaan kaiken muun edellä. Kuka enää tutkii, pohtii tai kyseenalaistaa? Ja kuinka introverttien osaamista voidaan hyödyntää, jos työelämä ei ota huomioon ihmisten erilaisuutta?

Lue koko juttu ja osallistu keskusteluun täällä!

Kuva Wikipedia

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.