Päivän mielipide: Synnytyskipu ei ole jaloa

spl603608_001.jpg

”Olen tyypillinen nainen siinä mielessä, että tykkään kärsiä itselleni kirkkaan kruunun ja liehuvan marttyyrinviitan. Kiitän hyvää onneani joka päivä siitä, että sain mieskätilön ja ymmärsin kuunnella hyvää neuvoa, kun sellainen annettiin. Ehkä mies ymmärtää paremmin, että kivussa ei ole mitään hienoa”,

tuumataan Kaukana kotoa -blogissa.

Viime päivinä keskustelua on herättänyt Kätilöliiton varapuheenjohtajan Päivi Pertun kommentti siitä, että ”synnyttäjien pitäisi olla valmiita kokeilemaan omia rajojaan” eikä vaatia välittömästi kivunlievitystä. 

Kaukana kotoa -blogissa ei olla ihan samoilla linjoilla. Blogin kirjoittajan mielestä on ”tärkeää, että etenkin ensi kertaa synnyttävät ymmärtävät, että kipu ei tuo kunniaa. Sitä ei ole pakko kestää eikä sitä saa pakottaa kestämään.” 

Kivunlievitys synnytyksessä näyttää jakavan kahtia sekä synnyttäjien että terveydenhuollon ammattilaisten mielipiteet. Toisten mielestä on järjetöntä syyllistää ketään kivunlievityksestä, jos sellaista on tarjolla, toisten mielestä taas on hyvä, että eri vaihtoehdoista puhutaan.

Kaukana kotoa -blogissa on menossa erittäin kiinnostava keskustelu aiheesta. Lue kirjoitus ja osallistu keskusteluun täällä!

Kuva: Kuuluisa kotisynnyttäjä Gisele Bündchen on suuttuttanut monet paheksumalla synnytyskipulääkitystä ja kutsumalla sairaalassa synnyttämistä ”väkivallaksi” (Splash News / AOP)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *