Päivän muotikysymys: Takaako hinta laadun?

Toimitus

 

Stailisti ja Trendin muotijuttujen tekijä Sara Karlsson listaa Sara K -blogissaan tärkeimmät tyyliperiaatteensa. Yksi niistä kuuluu näin:

Suosi erityistä suunnittelua, laatua ja materiaaleja.

"Pyörittelen silmiäni kuullessani jonkun tokaisevan, että jossain vaatteessa maksaa pelkkä brändi, tai että Balenciagan neuletta vastaavan täysvillaisen neuleen saa myös Cosista. Eipä muuten saa. 

Aivan huippuhyvistä materiaaleista huippuhyvin tehdyt vaatteet eivät ole niitä, joilla ihmisten lompakot tyhjennetään, ja joku tyyppi istuu sitten tyytyväisenä rahapinon päällä. Ihan kuten ravintolatoiminnassakin; kaikkein parasta laatua tarjotessa katteista usein nipistetään, jotta lopputuotteen hinta pysyisi sellaisena, että edes pieni kourallinen kuluttajia kokisi hinnan kohtuullisena."

Mikä on sinun kokemuksesi? Tarkoittaako vaatteen korkea hinta myös korkeaa laatua? Voiko ketjuliikeversio olla yhtä hyvä kuin merkkituote?

 

Lue lisää Saran tyyliperiaatteista täältä.

Kuva: Sara K.

Kommentit

Perinteinen (Ei varmistettu)

Suattapi tuo olla, suattapi olla olemattannii. Oman kokemukseni mukaan problematiikka toimii usein käänteisesti: paskasta voi joutua maksamaan ihan yhtä paljon kuin laadusta, ellei enemmänkin. Elävän elämän esimerkki: löysin naapurustoni vintage-liikkeestä villakangastakin menneiltä vuosikymmeniltä, sarkaa, 60€. On muuten lämmin. Omalla työpaikallani, arvostetun brändin liikkeessä Helsingin keskustassa myydään villasekoitetakkeja, joissa on keskimääriin 60% villaa. Hinta aina >200€, eikä muuten lämmitä.

sofiajeejee (Ei varmistettu)

Mutta ottanet huomioon, että vintage-takkisi on käytetty. Uutena tismalleen identtinen takki maksaisi varmasti yli kahdensadan.

Marsublog

Voi olla, ei ole varaa ihan Sara K -tyyppisiin merkkeihin niin en pääse kokeilemaan. :)

Laura00

No ite ainaki ostin viime vuonna eräästä suomalaisesta liikkeestä yli 100 euron maksavan nahkalaukun, joka muutama kuukausi myöhemmin sanoi itsensä irti. Kun taas H&M:n nahkaveskat kulkee mukana yläasteelta alkaen.

Eli mielestäni jotkin tuotteet on täysin ylihinnoiteltuja, ja tämä pätee myös ravintoloihin! Kävin tässä muutama viikko takaperin "hienossa" ravintolassa syömässä. Ja hyi hitto. Alkuruoka oli ok, loput ihan laaduttomia (heh :D).

Eli kyllä laadukasta tavaraa voi saada pienemmälläkin hinnalla, jos vain osaa katsoa ja tutkia mitä ostaa ;)

Maima (Ei varmistettu)

Ei vättämättä, mutta erittäin halpa hinta takaa usein huonon laadun.
Paras on mielestäni tuijottaa valmistusmateriaaleja, se kertoo jo paljon!

Kommentoi