Päivän oivallus: Matkalla ei tarvitse olla aina kivaa

Toimitus

 

”Jatkuva tien päällä oleminen ja uuden omaksuminen vie voimat. Tästä ei matkaoppaissa puhuta”,

 

kirjoittaa ei muistella pahalla... -blogin cady. Ja hän on niin oikeassa. Etenkin pitkillä reissuilla – mutta myös lyhyillä – saattaa iskeä valtava uupumus ja koti-ikävä. Vaikka matkasta on haaveillut pitkään ja kaiken pitäisi olla kunnossa, saattaa itse reissussa iskeä apeus.

 

”Ja kuulkaa, se on ihan ok. On ihan okei ettei matkan jokaisesta hetkestä nauti”,

 

cady jatkaa. Ja on siinäkin oikeassa.

 

Vaikka välillä matkailu uuvuttaa, matkasta alkaa haaveilla yleensä viimeistään silloin, kun lentokone saapuu Helsinki-Vantaalle.

Siksipä vielä tässä poimittuna pari matakohdevinkkiä syyslomaksi:

 

1.

Mangomalenin Roosa huomasi, että Kosovo on kaunis.

"Rähjäisen ja rapistuneen betonihelvetin sijasta vastassa on vuoria ja moskeijoita."

 

 

2.

Packing peanuts -blogin Eeru taas kehuu Bremeniä.

 

 

 

Millaisina hetkinä teillä ei ole ollut kivaa matkalla? Mitä olette silloin tehneet?

 

Teksti: Julia, joka on itkenyt Pariisissa monta kertaa yksinäisyyttään mutta löytänyt lohdun jostain taidemuseosta, koska niissä on niin luontevaa olla yksin

Kuvat: Ei muistella pahalla... Mangomalen- ja Packing peanuts -blogeista

 

 

Kommentit

Eeru
Packing peanuts

Niin totta, matkalla ei tarvitse olla aina kivaa! Itseasiassa usein parhaiten sitä jälkikäteen muistaakin ne matkat joilla on ollut kommelluksia ja vastoinkäymisiä. Myös liiat ennakko-odotukset saattavat latistaa matkan tunnelmaa. Kun avoimin mielin lähtee maailmalle, niin saattaa yllättyä mukavalla tavalla ;-)

heta margareta
Viinillä

Hanoissa ei ollut kivaa. Piti olla auringonpaistetta, mutta olikin 17 astetta ja sadetta. Kaupungissa oli mahdotonta kävellä, joten käytiin leffassa ja keilaamassa ostarilla :)

paulahelena
ALUAP

aupairina italialaisessa rantakaupungissa piti olla mahtavat kuusi viikkoa mutta olikin koti-ikävä ja maailman tylsintä. niinpä lähdin maitojunalla kotiin parin viikon jälkeen.

Seregi
Sekaisin Seregistä

Lähdin Pho Pehniin, koska viisumi piti uusia Visa Runin avulla. Cambodiasta suositellaan aina Siam Reapia, mutta halusin säästää sen jonkun erityisen kanssa koettavaksi. Pho Pehn on täynnä kansanmurhan muistomerkkejä ja hostellissa näytettiin kansanmurhasta kertovaa leffaa. Kaduilla käveli vastaan selviytyjiä, joilta puuttui raajoja ym. Hetken nähtävyyksiä katsottuani otin bussiin Shinoukvilleen. Hienoa siellä oli, ruotsalainen hostelli, jossa sai lihapullia. Huonoa oli ruokamyrkytys, jonka sain syötyäni kalaa viidakossa.

Mut ainakin sain perspektiiviä. Suomessa keräjäläiset ei ole mitään verrattuna Cambodian keräjäläisiin. 

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Itku tuli Jenkeissä kesällä, kun varas vei repun ja sen mukana mm. läppärin, rahat, silmälasit, passin ja paljon muuta. Mutta se johtikin vain ylimääräiseen seikkailuun ja muuttui siten iloksi:

http://www.lily.fi/blogit/pikkuseikkoja/seikkailua-eli-kuinka-paadyin-twin-peaks-metsasta-hollywoodiin 

Kommentoi