Päivän pohdinta: Miksi nuoret naiset luulevat olevansa ylipainoisia?

nauha.jpg

Toimitukseen sattui tulemaan niinkin jännittävä julkaisu kuin Ravitsemuskatsaus. Tuossa ulkoasultaan hyvin 80-lukulaisessa lehtisessä oli ajatuksia herättävä fakta.

Korkeakoulussa opiskelevista miehistä 30 prosenttia ja naisista 35 prosenttia arvioi itsensä ylipainoisiksi. Painoindeksin mukaan miehistä ylipainoisia on kuitenkin oikeasti 41 prosenttia ja naisista vain 23 prosenttia.

Miten on mahdollista, että on olemassa paljon nuoria miehiä, jotka eivät edes tiedä olevansa ylipainoisia?

Ja ennen kaikkea: miten on mahdollista, että on olemassa paljon, paljon nuoria naisia, jotka luulevat olevansa ylipainoisia? Siis eivät vain Hollywoodin järjettömään kauneusihanteeseen sopimattomia, vaan oikeasti ylipainoisia?

On vaikea sanoa, kumpi on suurempi ongelma. Sekö, että naiset stressaavat painostaan kohtuuttoman paljon? Vaiko se, että on paljon nuoria miehiä, jotka eivät edes tajua huolestua elämäntavoistaan, vaikka saattaisi olla syytäkin?

Millaisia ajatuksia nämä luvut teissä herättävät? Kuulostaako jotenkin kummasti… tutulta?

Teksti: Heini Maksimainen, joka lisäsi yllä olevan mittanauhan kuvan vain siksi, että kaikissa painoa käsittelevissä jutuissa on aina mittanauha, aina

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus

hyvinvointi mieli liikunta
Kommentit (16)
 1. BMI ei toimi..
  1.9.2013, 15:55

  Jutun suurena heikkoutena näen tuon paino indeksin. Oma paino indeksi näyttää lievää ylipaino (26.5-27.5) ja rasvaprosentti on kuitenkin alta 15. Eli olisin itsekin ylipainoinen joka ei sitä tiedosta. Pitäisikö saada tutkimus, jossa katsottaisiin, jotain muuta kuin painoindeksiä? Esimerkiksi rasvaprosentti voisi kertoa asiaan erilaisen näkemyksen?

 2. Generic MySQL
  14.8.2013, 11:23

  Naiset voisivat opetella relaamaan ja olla vaikka ihan rehellisesti läskejä. Sekin olisi kivempaa kuin se, että joka helvetin viikko on tätä samaa ”miesten takia naisilla on ongelmia”. No helvetti soikoon, kyllä te naisetkin aiheutatte miehille ongelmia, mutta niitä ei miestenlehtien palstalla kirjoitella päivä toisensa jälkeen ja surkutella että ”voi voi kun on tällästä”.

  Miksi naiset eivät osaa tehdä asioille mitään muuta, kuin ruikuttaa blogeissa? Miksi miesten pitää tehdä aina kaikki oikeat muutokset.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *