Päivän pohdinta: Ostatko vaatteesi kuvitteelliselle minälle?

Toimitus

Toimitukselta on kyselty lukuisia kertoja harkitsevan ja vastuullisen kuluttamisen asialla olleen aMinimalist-tyyliblogin kohtalosta. Nyt ilmoitamme ilolla, että tykätty blogi on palannut Lilyyn, hurraa ja tervetuloa!

Kaivatun blogin Emmikoo on ostanut kauniin silkkipaidan, jossa ei ole mitään vikaa – paitsi se, ettei sitä tule käytettyä.

"Olenko ajatellut tyyliä, jollaisen toivon tai kuvittelen minulla olevan, vai sitä tyyliä, jonka mukaan tosiasiassa pukeudun? Olen yhdistänyt paidan päässäni varmasti moniin asuihin ja peilannut mielikuviani kaikkien näkemieni street style sun muiden inspiraatiokuvien läpi. Mutta kun minä en elä Pariisin muotiviikoilla tai työskentele hienossa toimistossa, vaan elän tällä hetkellä ihan tuiki tavallista yliopisto-opiskelijan elämää."

Niin. Lähes jokaisessa vaatekaapissa lojuu kauniita ja laadukkaita pikkumustia, jotka odottavat niitä tarpeeksi hienoja cocktail-juhlia, tai korkokenkiä, jotka yhdistetään ylväästi laskeutuviin silkkipaitoihin työpäivinä, joina jaksaa vähän panostaa. Kaupassa unohtuu helposti, että omassa elämässä kumpiakaan ei koskaan tule.

Kuulostaako tutulta? Ostatko vaatteesi todelliselle vai kuvitteelliselle minälle? Lue koko juttu ja käy kommentoimassa täällä.

Kuva: A-lehtien kuva-arkisto

Kommentit

Liv
Päiväuniaika

Kuvitteelliselle todellakin! 

Mulla on kaappi täynnä

a) siistimpiä kauluspaitoja, koska "sitten kun mä palaan työelämään, voin käyttää niitä". Todennäköisesti päädyn tyyliin kaupan kassalle tai lastentarhaan tai vastaavaan, ja ne hienommat paidat on vieläkin sielä kaapissa. 

b) t-paitoja. Kun ne käy niin kivasti farkkujen kanssa. Tosi asiassa en muista, koska mulla olis ollut farkut jalassa. Tai jos olikin, ei ainakaan t-paitaa päällä. T-paidat ei käy mun kropalle. 

c) yöpukuja. En mä käytä yöpukua! Enkä käytä "oloasuja" (toisaalta siis, mähän olen lapsen kanssa kotona. Kun aamulla laittaa mahdollisimman mukavaa päälle, ei tarvii missään vaiheessa vaihtaa mukavampaan ;).

d) "mummokalsarit". Mulla on ihan selvästi jäänyt joku juttu synnytyksestä, enkä uskalla heittää mun synnytystä ajatellen ostamiani isoja mummokalsareita pois. Jos niitä vaikka joskus tarvis. Kaapin pohjalla on myös mun imettäessäni ostamani isommat rintaliivit kokoa jotain Dmitälie. Näin A-kupin omaavana silti kuvittelen ilmeisesti, että vaikka maito voi nousta esim ens yönä tai muuta järjetöntä. 

jermia
Itärajapakolainen

Ostan mekkoja ja hameita yli vähäisten tarpeiden, kun musta joskus vielä tulee naisellinen. 

Hem Buggah

Kaappini pursuaa yliampuvia bile- ja keikkavaatteita, jotka kyllä tuntuvat ihan omilta, mutta tilaisuudet niiden käyttämiseen ovat kuitenkin aika rajalliset. Pieni epäsuhta siinä siis. Myös korkkareita tuppaan hamstraamaan edelleen, vaikka niitä pystyn käyttämään valitettavan harvoin. (Pidempi avautuminen asiasta täällä: http://www.lily.fi/blogit/mind-your-head/ihanat-kamalat-korkokengat)

SARI H.
KOLIBRI

Ostan itselleni vaatteet, mutta minulla on takkeja varastossa paljon.

Esim. kelsiturkkeja ja isäni kelsiturkit, teddykarhuturkki ja "leopardi"turkki ym.

Niitä tulee käytettyä vähemmän.

Tennarityttö (Ei varmistettu)

Ostan vaatteet sellaisina, joita ihan oikeasti käytän, mutta kengät... Korkokenkiä on ainakin kymmenet, eikä tule mieleen kuin ehkä 5 kertaa koko tänä vuonna, kun olisin korkokengät jalassa astunut kotiovesta ulos. Tennareita sen sijaan on 3 paria, ja niillä kuljen joka paikkaan. Myös baariin, koska sittenhän voi ainakin tanssia vaikka koko illan kun ei ala sattua jalkoihin... :)

Kommentoi