Päivän puheenaihe: pitääkö puolison olla sekä hyvä rakastaja että sielunkumppani?

tonihalonen_trendielokuu.jpg

”Se on suhteellista -juttu avasi silmäni! Ymmärsin lukiessani, että minulla saa olla myös oma elämä parisuhteen vastapainoksi. Kaikkea ei tarvitse tehdä pariskuntana pariskuntien kanssa! Eikä minun tosiaan ole pakko mennä katsomaan rallia metsän keskelle ainoastaan poikaystäväni mieliksi, jos minut on kutsuttu samana viikonloppuna tyttöjeniltaan. Tiedän nyt tarkalleen mitä jälkimmäiseen kutsuun vastaan. Kiitos!”
– Marjo

Elokuun Trendissä halusimme kyseenalaistaa sen, mitä hyvään parisuhteeseen kuuluu. Mielestämme parisuhteet nimittäin noudattavat yllättävän usein samaa vanhaa kaavaa.

Jostain syystä esimerkiksi oletetaan, että vakiintuessa jäädään kumppanin kainaloon sohvalle ja jätetään bileet väliin. Usein ajatellaan myös, että sen oikean pitäisi olla sekä kuuma rakastaja että paras ystävä. Ei varmaan edes tarvitse mainita yhdessä asumisen välttämättömyydestä ja happily ever afterista?

Kumosimme kliseet. Tältä näyttää hyvä parisuhde nyt:

 

otsikot.jpg

 

Lue juttu elokuun Trendistä ja osallistu keskusteluun. Tai vaikket lukisikaan, kerro silti oma mielipiteesi:

Millainen on hyvä parisuhde? Pitääkö puolison esimerkiksi olla sekä hyvä rakastaja että täydellinen sielunkumppani?

 

Kuvitus: Toni Halonen

Kommentit (25)
  1. Mulle tuli kanssa tästä jutusta kaksijakoiset fiilikset. Toisaalta on hyvä, että ikuisuuskliseitä kyseenalaistetaan ja ketään ei haluta pakottaa tiettyyn muottiiin. Toisaalta, itse olen kuusivuotisessa parisuhteessani yllättynyt siitä, kuinka paljon turvaa ja tasapainoa minulle on tuonut sellainen elämä, jota ennen pidin jotenkin ahdistavana parisuhdeluuhauksena. Jestas että on ihana kun voi tarvittaessa vaan olla viikonlopun yhdessä kotona katsomassa leffoja! Joskus on myös ikävä ensihuumaa, jännitystä ja sitä kun seksi toisen kanssa oli uutta ja jännää, mutta nyt kun toisen tuntee ihan läpikotaisin ja hän sinut niin on aika ihanaa saada olla myös välillä kärttyinen, huono sängyssä, väsynyt ja pelokas – ja silti se toinen pysyy siinä ja tykkää susta.
    Ihmiset on yksilöitä, mutta ehkä jos itse pitäisi joku neuvo vaikka nuoremmille antaa niin se olisi: anna elämän viedä, panosta toiseen, mutta älä hukkaa itseäsi. Olemalla aito itsensä ja silti huomioimalla myös toisen on mahdollista löytää tiivis ihmissuhde jossa ne palikat vaan jotenkin loksahtelee oikeille kohdilleen.

  2. Minulla tämä nykyinen parisuhde on kestänyt yli kolmekymmentä vuotta ja 27 avioliitossa. Ei tätä mitenkään erityisesti suunniteltu, enkä usko että ainakaan ennakko”määräyksillä” tätä olisi voinut ainakaan parantaa. Välillä on oltu enempi ystäviä ja välillä pelkkiä seksikavereita. Molemmille on taatusti iloinen yllätys että juuri me on kyetty pitkään parisuhteeseen. Vasta muutama vuosi sitten on otettu yhteinen laina, että sitäkään palloa jalassa ei ole ollut. Yhteisiä lapsia on ja ihan taatusti se on vaikuttanut kuinka spontaanisti kukin toimii elämänmuutoksissa ja veikkaan että puuduttavimpien jaksojen yli, ali tai läpi on auttanut joku vastuuasia kuten nyt lapset. Ei ole olemassa yhtä, kahta tai viittä tärkeintä asiaa, on vaan asioita jotka eri aikoina vaikuttavat, joskus taloustilanne, joskus seksi, joskus ystävyys, joskus lapset ovat ne tärkein asia jonka vuoksi on jaksettu jatkaa yhdessä. Saattaa olla että ero tulee mutta saattaa olla tulemattakin. Toistaiseksi tämä on ollut tärkeämpää kuin muutoksella – ehkä – saavutettu mielihyvä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *