Päivän vinkki: Auta lähimmäistä, autat itseäsi

Toimitus

Nannannaa muutti kerrostalovuosien jälkeen omakotitaloon ja huomasi, että omasta lapsuudesta tuttu varamummo- ja muu auttamiskulttuuri on vielä voimissaan. Nannannaan perhe lahjoitti naapurin eläkeläispariskunnalle ylijäämäomenansa, mummo kutoi kiitokseksi villasukat lapselle.

Toimittaja Maria Pettersson kirjoitti sunnuntain Helsingin Sanomissa asiasta, jota käsiteltiin myös elokuun Trendissä.

Niin se vain on, että vapaaehtoistyötä tekevät ihmiset ovat tutkimusten mukaan muita tyytyväisempiä elämäänsä.

Eikä niin pientä apua olekaan, ettei sen antaminen – tutkitusti – kannattaisi.

Tutkimuksissa on löydetty tiettyjä eroja naisten ja miesten motivaatioiden välillä. Ensimmäiset ryhtyvät vapaaehtoisiksi yleisen auttamishalun vuoksi, jälkimmäiset houkuttelee vapaaehtoisiksi usein kaveri. Sillä ei kuitenkaan ole lopputuloksen kannalta merkitystä, käyttääkö aikansa ja/tai rahansa kissojen, asunnottomien vai naapurien auttamiseen. Auttamismittarilla mitattuna suomalaisten pitäisi olla jo aika onnellista kansaa. Teemme nimittäin vapaaehtoistyötä toiseksi eniten EU:ssa.

Sosiaalisessa mediassa apua, ja esimerkiksi juuri omenia, voi lahjoittaa eteenpäin helposti ja mukavan anonyymisti.

Kannustamme silti lämpimästi tarjoamaan molempia myös lähimmälle naapurille tai vaikka työkaverille.

Teksti: Raisa, joka seisoi taannoin tuoreiden leipomusten kanssa seinänaapurin oven takana, mutta ei kehdannut (!) soittaa ovikelloa. (Pahoittelen, Minna.)

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus

Lue lisää vapaaehtoistyöstä elokuun Trendistä.

Kommentit

Kao Kao

Mun piti rohkaista itseäni kauan, että sain Flow:ssa ojennettua hiuslenkin tuntemattomalle tytölle, joka kärsi avoimesta tukasta tukalan kuumalla Röyksopp & Robynin keikalla. 

Tyttö oli kyllä valtavan onnellinen, kun sai tukkansa kiinni (kiitteli kovasti ja lähetti lentosuukkoja) ja minä loistelin tyytyväisyyttä, kun uskalsin :)

edgybeauty
Edgy Beauty

Mä oon alkanut kyllästyä kaikenlaiseen valloilla olevaan negatiiviseen ja oonkin päättänyt alkaa harrastamaan sellaista lähimmäishyväntekeväisyyttä, miksei toki tuntemattomillekin, mutta siis niin, että hyviä tekoja yksittäisille ihmisille ihan vaan koska miksei. Ja taka-ajatuksena pitää olla aina, että mä en halua saada tästä itselleni mitään, koska jos haluan, ärsyynnyn jos mun upeita urotekoja ei kukaan huomioi. Parhaiten on toiminut se, että välillä pysähtyy ajattelemaan, että jos tolla tyypillä onkin tosi huono päivä tänään, mikä sitä piristäisi? Ja sitten koitan toteuttaa. 

Kohta oon new-age hihhuli ja keräilen kristalleja.

Toimitus
Toimitus

Mahtavaa tytöt! Arvostamme!

Kommentoi