Paljasta vappuperinteesi, voita Braunin epilaattori

Toimitus

Jos olet katsonut kalenteriin tai kävellyt sellaisen kaupungin keskustassa, jossa opiskelee teekkareita, tiedät, että ihan kohta on vappu.

Tänään olemme perinteiden asialla ja haluamme tietää, mitä sinun vappuusi kuuluu. Vappupallon hankintaa, itse tehtyä simaa ja munkkeja kevään ensimmäisellä piknikillä, marssi, yksin vietetty mielenosoituksellinen koti-ilta  vai kenties jotain ihan muuta?

Kerro siis kommenttiboksissa:

Millaisia vappuperinteitä sinulla on?

Ihan muuten vaan ja koska on keväinen keskiviikko, arvomme kaikkien vastanneiden kesken  Braunin Silk-épil 7 SkinSpa -epilaattorin. Laite on vedenkestävä ja langaton.

Osallistut arvontaan kommentoimalla viimeistään tiistaina 30.4. kello 15. Jos et ole rekisteröitynyt Lilyyn, jätä kommenttiin sähköpostiosoitteesi. Näin saamme sinuun yhteyden, jos voitat.

Onnea arvontaan ja hyvää vapunodotusta!

EDIT: Arvonta on suoritettu ja voittajaan otettu yhteyttä henkilökohtaisesti. 

Kommentit

Emma H (Ei varmistettu)

En tiedä miksi, mutta meillä on aina vappuna syöty nakkeja ja perunasalaattia siman kanssa, vaikka ne taitaisivat virallisesti kuulua enemmän uuteen vuoteen:-D

emmasusa@gmail.com

sanumaria

Wanhana teekkarina perinteisiin kuuluu täällä Tampereella Tupsulan ulkoilmakonsertti, maan mahtavimman wappuradion kuuntelu, NääsPeksin wappuimpro, ja sitten aattona toki lakitus. Ja wapunpäivänä kasteen seuraaminen.

Mimmingi (Ei varmistettu)

Vaput ovat omalla kohdallani olleet aina melko kaoottisia baarikohelluksia, joten tänä vuonna ajattelin skipata ja kölliä kotona. Yhdestä asiasta en kuitenkaan luovu - perinteinen vappupallo on yhä käytävä ostamassa joka vuosi vaikka aikuisiässä jo ollaankin :D

mimmingi2@gmail.com

heta margareta
Viinillä

Aattona munkit ja itse tehty sima, päivänä kuoharia ja brunsseilua jossain ulkona. Enkä meinaan sitten halua tota epilaattoria jos se sattuu ihan au au au mun iho palaa kreisinä. Jos se on sellaista siedettävää kipua niin sitten voin hyväksyä voittoni. Mikäli kun siis voitan.

nansk

Koska asun teekkarin kanssa ja teekkareiden keskellä, kuluu wappuni aika samoissa merkeissä kuin sanumarian. Saa nähdä meneekö wappu tänä vuonna töissä vai juhliessa! Suomineidon lakitukseen olen joka tapauksessa menossa.

iitukka

Perinne, jonka aloitan tästä vuodesta, on siman tekeminen itse. Sain tänään aikaiseksi laittaa satsin tulemaan. Lasten myötä ilmapallot ja tivoli taitavat myös kuulua tästä eteenpäin perinteisiimme. Edellisestä viidestä vuodesta olen muuttanut kahtena, mutta muuttamisen perinne on sellainen, jota en aio jatkaa!

Eteerinen sisko (Ei varmistettu)

Hirveästivärikkäitä  ilmapalloja, heliumpalloja, serpentiiniä kaulaan, kaunis meikki, irtoripset, wautsiwaumeikki kasvoille, runsaasti huulipunaa, iloinen ilme ja skumppaa!

katja.t

Vappuun on aina kuulunut äidin tekemä sima ja rahkamunkit. Illalla skumppaa ja grillailua kaveriporukassa, niistä on paras vappu tehty!

TiinaMariN.

Vapun vietot ovat kovin muuttuneet lasten saannin jälkeen, mutta pelkästään parempaan suuntaan! Ei enää klubbailua vaan aattona illallisia ja Vappupäiväna brunsseja ystävien kanssa. Parhaita ovat sellaiset vaput, joina paljon parhaita ystäviä ja lapsia on kokoontuneena yhteen hyvän ruuan ja juoman merkeissä ja sää sallii terassilla grillailun. Lapset viihtyvät kun trampoliini otetaan esille ekaa kertaa :)
Vapputorilta ostetaan ilmapallot ja huiskat lapsille, leivotaan munkit + tehdään simaa- perinteitä vaalitaan siis.

The finer things

Vappuna on ollut perinteenä se, ettei oo perinteitä! Go with the flow ja sillee :)

Asnu (Ei varmistettu)

Vappuaaton brunssi on v. 2007 asti kuulunut perinteisiin. Hyvä syy ottaa lasi kuohuviiniä jo aamupäivällä ja juhlistaa vapun alkua. Ei sitten myöskään harmita jälkeenpäin jos vappupäivänä väsyttää eikä jaksa lähteä piknikille :)

annaleena.lae@gmail.com

Pienenä kävimme vapputorilla ja saimme vappupallot ja karkkia. Helsingissä asuessa kaivarin piknik oli ihana perinne. Enää en asu Helsingissä, mutta brunssille tai piknikille on päästävä joko ravintolassa, kotona tai puistossa.

RR (Ei varmistettu)

Yleensä perinteisiin kuuluu munkkien leipominen, itsetehty sima, ja ihan vaan nautiskelu! Vappu on varma kevään merkki. :) Tänä vuonna tosin vain kokeisiin lukua tiedossa....

reetaoutila(at)gmail.com

Vierailija (Ei varmistettu)

No kuule. Vappu kuluu perinteisesti töissä :)

Nippe (Ei varmistettu)

No kuule. Vappu kuluu perinteisesti töissä tiskin takana :)
nsalmine@gmail.com

Vierailija (Ei varmistettu)

Helsingin Kaupunginorkesterin perinteikäs Vappumatinea!

Siitä alkaa minun vapun viettoni. Vuosittain ohjelma on vaihdellut Mantan lakituksesta aina naamiaispirskeisiin asti, mutta vappumatinea on ja pysyy. Vappuhenkinen orkesteri, klassinen musiikki sekä lakkipäiset katsojat saavat hymyn huuleen!

Ps. Lippuja voi ostaa osoitteesta lippu.fi :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ja tältä vappumatien ystävältä jäi mainitsematta sähköpostiosoite, eihän sitä tiedä vaikka arpaonni suosisi :)

heselkal@ulapland.fi

Lapsena kävimme syömässä vappupäivänä torilla kesän ekat jätskit ja saatiin sisarusten kanssa vappupallot, joiden tyhjenemisajan pituudesta sitten kilpailtiin. Viimeiset vuodet ovat kuluneet pitkälti pääsykokeiden lukemisessa tai sitten sitä lukemattomuutta stressatessa. Tänä vuonna brunssaillaan ja lakitus kuuluu ohjelmaan. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Vappuuni ei liity oikeastaan muita perinteitä kuin värit. Muun osan vuodesta luotan mustaan, mutta vappuna lätkin päälleni kaikkia värejä sekä vaatteissa että meikissä.
r_laitala@hotmail.com

Mimosa

Viime vuosien vappuperinteenä mulla on ollut kipeenä olo. Oon viimeiset kolme vappua ollut kuumeessa. Joten vaput on menty parveke/olohuone piknikillä, mahdollisella pikaisella visiitillä vapputorille, nukkumista ja leffoja.

Josko tänä vuonna pätkäsis perinteen ja pysyisin terveenä. Peukut pystyyn!

Hanna T (Ei varmistettu)

Tippaleipää ja simaa tietenkin sekä muutaman vuoden ajan opiskelijavappu haalareineen. Ja vappubrunssi on ehdoton! Tänä vuonna vappua vietetään erilaisissa merkeissä Keski-Euroopassa vaihdossa - saisikohan Ikeasta simaa kun en ole kaupasta löytänyt hiivaa?

tormanen.hanna@gmail.com

Vierailija (Ei varmistettu)

Puutarhahommia eli kuopsuttelua, haravointia, kuokkimista ja kalkitsemista. Kurkun ja kesäkurpitsan kylvö, kasvihuoneen pesu, simaa ja munkkien paistoa. Hyvää ruokaa ja säiden salliessa grilli-savustus-loimutuskauden avaus. Toivon siis vapulle aurinkoisia ja lämpimiä kelejä!

anskumansku76@hotmail.fi

Saippuakuplat ♡

Ihmetys

Vappuun kuuluu perinteisesti munkit. Jollei niitä jaksa itse tehdä, niin sitten  pyöräillään kahvilaan niitä syömään :) (Toki myös tehdään simaa, mutta minä en sitä juo). Vappuna myös ulkoilutetaan yo-lakkia.

Aarremaa

Nakkia,perunasalaattia, patonkia ja selvinpäin kotona kahdestaan. Kalenterijuoppous jäänyt kun ikää tullut, eipähän ole rapula eikä vanha toivu edes päivän juhlista nopeesti taas arkeen ;)

Miimi (Ei varmistettu)

Vappuuni kuuluu munkkeja, ilmapalloa ja ehdottomasti ylioppilaslakki :) miinaminde (ät) gmail.com

Maisemissa

Aatonaattona se alkaa ja ensimmäiseen päivään asti pitäisi jaksaa. Voi jospa kohta pian opiskelijaelämäni olisi jo ohi! Totta puhuen viime vuosi meni tällä kaavalla, tänä vuonna taitaa kesäkunnon tavoittelu mennä munkkien edelle!

Emilia M

Turussa vappuun kuuluu se, että aattona mennään Taidemuseonmäelle, kuunnellaan puheita ja musiikkia (tai ollaan kuuntelevinaan ja nautiskellaan skumppaa) ja lopulta laitetaan kaikki lakit yhtä aikaa päähän! Näyttää aika hauskalta. Kerran oli eräs egyptiläinen elokuvaohjaaja messissä ja hän oli ihan vaikuttunut, olis halunnut tehdä perinteestä dokumentin.

Taidemuseonmäeltä vaelletaan Liljan patsaalle katsomaan, kuinka neito lakitetaan. Ihmispaljoudessa vaellus on hidasta, yleensä siinä vaiheessa kun päästään patsaalle, on se jo lakitettu ja lakki napattu ties minne.

Sitten ilta jatkuu erilaisiin vappukarkeloihin... Seuraavana päivänä mennään piknikille puistoon, jos jaksetaan!

 

Vierailija (Ei varmistettu)

munkkeja, simaa ja hyvää mieltä.

mariestrange(at)hotmail.com

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei mitään kummosta maistellaan sihijuomaa, syödää herkkuja ja puhaletaan palloja. aika turha juhla, mutta onpa kumminkin vapaata.

seisvain(at)luukku.com

blank

Siis tapanahan on tehdä hillittömän hyvät suunnitelmat koko aattopäiväksi; varata juomaa ja ruokaa, tekemistä ja porukkaa. Lopulta suunnitelmat tuppaa joka ikinen vuosi menemään aivan pitkin mmmmseiniä, koska joko sataa ja ei voi mennä ulkoilemaan (=terassi/piknik), porukka ei pääse paikalle tai on miljoona eri asiaa jotka pitää hoitaa sinä päivänä. Tänäkin vuonna aatoksi sattuu sopivasti kaverin muutto ja luultavasti sataa vettä. Silti vappua kohden mennään hyvin optimaalisin mielin ja sormet ristissä! Skumpatkin on jo odottamassa ;) Vappupäivä otetaan rennosti ja syödään hyvin!

minä-tässä-hei
A modo mio

Minä en ole juhlinut vappua vuosiin. Yleensä lukkiudun neljän seinän sisälle ja nautin oman kodin rauhasta, kun kaduilla örvelletään.

kultahillokala

peruukki, nakit, perunasalaatti, kossu, serpentiini, kotiin unohtunut ylppärilakki, tivoli ja ilmapallot

Leenan

Tippaleipä, sima ja jostain syystä tortillat kuuluvat vappuaaton menuuseen. Vappupäivänä torille kiertely on ehdoton juttu, vielä näin 30-kymppisenäkin! Myös Vappulounas jossakin kaupungin ravintoloista on jokavuotinen perinne, ja tottakai ylioppilaslakki on päässä, täytyyhän sitä edes kerran vuodessa käyttää :)

Once upon a time

Mulla ei oikeastaan ikinä ole ollut kovin "vaativia" vappuperinteitä. Vappuun kuuluu kuitenkin pari must-juttua, joita ilman vapusta ei tule mitään! Munkin syönti kilpailu on aivan ehdoton vapun merkki :D Ei niinkään kuka pystyy syömään eniten, vaan kuka pystyy syömään överi-sokerikuorrutetun munkin nuolaisematta huuliaan nopeimmin. Vappuun kuuluu tietysti myös sima, enkä tiedä onko fiksua tunnustaa että vain kaupan sima kelpaa :D Mun mielikuvaan vapusta kuuluu tietysti myös aurinko ja linnunlaulu, sekä päivähiprakat nurtsilla istuen. :)

En ole oikein koskaan juhlinut vappua sen kummemmin. Tietysti kaikki opiskelijapippalot ja muut on koluttu läpi serpentiinit kaulassa, mutta ainoa todellinen vappuperinne taitaa olla simasta nauttiminen. Joka vuosi tulee tehtyä vertailuja kaupan parhaasta simasta, jos ei ole itsetehtyä saatavilla.

SiniSu (Ei varmistettu)

Opiskeluaikoina (nyyh, noi niitä aikoja :( ) vappu kesti aina viikon ja oli ehdottomasti vuoden parasta aikaa! Silloin kyllä "normaalien ihmisten vappuna" alkoi jo kunto loppua :D Nykyään vappuun kuuluu Mantan lakitus ja tietenkin kavereiden kanssa paljon skumppaa ja nakkeja. Ja edelleen muistelen kaiholla niitä opiskeluaikojen vappuja.. Ja mietin milloin niistä pääsee yli :)

ssini85@hotmail.com

Nasse-täti (Ei varmistettu)

Nykyään perinteisiin kuuluu vappupuheen kuunteleminen Puolalanpuistossa, skumppaa, serpentiiniä ja saippuakuplia, sekä rentoa juhlimista ja saunomista kaverien luona. Vappu on myös ihana tekosyy käyttää värikkäitä peruukkeja, mauttomia laseja ja haalareita. Itsetehtyn siman panoaikeet on pitkään jatkunut perinne, mutta tähän asti aikeista varsinaisiin tekoihin on päästy vain kerran. Perinnelistalta löytyy myös tippaleipävertailu , vaikka etukäteen on selvää, että Fazerin ohuista kierteistä koostuva tippis vie voiton (se on kaikkein rapein ja tuoreimman makuinen). Tippaleipävertailu aloitetaan yleinsä neljä päivää ennen vappua. Jokaiselle päivälle tulee vertailtavaksi yksi, tai kaksi tippaleipämerkkiä, viimeiseksi säästetään oletettavasti paras, eli F. Arvovaltainen raati koostuu tavallisesti kahdesta, kokeneesta tuomarista, mutta periaatteessa kuka tahansa saa koska tahansa liittyä mukaan.

eiccalahti@gmail.com

Lokikirja

Aatto on sujunut yleensä pienessä skumppahiprakassa Espalla tuttuihin törmäillessä, ja yleensä se on kyllä todella jees. Mutta vapun tärkein ja mukavin perinne on kyllä se, kun vappupäivän aamuna/päivällä/sitten kun pääsee sängystä ylös pääsee nyyttäripiknikille, jossa voikin sitten koko päivän syödä ja nauttia. Mieluiten pienessä edellisillan aiheuttamassa väsymystilassa mutta ei liian pahassa krapulassa. Aurinkolasit päähän ja kevään ensimmäiset pisamat poskipäihin!

Vappuun kuului itsetehdyt munkit. Niitä paistellaan yhdessä poikaystävän kanssa. Viime vuonna epäonnistuneiden siman ja tippaleipien teon jätän ensi vuodelle työkiireisiin vedoten. :) serpentiinit ja ilmapallot kuuluvat kuitenkin jokaiseen vappuun, niin tänäkin vuonna. :) 

.Tiia

Vappua tulee vietettyä täysin fiiliksen mukaan :). Välillä tekee mieli juhlia kaveriporukalla ja nauttia jotain simaa vahvempaa (en edes oikeasti tykkää simasta :D! ), ja välillä taas vappu ei jaksa kiinnostaa tuon taivaallista. Silloin tulee oltua lähinnä kotona mieheni kanssa, herkkuja syöden ja hyviä elokuvia katsellen :). Tänä vappuna taidamme kallistua tuon jälkimmäisen vaihtoehdon puoleen :).

Vappuperinteeseen kuuluu AINA aattona Mantan lakituksen asianmukainen seuranta ;) ja vappupäivänä piknik Ulliksella - onneksi ei tarvitse tänäkään vuonna lumikinoksissa skoolailla!

Ziinah (Ei varmistettu)

Vappuun kuuluu kaikki perinteinen krääsä serpentiinistä ilmakupliin ja hassuihin hattuihin. Mahtavaa kun edes kerran vuodessa saa hassutella luvan kanssa!
ziinahk@gmail.com

annakarin
Anna Karin

Joka vuosi ennen vappua kuvittelen sen samanlaiseksi - aurinkoa, grillausta, ilmapalloja, serpentiiniä, simaa ja kuohuvaa. Ja mitä se yleensä sisältää? Sadetta, pilviä, vittuuntuneisuutta, joskus jopa LUNTA. No, perinteeksi voisin sanoa ainakin rusinoiden kalastelun simasta, sitä teen joka vuosi. Muille jää pelkkä litku ilman mahtavia, pulleita rusinoita. 

Mainittakoon vielä, että yhtenä lapsuuteni vappuna sain pitkään kinuamani vappupallon. Vieläkin harmittaa, että otin barbien enkä mylittleponya. Ehkä pakko käydä korjaamassa asia tänä vuonna - kun ei kuitenkaan paista edes aurinko.

Vappu on tullut viime vuosina vietettyä opiskeluporukalls esim. piknikillä. Nyt vappu menee töitä tehdessä. 

essis84@gmail.com

Marikin elämää

Minun vappuuni kuuluvat äidin tekemät sima ja munkit. Välillä olen toki itsekin niitä tehnyt. Vappuaattosin tapaamme kaveriporukalla viettää iltaa yhdessä kuohuvien, nakkien ja perunasalaatin kera. Käymme kaupungissa pyörähtämässä ja osa jatkaa aina ravintolaankin asti.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tottakai itse tehty sima!!
samberi_93@hotmail.com

Jostain syystä olen opiskeluajoista lähtien vältellyt vapun aikoihin kaupungin keskustaa ja näkemästä yhtäkään haalariasuista. Tänä vuonna olen vapun aikaan matkoilla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Äidin tekemä sima ja munkit!
hannaismyname@gmail.com

Olppa (Ei varmistettu)

Vappuperinteistä tärkein on vappupäivän brunssi! Kaikkea hyvää varataan niin paljon, että riittää koko loppuviikoksi. :D Sen viettopaikka vaihtelee, mutta aina on hauskaa ja rentoa, mikä onkin vappubrunssissa parasta. Ja ylioppilaslakki päähän!

oili_89@hotmail.com

Pages

Kommentoi