Paljonko rahaa pitäisi antaa lahjaksi kesällä juhliville?

giphy.gif

Kesä on täynnä juhlia, joiden juhlakaluille pitäisi keksiä vietäväksi lahja  ja yhä useammin sekä eri opinahjoista valmistuvat, ripille pääsevät että naimisiin menevät toivovat rahaa.

Mutta paljonko rahaa pitäisi antaa? Me toimituksessa muistelimme omia rahalahjojamme:

Minä ja ystäväni saimme ylioppilaslahjaksi rahaa ja yhtäkkiä meillä kaikilla oli kukkarossa sen verran seteleitä, ettei niitä tarvinnut säännöstellä. Lähdimme Hotelli Torniin viettämään iltaa, ostimme kalleimmat drinkit ja nautimme siitä, ettemme ensimmäistä kertaa joutuneet baarissa miettimään, riittävätkö rahat vielä yhteen halvimpaan hanaolueen.

Pyysimme mieheni kanssa häälahjaksi rahaa, mutta koska häät olivat hyvin rennot, painotimme kaikille, että ilman lahjaakin saa tulla  rahat sai sujauttaa säästöpossuun, joten en yhäkään tiedä, kuka antoi ja minkäkin verran. Se tuntui mukavalta, sillä ajatus siitä, että näkisin tililtäni saadut rahasummat, tuntui jotenkin kiusalliselta.

Ymmärrän, että pian omilleen muuttavalle ylioppilaalle kannattaa antaa esimerkiksi astioita: vaikka hän ei sitä siinä hetkessä välttämättä tajuakaan, niistä on hyötyä pidemmän päälle enemmän kuin rahasta. Itse en saanut ylioppilaslahjaksi astioita enkä rahaa, vaan kaksi tietokirjasarjaa, ja voin sanoa, että sen lahjan hyödyt jäivät lähinnä parissa muuttokuormassa kerrytettyihin käsilihastreeneihin ennen kuin heivasin kirjat kaatopaikalle.

Olin siitä poikkeuksellinen rippileiriläinen, etten pyytänyt lahjaksi rahaa vaan kohdunpoistoa. En saanut.
 

Mutta siis, nyt kysymme:

kysymys_sininen.png

Mikä on mielestäsi sopiva rahalahja kesällä juhliaan viettäville läheisille?

 

Lue myös:
Paljonko tililläsi on rahaa ennen palkkapäivää?
Miksi aikuiset ihmiset elävät vanhempiensa rahoilla?

 

 

Kommentit (2)
 1. 100€, ystävien lapsille, lapsen hoitajalle, kummilapsille rippilahjaksi jne.

  Häälahjaksi annetaan sen verran kun luullaan oman vierailun maksavan. DIY-häissä 100€/pariskunta, vähän prameimmissa häissä 150-200€/pariskunta.

  50€ annetaan vuosipäivänä lahjaksi alle 15-vuotiaille, sitten summaa korotetaan 10€/vuosi sataseen saakka, kunnes lapsi täyttää 18v.
  Sen jälkeen ei tarvitsekaan antaa lahjoja muuta kuin oikeille perheenjäsenille. Näille kavereiden lapsille en toimi enää pankkina, jahka ovat täysikäisiä; kummilapsia tai eivät. Valmistujaisissa voin sitten antaa isomman rahasumman, vuosipäivänä en enää.

 2. Sisarusten ja kummilapsille ollaan annettu rippilahjoiksi 50 euroa ja valmistujaislahjaksi 100 euroa.
  Lähiystävien jälkikasvu on saanut ”tyytyä” rippilahjaksi 20 euroon ja valmistujaislahjaksi 50 euroon.

  Jos olemme saaneet kutsun juhliin, joiden juhlakalun olemme tavanneet ehkä kerran-kaksi juuri syntymän jälkeen, niin useimmiten olemme kiittäneet kutsusta ja lähettäneet onnittelukortin/kukkaset. Ilkeänä ihmisenä on tullut näistä viimeksimainituista mieleen, että kutsumalla kaikki puolitutut ja siskonveljenkumminkaimat tavoitteena on ollut vain kerätä iso potti valmistuneelle.

   

   

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *