Paljonko tililläsi on rahaa ennen palkkapäivää?

ToimitusAika monissa talouksissa lasketaan juuri nyt euroja erityisen tarkasti – monilla on palkkapäivä huomenna. Niin myös toimituksen väellä, ja tämän verran meillä on tänään tileillämme rahaa:

 

”Tilillläni on 1863 euroa. Summa ei kuitenkaan kerro koko totuutta: luottokortilla odottaa lentolippujen oston jäljiltä tuhannen euron lasku.”

”Tilillä on 12 euroa. Vältän Visan käyttämistä, joten tänään on edessä tiukka valinta: käynkö ruokakaupassa vai otanko tuopin kirjapiirin kokoontumisessa?”

675 euroa. Siihen nähden, että minua odottaa kaksi kertaa tuon suuruinen luottokorttilasku, jonka eräpäivä on onneksi vasta palkkapäivän jälkeen, ja siihen, että olen lähdössä kalliiseen reissuun, tuo rahasumma on melkoisen vähän. Loppuvuonna on pakko skarpata. En tykkää yhtään, että rahat ovat niin tiukilla, että ruokakaupassa pitää miettiä luotolla maksamista.”

51,62 euroa. Maksoin ensi kuun vuokran etuajassa kumppanille, jotta saimme hankittua kotiin uuden lieden. Olen hullu säästäjä ja minulla on aina kotona käteistä pari sataa euroa, piilotettuna eri paikkoihin.”

”En ole aivan varma, mutta plus miinus sata euroa. Pyrin pitämään aina viime hetkiin käyttötilillä hätäsatasta yllättäviä ostoksia varten ja välttämään luottokortin käyttöä. Mieluummin siirrän hätäsatasen vaikka säästötililtä – josta kieltämättä hätäsataset hupenevat hyvää vauhtia.”

”Tilillä on tällä hetkellä pyöreät 0 euroa, lompakossa 7 euroa lounaan varalle. Säästötilillä yritän pitää aina parin vuokran verran rahaa pahan päivän varalle.”

 

Paljonko sinulla on tililläsi rahaa juuri nyt?

Kuva: iStock Photos