Paras bingo Linnan juhlien kotikatsomoon

linna.jpg

Linnan juhlat, tuo perinne, joka pysyy vuodesta toiseen täysin ennallaan, vaikka Suomi ja suomalaisuus sen ympärillä elävätkin murroksen tilassa. Oli juhlien teema, presidentti tai vieraslista millainen tahansa, sisällä Linnassa toistuvat aina tietyt jutut.

Siispä, tässä Lilyn toimituksen virallinen bingo Linnan juhlien kotikatsomoon! Aina kun bongaat lähetyksestä jonkin seuraavista, hihkaise ja tee vapaavalintainen toimenpide: ehdotuksemme on sipsin nappaaminen sipsikulhosta tai kosteisiin juhliin hörppäys skumppalasista.

Tässä bingolistamme:

 • Juontajat arvuuttelevat boolin reseptiä tai kysyvät haastattelussa olevalta vieraalta: Jokos olette boolia maistaneet?
   
 • Vieraan haastattelu alkaa kysymyksellä siitä, joko tanssilattialla on käyty, tai päättyy uteluun, ollaanko sinne ehkä menossa. Illan päätteeksi haastattelun päättäväksi kysymykseksi vaihtuu se, minne vieras aikoo mennä jatkoille.
   
 • Tuplamäärän sipsiä tai skumppaa saa, kun edellä olevia kysytään Robinilta.
   
 • Kaikki vaatteisiin liittyvä on bingoilun arvoista:
  1) Jonkun vaatteella on tarina (se on esimerkiksi tehty 100 suklaakonvehdin käärepaperista tai siihen on käytetty karjalaisen isoäidin pitsiverhoja).
  2) Joku astuu seuralaisensa laahukselle.
  3) Joku tulee Linnaan lenkkareissa.
  4) Jonkun puku on Teemu Muurimäen/Mert Otsamon/Katri Niskasen suunnittelema.

   
 • Joku muu kuin sotaveteraani tervehtii presidenttipariskuntaa vaivaannuttavan kauan.
   
 • Tuntematon sotilas -elokuva valmistuu ensi vuonna, ja juu, se kyllä mainitaan, mutta varmasti joku uskaltautuu kysymään myös Mannerheim-elokuvan etenemisestä.
   
 • Vuosi 2016 oli isojen mullistusten vuosi Suomessa/maailmalla ja sitten mainitaan Brexit/Trump/turvapaikanhakijat.
   
 • Joku mainitsee suomalaisten muusikkojen menestyksen maailmalla, eli joko Saara Aallon ja/tai Alman.
   
 • Juha Sipilä ja Yle: mikä onkaan ”Linnan-juhla-korrekti” kulma Yle-keskusteluun? Se, joka kotikatsomossa arvaa lähestymistavan oikein, saa triplahörpyn skumppaa tai kourallisen sipsejä.
   
 • Kysymys ”mitä itsenäisyys teille merkitsee?” toistuu niin monta kertaa, että sitä ei edes lasketa. Sen sijaan pisteen saa aina, kun kysymykseen vastaaja mainitsee jonkin näistä: luonto ja vuodenajat, koulutus, ihmisten rehellisyys/luotettavuus/sisukkuus, tasa-arvo, turvallisuus.
   
 • Juontaja Jaakko Selin on ilkeä brittityyliin, eli käyttää jonkun asusta sanaa ”mielenkiintoinen”, kun tarkoittaa ”niin kamala, että jos sanoisin, mitä mieltä siitä oikeasti olen, tämä ei enää olisi koko perheen ohjelma”.
   
 • Joku viittaa siihen, että ENSI VUONNA Suomi täyttää 100 vuotta.
   
 • Juontajat keksivät ontuvan aasinsillan, jolla perustellaan, miksi on ihan hyvä haastatella esimerkiksi nyrkkeilyn olympiamitalisti Mira Potkosta ja Jope Ruonansuuta samalla kertaa.
   
 • Juhlan teemoja ovat puhdas luonto, rehellisyys, innovatiivisuus, vakaus, koulumenestys ja tyttöjen mahdollisuudet: näiden tiimoilta mainitaan ainakin Slush ja pöhisevä start up -skene (ja start-up-yrityksistä käytetään televisiossa varmaankin suomennettua muotoa ”kasvuyritykset”, joka kuulostaa itse asiassa vähän puutarha-alalta), naispresidentti, Pisa ja nyhtökaura.
   

kysymys_sininen.png

Mitä luulet, mitä muita vakiojuttuja Linnan juhlissa tullaan näkemään?

 

Kuva: All Over Press

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *