Paras kulhoruoka aamuun, päivään ja iltaan

Toimitus

1) Kulhoruoka aamuun

Aamiaiskulhoannoksista terveytesi kiittää: niiden pohjana käytettävää tuorepuuroa ei voi maustaa voisilmällä, sillä voiklöntti ei sulaisi kylmän puuron päälle. Kun tuorepuuron päälle ripottelee marjoja ja hedelmiä, tulee aloittaneeksi päivän vitamiinitankkauksen heti aamusta. Tee näin: Kuori ja raasta omena edellisenä iltana ja pane raaste kulhoon. Lisää 1,5 desiä kaurahiutaleita, 0,5 desiä valitsemiasi siemeniä, saman verran pähkinöitä ja reilusti kanelia. Sekoita. Lisää desi luonnonjogurttia ja desi vettä. Sekoita ja pane seos jääkaappiin. Aamulla jaa seos kahteen kulhoon ja peitä annokset hedelmillä tai marjoilla. Nauti toinen annos eväänä.

 

2) Kulhoruoka päivälliseksi

Päivälliskulhoon et tarvitse kauppalistaa. Kun panet kulhoon kaikkea, mitä mielesi tekee, kasassa on valmis ateria – vaikkei sillä olisikaan vakiintunutta nimeä pasta carbonaran tapaan. Yleensä kulhoruokien pohjana on hiilihydraattia, kuten kvinoaa, ja päälle tulee kämmenellinen proteiininlähdettä, kuten papuja. Etsi ideoita thekitchn.com-sivustolta hakusanalla ”bowl recipes”.

 

3) Kulhoruoka iltaan

Iltakulhoon kannattaa iskeä hiilihydraatteja, sillä niillä tiedetään olevan suotuisia vaikutuksia uneen. Valmista iltapalaksi lempireseptilläsi smoothiekulho, jonka päälle pilkot hiilihydraattipitoisia hedelmiä, kuten banaania, mangoa ja omenaa.
 

Tilaa Trendi tästä!


Lue myös:
 
Trendikkäintä juuri nyt: ruoka, jota voi syödä

Istukkasmoothie ja muut Los Angelesin hyvinvointitrendit

 

Teksti: Raisa Mattila
Kuva: Getty Images

 

 

Kommentit

Sanna-Leena
Ensitanssi

Siis hetkinen - onks nyt trendikästä syödä ruokaa kulhosta? Eli käytännössä syvältä lautaselta? Hihii! Mä oon syöny tänään kulhosta jo kolme ateriaa (jogurttia, pastaa ja jätskiä), täähän menee hyvin!

Sori <3

Hannnna (Ei varmistettu)

Mietin tosissani ihan samaa.
Kulhosta syömisen muodin jälkeen seuraavaksi odotan näitä:
paperilta syöminen - tiskikone säästyy. Hurraa ekologisuus!
suoraan syöminen - onnistuu hedelmillä, leipäpussista, mehutölkistä...säästää aikaa, rahaa ja tiskiä!!
ja retro: kaiken syöminen smoothiemuodossa.
Huippuna tietenkin kulhosta syödyt popparit ja sipsit.

Sanna-Leena
Ensitanssi

Noihan ois hyviä ideoita! Arvostaisin tosi paljon, jos esim. take away -annoksen vois saada käärittynä eilisen Hesariin eikä jossain ravintolan omassa kiiltopaperissa tai muovissa.  

Ite visioisin, että kulhoruokaa seuraa voimakas lusikkaruokien ja mukijuomien trendi. Kaikki nauttivat juomansa nyt mukista! 

Sanna-Leena
Ensitanssi

No okei, nyt kun oikein aloin asiaa miettiä, niin en mä ehkä haluaisi esim. pizzaa smoothiena. Burb. (Pizzakulho sen sijaan on luultavasti jo olemassa.)

Toimitus
Toimitus

Hahaa, arvostamme retro-smoothie esimerkkiä :) Smoothiet ovatkin jo niin 2016! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä en kyl vaan tajuu. Miten kulhosta syöminen tekee ruoasta terveellistä?

Voi kai sinne buddha bowliinsa työntää vaikka sokerihuurrettuja muroja, ja kas, ollaan trendikkäitä..

Kommentoi