Parasta telkkarissa juuri nyt: tämän viikon muodikkaimmat leffatärpit!

ylepressi54-20161003.jpg

New York, Lontoo, Milano, Pariisi. Tulevan kauden muotia maailman catwalkeilla esittelevät muotiviikot loppuvat keskiviikkona, mutta muodin ei tarvitse loppua elämästäsi. Tässä suosikkimme tänään alkavan Yle Teeman muotiviikon ohjelmistosta + kolme muuta legendaarista muotielokuvaa.

 

MAANANTAI: Dior ja minä 

Mitä muotitalossa tapahtuu viikko ennen isoa näytöstä? Vuonna 2014 valmistuneessa dokumentissa seurataan Diorilta sittemmin lähteneen Raf Simonsin ensimmäisen haute couture -malliston valmistumista. Simons on kertonut lähteneensä Diorilta, koska muotiteollisuuden kiihtyvä tahti pakotti hänet suunnittelemaan mallistoja vain kolmessa viikossa, mikä tappoi hänen luovuutensa. Tämän ensimmäisen couture-mallistonsa suunnittelemiseen hän sai kuitenkin aikaa ruhtinaalliset” kahdeksan viikkoa.

Yle Teema klo 21.00 + uusinta pe klo 19.30 

 

TIISTAI: Borsalino, hatun tarina 

Italialainen Borsalino on hattumerkkien kuninkaallinen. Dokumentissa selvitetään, miten vuonna 1857 perustetusta perheyrityksestä tuli maailman arvostetuin hattumerkki, jonka päähineitä suosivat niin Kate Moss kuin Leonardo DiCapriokin.

Yle Teema klo 21.00 + uusinta la klo 19.05

 

KESKIVIIKON KLASSIKKOELOKUVA: Rakastunut Pariisissa (Funny Face)

Muotielokuvaklassikko vuodelta 1957 kertoo hiukan hömpän tarinan (nörttitytöstä leivotaan kansikuvamalli), mutta leffa kannattaa katsoa puvustuksen takia. Elokuvan tähti Audrey Hepburn vaati, että Givenchy-muotitalon perustaja Hubert de Givenchy suunnittelisi kaikki hänen asunsa. Leffan vaikuttavin asukokonaisuus ei kuitenkaan ole mikään hulppea iltapuku vaan Hepburnin mustasta poolosta, mustista housuista ja mustista loafereista koostuva beatnik-henkinen asu. Kun asukriisi seuraavan kerran yllättää, kopioi tämä look.

 

TORSTAI: Sneakerheadz – Koukussa kenkiin

Dokkari kertoo tennari-intoilijoista eli sneakerheadseistä, jotka keräävät lenkkareita kuin taidetta. Kenkiä ostetaan uskomattomilla rahasummilla, eikä niitä todellakaan käytetä! Keitä nämä lenkkarikeräilijät ovat, ja mistä ilmö on saanut alkunsa?

Yle Teema klo 21.35

 

PERJANTAIN KLASSIKKOELOKUVA: Grey Gardens

Tositapahtumiin perustuva elokuva Jackie Kennedyn erakoituneista sukulaisista, Little Edith Bouvier Bealesta ja hänen niin ikään Edith-nimisestä äidistään, jotka asuivat yhdessä muualta maailmalta piilossa ränsistyneessä talossa East Hamptonissa. Little Edithillä oli upea vinksahtanut tyylitaju, joka tuntuu juuri nyt erittäin ajankohtaiselta. Huivit, more is more -asenne ja yllättävät asuyhdistelmät (poolo uikkarin alla) tuovat mieleen Guccin nykyisen pääsuunnittelija Alessandro Michelen estetiikan.

 

LAUANTAI: Mies joka riisui tähdet -dokumentti ja Casablanca-elokuva

Muotiviikkosi huipentuu lauantain tuplanäytökseen: ensin nähdään dokumentti yhdestä Hollywoodin menestyneimmistä pukusuunnittelijoista, Orry George Kellystä, jonka taiteilijanimi oli Orry-Kelly. Orry-Kelly työskenteli Hollywoodin tähtitehtaassa 30- ja 40-luvuilla ja ehti uransa aikana puvustaa noin 300 elokuvaa. Hänen käsialaansa ovat klassikot kuten Maltan Haukka ja Piukat Paikat. Hän puvusti myös Ingrid Bergmanin ja Humphrey Bogartin Casablanca-elokuvassa, joka nähdään Yle Teemalla dokumentin jälkeen. Valmista siis itsellesi French 75 -samppanjadrinkki, jota juodaan elokuvassa Rick’s-baarissa, ja nauti Bergmanin ja Bogartin dramaattisesta rakkaustarinasta toisen maailmansodan ajan Marokossa.

Mikäli olet vielä hereillä ja muotihammastasi kolottaa Casablancan jälkeen, suosittelemme katsomaan Vogue  muotitoimittajien mahti -dokkarin. Mielenkiintoisessa dokumentissa esitellään Voguen legendaarisia muotitoimittajia.

Yle Teemalla Orry-Kelly dokumentti klo 20.00, Casablanca klo 22.35 ja Vogue-dokkari klo 23.15.

 

SUNNUNTAIN KLASSIKKOELOKUVA: Clueless 

Muotiviikkojen loppukevennys on ysäriklassikko Clueless vuodelta 1995. Kukapa ei olisi kadehtinut Cherin (Alicia Silverstone) värikoordinoitua vaatehuonetta ja nerokasta tietokoneohjelmaa, joka avulla hän valitsi itselleen täydelliset asunsa? Valitettavasti moderni teknologia ei ole vielä siinä pisteessä, että tietokoneet voisivat kertoa meille, mistä vaatekaappimme vaatteista muodostuu täydellinen asu, mutta tässä olisi kuusi sovellusta, jotka ovat melkein kuin Clueless-vaatekaappi puhelimessasi. Elokuva tarjoaa myös yllättäviä pukeutumisvinkkejä  seuraavalle jumppatunnille kopioimme Cherin upean urheiluasun, eli t-paidan, spagettiolkaintopin ja mikrosortsit. 

Katsottavissa Netflixissä

 

Lily_Byline_Mia.jpg

Lue myös nämä:
ASIOITA, JOITA EMME USKONEET NÄKEVÄMME MUOTIVIIKOILLA: muumit CATWALKILLA JA Crocsit ovat uudet trendijalkineet.   

Kuva: Yle

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *