Parhaat drinkit ja pikkusuolaiset juhannukseen
Kesän vilvoittavat drinkit ja maukas pikkusuolainen niiden rinnalle syntyy näillä ohjeilla. Sekoita, kaada ja nauti!
Lyttyperunat salt & vinegar
500 g uusia perunoita
1 tl suolaa keitinveteen
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
hienonnettua ruohosipulia
3 rkl valkoviinietikkaa
sormisuolaa
Pese ja kuivaa, älä kuori. Keitä perunoita kevyesti suolatussa vedessä 15 minuuttia, jotta ne kypsyvät puolittain. Napsauta uuni 225 asteeseen. Levitä perunat leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle ja ruttaa jokainen peruna joko kädellä tai lasin pohjalla. Ripottele perunoille oliiviöljyä ja suolaa. Paahda perunoita uunissa 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kullanruskeita. Viimeistele perunat hakatulla ruohosipulilla, kunnon lorauksella etikkaa ja sormisuolalla. Nauti kuumina.
PINAATTI-ARTISOKKADIPPI
200 g pakastepinaattia
200 g ranskankermaa
1 dl kreikkalaista jogurttia (maustamatonta)
3 valkosipulinkynttä
1 prk artisokan sydämiä öljyssä
½ sitruunan mehu
2 dl raastettua parmesaanijuustoa
suolaa
mustapippuria
Sulata ja valuta pakastepinaatti. Sekoita kulhossa pinaatti, ranskankerma, jogurtti, raastetut valkosipulinkynnet, hienonnetut ja valutetut artisokan sydämet, sitruunan mehu ja desilitra parmesaanijuustoa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä seos uuninkestävään tarjoiluastiaan (halkaisijaltaan 20 cm) ja ripottele päälle loppu parmesaani. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Tarjoile hieman jäähtyneenä.
3 kovaa kesädrinkkiä
Drinkkien tekoa ei estä, vaikka ei omistaisi shakeria tai hienoja coupe-laseja. Juomat voi sekoittaa esimerkiksi muovipullossa, ja eripariset lasit näyttävät hauskoilta yhdessä. Tärkeintä on varata tarpeeksi jäitä ja tarjota juomat kunnolla viilennettyinä.
Americano
Ian Flemingin kirjoissa James Bondin alkuperäinen drinkki oli martinin sijasta viilentävä americano. Valmista juoma kaatamalla jäillä täytettyyn lasiin 3 cl camparia, 3 cl punaista vermuttia ja kunnon loraus soodavettä. Sekoita drinkki huolellisesti pohjia myöten ja koristele appelsiiniviipaleella.
French 75
Klassikkodrinkin nimi tulee ranskalaisesta tykistä. Ravista shakerissa 3 cl giniä, 2 tippaa sokerisiirappia ja 1,5 dl sitruunamehua jäiden kanssa ja kaada kylmään samppanjalasiin. Lisää 8 cl samppanjaa. Valmista sokerisiirappi kiehauttamalla sokeri sekä vesi suhteessa 2:1 ja jäähdytä.
Dirty martini
Oliivipurkin suolainen neste paitsi antaa perinteiselle martinille tarvittavaa umamista häivähdystä, myös peittää alkoholin makua. Sekoita 1 rkl oliivipurkin nestettä, 6 cl giniä ja 1 cl kuivaa valkoista vermuttia jäiden kanssa. Kaada juoma viilennettyyn cocktaillasiin ja koristele oliivilla.
Tilaa Trendi tästä!
Teksti ja kuvat: Suvi Kesäläinen
LUE MYÖS NÄMÄ:
Paras drinkki viskistä
kiitos näistä reseptejä! niin herkullista