Parhaat vinkit alennusmyynteihin

23_joulukalenteri_luukkut_loput16.jpgOdotatko jo alennusmyyntilöytöjä sormet syyhyten? Toimituksen muotituottaja Noora vinkkaa parhaat tärppinsä aleostoksille:

1. Katsasta valikoima etukäteen

”Monet kaupat aloittavat alensa jo ennen joulua tai jouluaattona. Jos vietät jouluasi kauppojen läheisyydessä, voit tehdä kollata alerekit läpi aattona ennen joulurauhan julistusta kaikessa rauhassa. Jos suuntaat alennusmyynteihin vasta pyhien jälkeen, varaudu siihen että siellä on muutama muukin ihminen. Pukeudu mukavasti ja helposti riisuttaviin vaatteisiin ja jos tungos ahdistaa, käy kaupoissa heti niiden avattua tai juuri ennen sulkemisaikaa. Unohda monimutkaiset ale-strategiat ja selviytymissäännöt: nyt puhutaan alennusmyynneistä, ei kolmannesta maailmansodasta.

  • PRO-TÄRPPI Zarassa vaatteet on viimeistään jouluaattona järjestelty aleja varten, vaikka varsinaiset alennusmyynnit ovat tähän mennessä alkaneet aina vasta joulunpyhien jälkeen. Vaatteissa ei siis ole alehintoja, mutta ne on järjestelty kategorioittain: toppirekki, mekkorekki, neulerekki – niistä on helppo katsoa jo etukäteen, onko aleen tulossa jotain, mitä tarvitset.

2. Hyödynnä uutiskirjeet ja aikaero

Nettikaupat vinkkaavat aleistaan asiakkailleen ja uutiskirjeiden tilaajilleen yleensä jo etukäteen, jolloin pääset nappaamaan parhaat päältä ennen muita ja oman kotisi rauhasta. Pidä siis silmällä sähköpostiasi ja liity viimeistään nyt sellaisten kauppojen postituslistoille, joiden valikoima kiinnostaa.

  • PRO-TÄRPPI Hyödynnä aikaero. Okei, ihmiset ympäri maailman käyvät ostoksilla nettikaupoissa, mutta on järkevää klikkailla amerikkalaisessa nettikaupassa silloin, kun suurin osa jenkeistä vetää sikeitä.

3. Osta vain tarpeeseen

Viimeinen ja tärkein tärppi: jos et tarvitse sitä, älä osta sitä. Halpa hinta ei ole perustelu millekään. Jätä kauppaan angoratuotteet  ja hetken villitys -vaatteet, joista tämä vuosi muistetaan. Valkoinen Carpe Diem -college voi tuntua hauskalta ajatukselta minuutin verran, jonka jälkeen siitä tulee kirppiskamaa tai mökkivaate. Puhumattakaan swag-piposta.

  • PRO-TÄRPPI Jos et tarvitse mitään, älä mene alennusmyynteihin. Aikansa voi käyttää mukavamminkin: elokuvateattereiden päivänäytökset ovat tyhjillään, pikkukahviloissa on tilaa istua ja kotonakin on joskus ihan kiva hengata. Tai tehdä suursiivous.”

-Muotituottaja Noora

muoti trendit
Kommentit (27)
  1. En taida mennä, kun en tarvii mitään…

  2. Näin se toimii.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *