Pari k-sanaa maanantaiaamuun

kannat kattoon.jpg

Mitä yhteistä on urheilulla ja sisustamisella? Ainakin se, että molemmista aihealueista voi nerokas lilyläinen kiteyttää elämänviisauden.

Kas näin:

 

”Keskivertoisuus on paljon lähempänä täydellisyyttä kuin kapea-alaiset huippusuoritukset. Ainakin niin kauan kuin puhutaan terveydestä ja toimintakyvystä. Olkoonkin sanatylsimyksiä nuokin kaksi, mutta pitää muistaa, että suurelta osin ne mahdollistavat kaiken muun, mitä haluaa tehdä.”

(Eli kuinka Fitness Führer -blogin FFFifi tajusi olevansa onnellinen keskivertourheilija)

 

”Pätevänä keittiöpsykologina ja vakavastiotettavana filosofina olen tullut siihen tulokseen että tässä ei nyt ole kyse pelkästään sisustamisesta. Olen kai jotenkin tässä oppinut että minä itse olen keskeneräinen ja se riittää. Eikös ihmiset ole lopulta aina vain keskeneräisiä, ei koskaan valmiita vaikka kuinka rakennetaan ja kehitytään.”

(Eli kuinka barbamama-blogin Veera Katariina tajusi, että keskeneräinen koti on paras koti ja keskeneräinen ihminen se tyytyväisin heppu)

Olkoon tässä maanantain tärkeimmät sanat: keskiverto ja keskeneräinen. Lilyläisten viisauksien lisäksi on nimittäin olemassa muitakin vakavasti otettavia viitteitä siitä, että liian tiukkojen tavoitteiden asettaminen itselle saattaa jopa haitata (!) toivottua kehitystä niin urheilussa kuin elämässä ylipäänsäkin. Tietylle tavoitteelle täydellisesti omistautuneet ihmiset tai yritykset eivät esteen ilmaantuessa muuta suuntaansa niin joustavasti kuin uusissa olosuhteissa olisi suotavaa. Väittävät jopa, että jättiyhtiö Google ei tästä syystä koskaan listaa vapaaehtoisesti tavoitteen tavoitetta.

 

Kepeää viikonalkua!

Kuva: barbamama-blogin Veera Katariina
 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *