Pariskunnat kertovat, mitä rakastavat puolisoidensa alastomissa vartaloissa

Toimitus

Irja Nuru (vas.) ja Suvi Helle ovat olleet yhdessä kolme vuotta.

 

Toukokuun Trendissä ollaan alasti. Toimittaja Laura Frimanin haastattelussa kolme rohkeaa pariskuntaa kertoo, mitä he rakastavat puolisoidensa ulkonäössä. Jutussa ovat mukana Irja Nuru, 36, ja Suvi Helle, 33, jotka ovat olleet yhdessä kolme vuotta. He ovat vuoden vanhan tyttären vanhemmat.

Näin Suvi kuvailee puolisoaan Irjaa:
”Irja on pehmeä ja naisellinen. Hänellä on kaunis iho. Irja on toisinaan hyvin kriittinen ulkonäkönsä suhteen. Toivoisin, että hän osaisi olla kiitollisempi ihanasta vartalostaan, joka ansaitsee vielä enemmän rakkautta nyt, kun se on käynyt läpi raskauden ja synnytyksen.”

Irja puolestaan sanoo, että Suvi on kaunis ja eteerinen nainen:
”Suvilla on pitkät koivet, kauniit huulet ja ihana, vaalea takkutukka. Hän ei koskaan sano omasta vartalostaan mitään negatiivistä korkeintaan harmittelee, jos kipeytynyt alaselkä pakottaa jättämään juoksulenkin väliin. Hänellä on mahtava asenne, jollaisen toivon itsekin joskus saavuttavani.”


Lue koko juttu ja katso kauniit kuvat toukokuun Trendistä.

Kuva: Marko / Kuvaamo.

 

Kommentit

Metsästä törähtää

Lesbopari ja tissit naisille suunnattuna markkinointiviestinä naistenlehdessä on ihan jees.

Olisi kiva nähdä feministien älähdyksiä naisen esineellistämisestä. Kaipa tämä nyt on sitten oikein esineellistetty.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanat tisuliinit

keko (Ei varmistettu)

Lesbona (ja ylipäätään naisena) mua ei vois vähempää kiinnostaa, mitä mieltä joku random mies on tästä jutusta tai kuvasta.

(Pikku vinkki: kontekstilla on aika iso merkitys siinä, mikä voidaan laskea esineellistämiseksi.)

Itse artikkeli vaikuttaa kiinnostavalta, pitääpä lukaista!

härski (Ei varmistettu)

Tuolla saat kyllä aikaan ikuisen vastakkainasettelun halveksuntasi kohteiden kanssa. Tosin tietysti yhdentekekevää mitä he sinusta ajattelevat. On totta, että on niin kovin vaikea asettua edustamasi ryhmän asemaan - ja niin on kautta historian ollut myös päinvastoin. Sen voi kuitenkin todeta, että suuntautumisenne hallitsee elämäänne aika totaalisella tavalla: ymmärrettävää toisaalta kun huomioi asetelman, jossa marginaali-ilmiö pyritään normalisoimaan valtaenemmistön vaihtelevan suhtautumisen "paineissa". Onko enemmistön suhtautumisella sitten niin ratkaiseva merkitys? Kuitenkin voit pitkälti elää niin kuin haluat, vaikka valtaväestö - rehellinen ollessaan - ei tilannetta oikein perille saakka voikaan ymmärtää.
Niin, ihan yleisesti ei kaiketi kannattaisi kaikkien naisten puolesta puhua: kunkin arvostukset - myös toisten mielipiteiden osalta - ovat väistämättä yksilöllisiä.
Aika hankala asetelma kaikkiaan yrittää ymmärtää vastapuolta: oma suuntautuminen hallitsee ajattelua ja tuntemuksia ja syytökset kohdistuvat vastapuolessa siihen, jossa itselläkin on suurimmat puutteellisuudet. Olen realisti ja väitän, ettei olennaista kehitystä todellisissa asenteissa toivotulle tasolle saakka tapahdu...
Kylmä - ainakin viileä - ilmasto tullee vallitsemaan jatkossakin - lainsäädäntö ei tätä asiaa yksilötasolla muuksi muuta...

Metsästä törähtää

(Pikku vinkki: kontekstilla on aika iso merkitys siinä, mikä voidaan laskea esineellistämiseksi.)

Tässä tapauksessa naisesta otettua eroottista kuvaa käytettiin kaupallisiin tarkoituksiin, myynnin edistämiseen. Tilanne ei eroa mitenkään autojen konepelleillä keikistelevistä niukkapukeisista tytöistä.

Ei se sattumaa ole, että viestiksi valittiin alaston rinta. Katsos kun se myy. Naisen vartalosta tehtiin myynninedistämistuote.

Metsästä törähtää (ei kirjautunut) (Ei varmistettu)

"Tässä jutussa puhutaan alastomuudesta, ei myydä autoja."

Tässä jutussa myydään lehteä, tuotetta. Sitä myydään puolialastomalla naisvartalolla. Toimituksissa pyritään tekemään juttuja, joilla on ostajia.

Sama koskee Lilyä. Tämä areena on pelkkää pintaa. Silmäile etusivua. Pelkkää naisten esineellistämistä, tuotteita, tuotteistettuja naisia. Sama juttu naisten lehdissä. Ei tavallisia naisia, vaan huoliteltuja naisia, tuotteita, esimerkillisiä vahanukkeja. Näitä tuotteita tuottavat naiset itse. Naiset pyörittävät tuotteistavaa pintakulttuuria, ilmiöitä, jotka koskevat ruokaa, liikuntaa tai ulkonäköä.

Menepä katsomaan naisia yliopistolle. Harkittuja peppuja, asuja, makkarankuorifarkkuja, jotka tuskin ovat mukavia, mutta jotka korostavat muotoja.

Katso televisiolähetyksiä. Kristalla oli yllään pornahtava asu. Eiköhän hän sen itse valinnut, koska hän mielellään esittelee pintaansa sosiaalisissa medioissakin.

Usein tuntuu, että feminismin tarkoitus on hyökätä miehiä vastaan eikä naisen esineellistämistä vastaan, koska aivan ylivoimaisesti suurimman osan esineellistämisestä tekevät naiset itse. He pyörittävät pinnallista maailmaa ja siinä liikkuvaa rahaa.

Ja en käy tällä hetkellä töissä. Olen latvasta laho, mielenterveysongelmainen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Komppaan tätä täydellä sydämellä.

Lisäksi haluan mainita, että monet feministit pyrkivät siihen, että naisen vartalo olisi myös neutraali. Ettei jokaisesta vilahtavasta nännistä revittäisi pelihousuja (esim instagrammista poistetaan kaikki kuvat, joissa näkyy naisen nänni, täysin kontekstista riippumatta). Että naisen vartalo voisi olla muutakin kuin objekti. Tämä ei myöskään ole ristiriidassa sen kanssa, että nainen saa haluta ja olla haluttu omilla ehdoillaan.

Ja vielä kerran: Tässä yhteydessä paljas nainen ei esineellisty, koska konteksti on kunnossa ja kuvamateriaali tukee sitä.

Nella
Nellancholia

Muut ovat jo sanoneet kaiken tarvittavan mutta Lilystä vielä:
Äläs ny. Just tulin tsekkaamaan mikä meno ja kaikista maailman asioista Jacques Derridan naama pyöri etusivun karusellissa. (Toki tämä tapaus oli juurikin erikoislaatuisuutensa vuoksi kuvakaappauksen arvoinen ja nauratti useamman minuutin, mutta vahvistaa joka tapauksessa pointtini.) Eli pelkkää pintaa ja esineellistettyjä naisia my ass.

Tila (Ei varmistettu)

Herkistyin, kun luin tämän jutun Trendistä. Se oli ihana osoitus siitä, kuinka toisen katse tekee itsen näkyväksi uudella tavalla. Ja kuinka toinen voi nähdä vain kaikkea kaunista siinä, missä itse huomaa lähinnä epätäydellisyyttä. Ajattelin, että ehkä poikaystävänikin minua katsoessaan näkee samalla tavoin - ja se on todella voimauttavaa, kun ymmärtää, millä tavalla rakkaus katsetta muuttaa. Näenhän minäkin rakkaani hurmaavan komeana. Näen, sillä rakastan.

Tässä jutussa oli nimenomaan kyse alastomuudesta, eikä alastomuus siksi ole mikään kikka myynnin edistämiseksi. Musta on hälyyttävää, jos joku on niin media- ja kontekstilukutaidoton, että ei erota näitä asioita toisistaan. Varsinkin, kun juttu itsessään oli mitä merkittävimmässä määrin juuri voimauttava ja koskettava. Naiskeho voidaan esittää alastomana ja samalla riisuttuna sille annetuista esineellistävistä merkityksistä.

Kommentoi