Pariskunnat, menkää itseenne

Toimitus

 

Joidenkin ihmisten kohteliaisuussäännöt katoavat tyystin, kun he alkavat seurustella. Tämä on saatava loppumaan. Jos olet osa pariskuntaa, varmista, ettet sorru näihin tökeryyksiin.

Kaksi kärpästä yhdellä kutsulla. Kutsun kotiini porukan naisia, jotta voisimme puhua naisten juttuja. Bang! Ovella odottaakin nainen ja mies. Asiasta ei ole ilmoitettu etukäteen. Mies, mitä sinä teet täällä? Poistu asunnostani välittömästi!

Kaksi vierasta, yksi pullo. Sinkku tulee juhliini. Hän tuo tuliaisenaan viinipullon ja juo suurin piirtein saman verran illan aikana. Pariskunta tulee bileisiini, tuo yhden pullon tuliaiseksi ja juo suurin piirtein kaksi pulloa illan aikana. Pariskunnat, kohteliaisuusmatikkanne ontuu!

Kimppalahjojen kirous. Järjestämme ystävälleni keräyksen syntymäpäivälahjaa varten. Sinkku antaa yhteiskassaan 20 euroa ja laittaa nimensä korttiin. Pariskunta lahjoittaa yhdessä kassaan 20 euroa, mutta molemmat laittavat nimensä korttiin. Pariskunnat, toistan: kohteliaisuusmatikkanne ontuu!

Parisänkyjen omijat. Saavumme kaverin mökille. Kuin sanattomasta sopimuksesta pariskunnat valtaavat ainoat makuuhuoneet, ja yksin mökille saapuneet joutuvat käpertymään sikiöasentoon johonkin hämähäkinseittiseen koloon. En ymmärrä tätä! Tuskin pariskunnan pitää päästä seksihurjastelemaan ihan jokaisena iltana. Ymmärtäisin ehkä, jos tyypeillä olisi edes lapsia, mutta ei. Kyllä minäkin ihan mielelläni nukkuisin parisängyssä kaverin kanssa.

Ei voi poistua kotoa yksin. Yritämme sopia brunssin ajankohtaa, mutta koska yhden poikaystävä ei pääse, pitää säätää jumalattomasti. Haloo, etkö sinä ihminen osaa enää operoida elämässäsi itseksesi?

Pariskuntaillat. Samuli Putro sen sanoi: ”Pariskuntaillat elokuvan jälkeen. Kavahdin ja huusin EI!” Jos neljä ihmistä sattuu olemaan ystäviä, on luontevaa viettää aikaa yhdessä. Jos kaksi ihmistä on ystäviä keskenään, ei ole kiveen kirjoitettua, että heidän siippansa pitäisivät toisistaan. Kiusallisimpia ovat sellaiset hetket, jolloin äijät menevät tupakalle ja entuudestaan tuntemattomat naiset jäävät istumaan tuppisuina olohuoneeseen ilman minkäänlaista jutunjuurta.

Lupalappu. Tämän pitäisi olla itsestään selvää, mutta väännetään vielä rautalangasta. Kun mies joutuu viikkoja etukäteen anomaan hallitukselta lupalappua siihen, että hän tapaa lapsuudenystäviään viikonloppuna, jotain on peruuttamattomasti pielessä. Pahinta on, että usein nämä isännät nauttivat ja piilorehvastelevat sillä, että emäntä pitää kuria. Jos mieheni tulisi joskus anomaan minulta lupalappua toimiinsa, voitte arvata, minne tunkisin kyseisen lapun.

Lukuisten kauhuelokuvien juoni perustuu sille, että yksi ihminen luulee olevansa kaksi eri ihmistä, ja sitten tapahtuu hirveyksiä. Edellä mainitsemieni esimerkkien ydinongelma taas on siinä, että pariskunta kuvittelee olevansa yksi ihminen. Mielestäni tästä aiheesta voisi tehdä seuraavaksi kauhuelokuvan.

Sinua kiinnostaa varmasti myös: Parisuhde ei ole sairaus
Lisää luettavaa fiksuilta naisilta? Tilaa Lilyn & Trendin uutiskirje.

 

 

Kommentit

Mahdoton Nainen

Mun lähipiiriini kuuluvat pariskunnat osaavat (taivahan kiitos) kohteliaisuusmatikan ja osaavat liikkua myös ilman kumppaniaan. Mutta allekirjoitan ton mökkisänky-jutun, kyllä sitä sinkkuna joutuu yleensä jonkun patjanretaleen etsimään allensa. Tosin tässäkin selkeästi parisuhteen kesto vaikuttaa, eli ne pidempään yhdessä olleet ei ole ensimmäisenä punkemassa parhaille parisänkypaikoille :D

Julia Thurén
Toimitus

On muuten totta, että usein just vastarakstuneet elelee eniten omissa maailmoissaan - eli ovat röyhkeimpiä!

Kuten eräskin bändi lauloi: Vasta rakastuneet kyllä ärsyttää, vaikka kuinka kutsutaan, eivät he suostu kavereita tapaamaan. 

Sonja123 (Ei varmistettu)

Mulla on hatara muistikuva nuoruusvuosiltani, että omassa kaveriporukassa olisi joskus kaksi sinkkutyttöä mökkiressulla ilmoittaneet, että he nukkuvat sitten samassa sängyssä ja ottavat jonkun parisängyistä.

Nuumi (Ei varmistettu)

Mahtavaa!
Minusta on vähän turha valittaa, jos ei itse edes yritä pitää puoliaan tai ilmaista ääneen, kuinka haluaisi eri tilanteissa toimittavan.
Aika moni ihminen ajattelee melko itsekkäästi omasta perspektiivistään lähtien. Eivätkä he tee sitä useinkaan ilkeyttään vaan siksi, että heidän maailmankuvansa siinä kohtaa sattuu vaan olemaan suppeahko. Ja silloin sitä tulisi pyrkiä laajentamaan sen sijaan, että vetäisi herneet nenään, mikä ei ainakaan edistä asioita parempaan suuntaan.

Asia erikseen on tietysti selkeä sinkun dissaaminen, mikä on kyllä jotain ihan käsittämätöntä. Olisi tosi mielenkiintoista kuulla esim. näiltä pelkkiä parisuhdeiltamia viettäviltä, miksi ihmeessä sinkkua ei voi kutsua mukaan. Vaikka kuinka olen yrittänyt pyöritellä asiaa mielessäni, en vain tajua. Ja koska omaan tuttavapiiriini ei tällaisia ihmisiä kuulu, en ole voinut asiaa keneltäkään selvittää.

Amma
Why you little!!

Lupalappua joudun vähän puolustelemaan, ainakin näin lapsellisen ja koirallisen ihmisen näkövinkkelistä.. Kun se ei vaan ole ihan sanottua että a) ei ole mitään menoja tai b) se lähtö ihan noin vaan onnistuu. Mutta joo, kertaakaan en ole miestäni kieltänyt menemästä, joskus on aikatauluja soviteltu vaan uuteen uskoon ja yleensä pyydän häntä poistumaan joskus kotoa.

Mutta kyllä, tunnen paljon tällaisia pareja ja pyrin aktiivisesti olemaan olematta (öö tai jotain sinne päin) sellainen. Suoraa palautetta ei kyllä ole tullut suuntaan eikä toiseen.

Julia Thurén
Toimitus

Just näin! Aikataulut nimenomaan sovitaan yhdessä. Ei niin, että jompikumpi sanelee suhteessa ylijumalana, että "sinähän et sinne mene, piste".

saarah
visual diary

Mahtavaa että parisuhteessa oleva ihminen voi kirjottaa tällaisen jutun! Yleensä nää on nimittäin asioita, joista paasataan sinkkujen kesken silloin kun seurustelevat/naimissaolevat eivät ole paikalla :)

Anna Blue Eyes

Pointti siinä on vaan se, että jos jokin kimppalahja jaetaan porukalle, niin reilua olisi jakaa se summa ihan per osallistuja, ei niin, että pariskunta onkin "yksikkö". Hyvin hoidetussa hommassa nyt ylipäätään kysytään, ketkä haluavat osallistua ja sovitaan yhdessä budjetista.

Jos vaikka viisi ihmistä, kaksi pariskuntaa ja yksi sinkku, sopii yhdessä, että hankitaan esimerkiksi 50e lahjakortti, niin ymmärtäisin sen olevan sitten 10e/per nenä. Ei kuitenkaan ole mikään harvinaisuus, että sinkulle kilahtaa viesti, että "lahjakortti on nyt hankittu, tässä tilinumero ja laita siis osuutesi 16,65e kun kerkiät :)" 

sanumaria

Sittehän sitä voi etukäteen joko a) sopia että summa on per nenä jotain euroa tai b) kysyä että paljonkos kukin pystyy pistään.

Anna Blue Eyes

Juu, niinhän tässä on jo oppinut tekemään :) Jutun idea vaan oli muistuttaa pariskuntia siitä, että sen voisi ajatella näinkin.

sanumaria

Tai siis muistuttaa urpoja :) 

Anna Blue Eyes

Niin no, unohtui taas se aina tarvittava disclaimeri, että ihan kaikki ei aina koskea kaikkia jne jne. :) Nyt itsekseni hihittelen, kun tuli mieleen kuinka tyyliin "Vinkit sinkulle matkalle"-juttuun voisi reagoida, että "ei kaikki sinkut ehkä halua matkustaa!".

Ja hassua, kun tuli jotenkin ihan sellainen fiilis, että jos olisin käyttänyt sanaa urpo, olisit varmaan siitä sanonut jotain.

sanumaria

Urpo on urpo sinkkuna ja parisuhteessa. 

Ja ei, en olisi sanonut mitään luultavasti jos olisit käyttänyt sanaa urpo. 

Anna Blue Eyes

Se on totta.

Mahdoton Nainen

No monesti (huom. ei aina) kahden ihmisen taloudessa on kuitenkin kahden ihmisen tulot ja myös monesti puoleksi laitettavat menot, yksinasuva joutuu kuitenkin kattamaan kaikki kulunsa yksin yksistä tuloista. Kyllä musta se on ihan reilua jakaa esim. matkojen tai kimppalahjojen kulut osallistujien kesken, ettei sinkku joudu kantamaan kohtuuttoman suurta osuutta kuluista. Homma on tietenkin helpompaa jos kulut jaetaan pelkkien pariskuntien kesken :)

Omassa kaveriporukassa tämä jako on ihan selviö, eikä kenenkään tulotasoa ole koskaan kyselty. Tosin sen verran joviaalia porukkaa meidän porukassa, että toisinaan parempituloiset (olivat pariskuntia tai sinkkuja) ovat tarjoutuneet ottamaan isomman osuuden maksettavakseen, jos vaikka joku mökkireissu jäisi muuten köyhältä opiskelijalta väliin. Toki kustannustasossa yritetään päästä aina kompromissiin, mutta se ei aina ole mahdollista jos tuloerot ovat kovinkin suuret, ja suurempituloiset eivät vaikkapa halua tinkiä mukavuuksista hinnan takia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ja toi on kyllä taas niin p-puhetta toi "kahden ihmisen tulot ja puoliksi laitettavat menot". Kaksi ihmistä syö kahden edestä, ne tarvii isomman asunnon, Jatkanko vielä (sähkö, vesi, vakuutukset, puhelinliittymät )? Matkustus on tuplasti kalliimpaa.

Mitä siinä puolitetaan?

Mut hei, pääasia, ettei sinkkuja vaan nyt syrjitä millään lailla.

Mahdoton Nainen

Isompien asuntojen neliöhinnat on useimmiten halvempia kuin pienten, sama hintasuhde hotelleissa. Ei sitä sähköäkään varmaan tuplasti kulu kun monet kodinkoneet on kuitenkin yhteiset (niin ja sinkku tarvitsee yleensä ne ihan samat kodinkoneet, maksaa vain yksin ne) ja puhelinliittymä on joka tapauksessa henkilökohtainen (paitsi jos on old school lankapuhelin). Näin vain joihinkin mainitsemiisi vastaten. Jatkanko vielä?

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin, mutta asunto on isompi = isompi sähkölasku, suurempi asuntolaina (350 000 > 120 000, esim.)
ja isommat vastikkeet. Että kyllä, sähköä voi kulua tuplasti.

Ja kyllä, puh.liittymät on henk.koht. mutta yhtä lailla, niitä on kaksi/talous. *vaikeeta ymmärtää vissiin*

Jatkanko vielä?

Mahdoton Nainen

Mistä sä muka Helsingistä saat 120 000 eurolla asunnon yksin asuvalle? Kuten sanoin, pienien asuntojen neliöhinnat on yleensä kalliimpia kuin suurten, eli kyllä se asunto suhteessa tulee sille yksin asuvalle kalliimmaksi, puhuttiin sitten vuokra- tai omistusasunnosta. Oikea suhdeluku olisi ollut vaikka 250 000 vs. 150 000, jos toi 150 tonniakin alkaa olla nykyääna aika alakanttiin. Mut ilmeisesti sulla on vaikeuksia ymmärtää miten suhteellisuuslaskenta toimii, joten tätä lienee turha jatkaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Elämää on myös "kehän" ulkopuolella....

Vierailija (Ei varmistettu)

En tiiä huomasitko, mutta siinä oli "esim". Ne luvut olivat esimerkkejä. Älä hikoo siellä...

Huomenna on paremmin..

https://www.thl.fi/fi/tutkimus-ja-asiantuntijatyo/hankkeet-ja-ohjelmat/stop-koyhyys/nakokulmia-teemaan/yksinasuvilla-on-korkea-koyhyysriski

"Rikkaille maille on yleistä kehitys suuntaan, jossa yhden henkilön tulot eivät riitä köyhyysrajan yläpuolelle. Useat yhteiskunnan toiminnoista ovat rakentuneet siten, että ne suosivat kahden ansaitsijan olemassaoloa.

Yksinasuvat joutuvat käyttämään esimerkiksi asumiskustannuksiin suhteessa enemmän rahaa kuin muut kotitaloudet, sillä yhden hengen asumiseen soveltuvien asuntojen kustannukset ovat suhteessa korkeammat kuin suurempien asuntojen. Yksinasuva ei voi myöskään jakaa asuinkumppanin kanssa välillisiä asumiskustannuksia kuten sähkö- tai vakuutusmaksuja."

http://www.taloussanomat.fi/oma-raha/2010/09/29/20-000-euroa-sinkku-maksaa-tuplasti/201013438/139

"Yksinasuvan elämä käy selvästi kalliimmaksi kuin parisuhteessa tai perheen kanssa elävällä. Kun sinkun vuosimenot ovat 20 000 euroa, niin saman verran tienaavat pariskunnat selviävät yhteensä 25 000 eurolla."

 

Silkkitassu

Ihan riippuu siitä millaisesta kimppalahjasta on kyse. Jos on kyse siitä että mennään yhdessä porukalla syömään/matkalle/mökille/paikkaan josta syntyy kuluja henkilömäärän mukaan niin tottakai silloin myös kustannukset lasketaan henkilöiden määrään nähden, ei pariskunta yksiköiden ja sinkkujen kesken. Varmasti jotkut urpot pitää silloinkin pariskuntaa vain yksikkönä, mutta toivottavasti suurin osa tajuaa että lippu kahdelta ihmiseltä maksaa enemmän kuin lippu yhdeltä ja siksi kaksi ihmistä maksaa myös enemmän kuluja kuin yksi ihminen.

Mutta sitten jos on sellaisia kimppalahjoja joissa ostetaan yhdelle henkilölle vaikkapa lahjakortti tai joku vähän kalliimpi lahja niin olisi silloin parempi laittaa siihen viestiin jo valmiiksi että mihin summaan pyritään ja paljon keiltäkin pitää tulla rahaa jotta se saadaan kokoon (eipähän tule silloin ikäviä väärinkäsityksiä). Monesti omassa kaveripiirissä olen nähnyt lahjakorttikeräyksiä siten että ne laittaa joilla on varaa ja tahtoa, sit mietitään et mitä sillä rahalla päivänsankarille saadaan. Eli jos pariskunnalla on varaa tässä kuussa laittaa vain se 20 euroa ja sinkultakin irtoaa sama 20 euroa niin minun mielestä se on ok.  

Silkkitassu

Kyllä mulla ainakin vaikuttaa siihen rahan käyttöön se kuinka läheinen ja tärkeä ihminen on kyseessä. Ja myös se mistä merkkipaalusta on kyse. 

Mahdoton Nainen

Mä en omasta mielestäni vängännyt, yritin selventää tulokulmaani.

Tässä keskustelussa on varmaan hankaluutena se, että keskustelijoilla on varmaan erilaiset kaveriporukat ja mielikuvat siitä millaisista ystävyyssuhteista puhutaan. Mulla ainakin on kaikkien ystävien kumppanit myös integroituneet porukkaan niin, ettei sitä läheisyysastetta tarvitse sen ihmeemmin miettiä, vaan ne on osa porukkaa ihan siinä kuin kumppaninsakin. Ja kun itse olen sinkku niin ei ole tarvinnut miettiä sitä tilannetta, että oman kumppanin kaverille oltaisiin vaikka lahjaa hankkimassa. Joskin itse toivon, että tulevan kumppanini kaverit ottaisivat mut yhtä avosylin vastaan kuin tiedän omien kavereideni tekevän. Itselläni ei ole tapana ollut edes ostella lahjoja millekään semikavereille, vaan aina ne kimppalahjat ostetaan sellaisen porukan kesken jotka on keskenään kaikki enemmän tai vähemmän yhtä läheisiä.

Rannaton (Ei varmistettu)

Just toi kaveriporukkojen erilaisuus varmasti vaikuttaa. Meillä esim. on miehen kanssa iso yhteinen kaveriporukka, ja jos siinä porukassa ostetaan lahja esimerkikski kokoonpanolla "pariskunta + pariskunta + sinkku + sinkku + sinkku" niin tällön 70€ lahjaan sinkut laittaa 10€ ja pariskunnat laittaa 20€.

Mutta sitten mulla on esimerkiksi vanhoista opiskelukavereista koostuva kaveriporukka: me tutustuttiin kun oltiin kaikki sinkkuja ja ollaan "pariuduttu" eri aikoihin. Asutaan nykyään monella eri paikkakunnalla, joten yleensä kun nähdään koko poppoo, niin kyseessä on "tyttöjen viikonloppu". Tästä syystä mun mies ei todellakaan tunne näitä kaikkia mun ystäviä kovinkaan hyvin. Kun jollekin meistä hankitaan lahjaa, niin se jaetaan niin, että jokainen meidän kaveriporukasta maksaa tasan saman summa - korttiin kirjotetaan kuitenkin myös puolisojen (ja lasten) nimet. Tää on aina ollut meille kaikille ihan itsestään selvää, sanaton sopimus. Eli siis tässä tapauksessa, jos kyseessä ois samanlainen poppoo "pariskunta + pariskunta + sinkku + sinkku + sinkku", niin kaikki maksais samasta 70€ lahjasta 14€.

Ja mun mielestä molemmissa porukoissa homma toimii reilusti.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvät esimerkit! Tosiaan myös tuo jälkimmäinen ratkaisu toimii, ja se toimii siksi että se on johdonmukainen: kaikkiin sovelletaan samaa logiikkaa, jonka kaikki tietävät etukäteen. Sitten taas jos tuossa yhteisessä kaveriporukassanne yhtäkkiä tarjoutuisitte maksamaan sinkkusumman, se ei toimisikaan samoin. :) Tilanteita on tosiaan monia! Kuitenkin nähdäkseni tasajako (yksilöiden kesken) on normi ja muut ratkaisut poikkeus, mutta onhan noita poikkeuksia sitten paljon. :)

saarah
visual diary

Olen kyllä sanonut suoraan useasti, että on todella epäreilua että pariskunta laittaa lahjaan 20€ ja sinkku 20€. Loogisinta kun olisi kuitenkin, että jokainen HENKILÖ laittaa saman summan. Lapsia en laske niin kauan henkilöiksi, kun he eivät tienaa itse rahaa.

 

Julia Thurén
Toimitus

Hahahah, ihan mahtavaa <3

Anna Blue Eyes

Tajuan myöskin :) Ja tottakai näissä vaikuttaa, että mitä, kelle, miksi, koska ja vaikka mitä, kun puhutaan yksittäisistä tapauksista. Tässä jutussa oli ehkä ns. isommassa mittakaavassa kyse siitä ilmiöstä, että joidenkin mielestä ne kulut jakautuu niin, että pariskunta nähdään yksikkönä. Kun näitä kommentteja katsoo, niin aika monella on siitä kokemusta (ja kuten mainittua, ollaan opittu niistä tilanteista puhumaan.)

 

Anna Blue Eyes

Ja jatkan nyt vielä, että ymmärrän myös, kuinka rahasta puhuminen yksittäisissä jutuissa vaikuttaa helposti ns. pikkumaiselta. "Minä laitoin 5e enemmän!!!" ei kuitenkaan tässä ollut minulle se pointti. On mielenkiintoista, kuinka erilailla ihmiset näkee jotkut sosiaaliset suhteet ja käytännöt, ja ainakin itse ajattelin tätä nyt tosiaan isompana ilmiönä. :)

Ainahan kaikki päättää (toivottavasti) loppujen lopuksi omien halujensa ja varojensa mukaan, millä summilla osallistuu. Mutta nyt siis ilmiönä ja huumorilla ajateltuna:

On pariskunta, joista toinen oli alkujaan sinkun kaveri, mutta tämän puolisokin on tutustunut sinkkuun. Sinkulla on synttärit ja pariskunta tulee juhliin, tuoden lahjan ajatellen, että se on oikeastaan vain siltä "alkuperäiseltä kaverilta".

Pariskunnasta molemmilla on eri aikoina synttärit, joihin sinkku on kutsuttu. Sinkku varmaan kuitenkin vie molemmille jonkun lahjan? Vai voisiko sitten ajatella, että se talous vastaanottaa vuodessa yhden syntymäpäivälahjan? :) 

saarah
visual diary

Niille pariskunnille joiden mielestä minun kuuluu maksaa lahjasta 20€ kun he maksavat yhteensä 20€, vien synttärilahjaksi sit puolikkaan viinipullon. Ihan periaatteesta ;)

 

 

hups (Ei varmistettu)

Siis apua, oon aina tuonu tupareihin aina yhden pullon niin yksin kun pariskuntana. En tajunnu et oon tehny itsekkään virheen. :D mut ite inhoan sitä että vahditaan kuka juo kolme lasia ja kuka viisi.

sanumaria

Jos jokainen tuo omat juomansa mukana niin kai se on ihan sama tuoko pariskunta pullon, kaksi tai viisi. Jos pullo on taas lahja, eikä niinkään tuominen yhteiseen juomapöytään niin silloinkin on ihan sama tuoko pullon vai kymmenen ja mitä se sinkku on tuonut. 

Jos on yhteinen juomavarasto niin sehän on vaan vähän urpoa dokata sieltä enemmän kun "osuutensa" (laskeeko joku oikeesti?). Ei sillä oo tekemistä sen kanssa seurusteleeko vaiko eikö.

Kyllä jotkut laskee. Eräissä juhlissa juomat oli vapaasti otettavissa, paitsi yhden tyypin. Joka kerta se muisti kysyä mistä juoma haettiin. Ettei vaan olisi ollut häneltä pois.

LN (Ei varmistettu)

Riippuu vähän tilaisuudestakin. Jos on rennot, vähän järjestelyjä vaatineet juhlat, joku simppeli viinipullo voi olla ok sinkulta tai parilta tupaantuliaisina.

On silti vähän tökeröä tuoda kympin peruspullo vähän parempiin juhliin, jos sen tuo pariskunta tai isompi seurue. Itse järjestin kerran yhdet juhlat ruokien osalta oikein viimeisen päälle ja kutsuin 25 henkilöä. Pyysin kuitenkin osallistumaan juomapuoleen tuomalla jotain, vaikka jotain tarjosinkin.

En kirjoittanut tätä, mutta musta itsestäänselvää oli, että aikuiset tuo sitä juomaa sitten yhteiseen pöytään. Osa toi pullon shampanjaa yksinään ja joku vain oluita itselleen. Silmiinpistävää oli se, että sinkut toi kaikille ja useampi pari vain itselleen.

LN jatkaa (Ei varmistettu)

Hassua on myös joidenkin parien tapa jemmata oma viinipullo jonnekin, kun muut ojentaa viinipullon emännälle esille laitettavaksi.

Sipu (Ei varmistettu)

Hmm, mä en oo huomannut tässä mitään eroa sinkkujen ja parien suhteen, osa tuo yhteiseksi ja osa ei. Ja osa tuo jotain muuta kuin juotavaa. Riippuu tietty juhlista onko tämä ylipäänsä ok - itellä ehkä on kokemusta enemmän sellaisista opm-bileistä joissa osa tuo LISÄKSI tuliaisia/yhteisiä. Mut siis pointtina - en ole huomannut että olisi jokin pariskuntajuttu. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Näissä jutuissa on muuten ihan mielenkiintoista luokkaerokaikua kans. Se, että "kympin peruspullo" on "tökeröä tuoda vähän parempiin juhliin", on tietyissä sosiaalisissa piireissä aivan totta. Toisaalla taas "italialainen punaviini" olisi hieno ja arvokas tuliainen.

LN (Ei varmistettu)

Näinhän se on. Pointti kuitenkin oli just se ero sinkun ja pariskunnan/yhdessä saapuvirn tuomisten välillä.

On se sitten viiniä, syötävää tms. Vrt. sinkku toisi juustoja kympillä ja pariskunta pienen sipsipussin. Kyse ei nyt ollut siitä, että kaikkien pitää viedä kaikkiin juhliin joku hienompi viini vaan valita tilaisuuden ja tuojien määrän mukaan.

Kukin tuntee yleensä oman porukkansa eli osaa melko usein arvata, mikä on sitä parempaa viemistä ja mikä arkikamaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Juu toki, tekstisi ekassa kappaleessa vaan sovellat samaa sääntöä sekä sinkuille että pareille, niin jäi päällimmäiseksi tuo ajatus siitä että milloin "perusviinipullo" tuliaisena ylipäänsä on ok. :)

Muuten tuo illalliskeissi kuulostaa siltä, että vierasporukan kesken on ollut pientä juhlakulttuurieroa. Toiset ovat tulkinneet että on syytä tuoda omat juomansa, toiset että tarkoitus on tuoda yhteiseksi. Ehkä menee esimerkkinä siitä, että koskaan ei voi vääntää liikaa rautalangasta!

Nuumi (Ei varmistettu)

Lisäisin vielä, että mitä enemmän sinua haittaa muiden etiketistä poikkeava käytös, sitä enemmän kannattaa vääntää siitä rautalangasta ja ohjeistaa ihmisiä kutsussa. Näin on todennäköisempää, että kaikille jää tapahtumasta hyvä mieli.

Mielestäni maku on tärkeämpää kuin hinta. :)

Dora (Ei varmistettu)

Haluaisin kyllä puolustaa vastarakastuneiden oikeutta keskittyä jonkin aikaa vain toisiinsa, vaikka silläkin uhalla ettei kavereita nähdä tuona aikana kovinkaan usein. Kun erosin pitkästä liitosta, ja olin sen jälkeen pitkään yksin, vannoin jo ennen seuraavan suhteen alkamista että mikäli ihastun ja rakastun uudestaan, otan oikeuden nauttia täysillä siitä symbioosivaiheesta ja priorisoin tuoretta suhdetta, ja ne ystävät jotka eivät sitä ymmärrä, saavatkin jäädä. Mielestäni tuo vaihe on parisuhteen ihaninta aikaa, ja myös ystävien toivoisi sen ymmärtävän.

Mahdoton Nainen

Musta se on ihan okei, että suhteen alussa priorisoi ajankäytössä sitä uutta kumppania, kyllä mä sinkkunakin ymmärrän sen symbioosivaiheen tärkeyden ja ihanuuden. Ymmärsin kuitenkin, että tässä jutussa viitattiin siihen kun raahaa kumppaninsa aina ja joka paikkaan mukaan, vaikka oltaisi sovittu tyttöjen/poikien illasta. Jos ei sen aikaa voi olla erossa edes uudesta kumppanista, niin ehkä se on hyväkin jäädä kahdestaan kotiin.

Julia Thurén
Toimitus

Dora, vastarakastuneet on kyllä ihania, ja munkin mielestä rakkautta pitää aina puolustaa <3

(Tässä ei ollut ironiaa, vain ihan käsi sydämellä!)

Kun kahdesta tulee yksi ja toisesta mykkä, jonka puolesta puhutaankin ("kun meidän muru ei tykkää/tykkää/jne..."). Jännä että se mykkä on aiemmin osannut puhua.

Vierailija (Ei varmistettu)

Siis aivan naurettavaa, itselleni eikä kenellekään ystävistäni (sinkuista taikka pariutuneista) ei tulisi mieleenkään että pariskunnan pitäisi tuplata tuomansa lahjat vain koska heitä on kaksi :D :D
Vien jatkossakin mieheni kanssa vain yhden yhteisen lahjan.

Julia Thurén
Toimitus

Pointtina ei ollut, että lahja pitäisi tuplata, vaan että jos osallistuu vaikka 15 muun ihmisen kanssa kimppalahjaan, niin jokainen yksilö maksaa yhtä paljon - näin se on reilua sinkkumaksajia kohtaan. Kortissahan on kuitenkin kaikkien nimet tasa-arvoisina.

Siksi pariskunnan ei ehkä ylipäänsä kannattaisi osallistua kimppalahjoihin vaan tuoda se yksi yhteinen lahja :) 

Pages

Kommentoi