Paula Vesala: ”Monet miehet pelkäävät älykkäitä ja menestyviä naisia”

paula2.jpg

Paula Vesala paljastaa, miksei ole Tinderissä ja kertoo, millaisissa väleissä hän on eksiensä kanssa. Tämä ja paljon muuta uudessa Trendissä, jossa Vesala puhuu laajassa jutussa rakkaudesta.
 

On perjantai-iltapäivä, ja muusikko Paula Vesala saapuu kahvilaan Montana Avenuella Los Angelesissa. Hän on matkustamassa myöhemmin illalla Suomeen, ja sekä hän että 9-vuotias Julius-poika odottavat lähtöä. Pieni perhe näkee pitkän tauon jälkeen ystäviä ja perhettä. Julius tykkää matkustaa, ehkä siksi, että tottui siihen jo vauvana.

Vesala lähti PMMP:n kanssa kiertueelle, kun Julius oli kolmen kuukauden ikäinen. Kun Vesala heittäytyi lavalla keikkahumuun, Julius odotti majoituspaikassa isänsä Lauri Ylösen tai lastenhoitajan kanssa.

”Näin jälkeenpäin tajuan, että pelkäsin uutta elämää lapsen kanssa. Olin vasta 25-vuotias. Halusin näyttää, ettei mikään muuttuisi.”

Samanaikaisesti mikään ei muuttunut – ja kaikki muuttui. Vesala sanoo ymmärtävänsä, miksi monen pariskunnan rakkaus tuhoutuu lasten ollessa pieniä. On raskasta, kun ei saa nukkua riittävästi ja samalla pitää totutella kantamaan elämänmittaista vastuuta uudesta ihmisestä.

Vesala, joka oli aina haaveillut perheestä, sai minkä halusi ja pystyi samalla jatkamaan työntekoa. Yhdysvalloissa naisten täytyy usein valita uran ja lapsen välillä, ja siksi Vesalan kaltaisella äidillä on Los Angelesissa usein enemmän puhuttavaa työssäkäyvien isien kuin kotiäitien kanssa. Se on johtanut pieniin kulttuurisiin yhteentörmäyksiin.

”Olen esimerkiksi oppinut, että sinkkunaisena ei ole okei lähettää tekstiviestiä suoraan lapsen kaverin isälle.­ Vaikka kyseessä olisi jokin niinkin yksinkertainen asia kuin lasten leikkitreffeistä sopiminen, olen aina saanut vas­tauksen äidiltä.”

Viime syksynä Vesala ja Ylönen erosivat. Vesala sanoo viihtyvänsä hyvin yksin, mutta pitää itseään pohjimmiltaan tyyppinä, joka haluaa elää perheessä. Hänellä on ollut kolme pitkää rakkaussuhdetta, ja jokainen on johtanut avoliittoon. Hän on hyvä ystävä eksiensä kanssa ja tekee heistä kahden kanssa yhä töitä. Päättyneistä suhteista on rakentunut luottamuksellinen ystävyys ja molemminpuolinen arvostus.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että suhteet olisivat aina päättyneet hyvin – harvoin parisuhteet loppuvat pelkästään onnellisissa merkeissä. Oleellisinta on kuitenkin se, mitä tapahtuu eron jälkeen. Vesalalle on tärkeää ylläpitää hyvää suhdetta Juliuksen isään, eikä ajatus kummankaan uusista parisuhteista tunnu hänestä hankalalta. Julius on sen verran vanha, että hänen on helppo suhtautua vanhempiensa uusiin puolisoihin pikemminkin kavereina kuin uusina vanhempina.

Ylönen elää nykyään avoliitossa, mutta omaa parisuhdetilaansa Vesala ei kommentoi. Samalla hän nauraa perään ja kertoo, ettei häntä löydy Tinderistä, sillä kiinnostavimpiin tyyppeihin törmää vahingossa.

”Allekirjoitan kyllä sen kliseen, että monet miehet pelkäävät älykkäitä ja menestyviä naisia, joihin pokkana lasken itsenikin. Jos sellainen nainen pelottaa, on ehkä parempi pysyä loitolla, koska ajattelin jatkaa samaa rataa: nauttia sekä työstäni että lapseni kanssa olemisesta ja elämästä. Rakastaa osaan ja rakastaa aionkin!”
 

Lue koko juttu Paula Vesalasta 21.6.2017 ilmestyvästä Trendistä!

 

Lily_Byline_uusilehti_4_17.jpg

Tilaa Trendi tästä!

Teksti: Jeanette Öhman
Suomennos ruotsista: Minna Lehtinen

Kuvat: Emman Montalvan
Tyyli: Henna Koskinen
Meikki: Karo Kangas
Hiukset: Rachel Lee / Atelier Management

 

LUE MYÖS NÄMÄ:
Anna Puu: ”Jokaisen pitää välillä saada olla vähän kreisi​”
”Saan Tinderin ansiosta enemmän ja parempaa seksiä kuin ennen”  

Kommentit (3)
  1. No jaa. Aika kliseisiä mielipiteitä. Älykkyys ja vahvuus ei oo mun mielestä miinusta minkään sukupuolen kohdalla. Diivailu ja itsekkyys sen sijaan ovat.

  2. Paula on ollut mulle PMMP-ajoista saakka tosi inspiroiva mimmi 🙂 Jotenkin hän vaikuttaa naiselta, joka on vahva, mutta uskaltaa olla myös herkkä. Sitä ihailen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *