Petyitkö Tinderiin? Kokeile näitä deittisovelluksia

Toimitus


Tinderin kanssa on käynyt niin kuin ihastusten kanssa usein: Aluksi kaikki on uutta ja kiinnostavaa, mutta pikkuhiljaa toisen jutut eivät enää naurata yhtä paljon kuin ennen, ja lopulta hengailette yhdessä lähinnä siksi, ettei muutakaan seuraa ole. Onneksi deittisovellusten suhteen valinnanvaraa riittää. Kokosimme omat suosikkimme deittisovelluksista, joihin ihastua.


Heya

Mikä? Ei, kyseessä ei ole sporttisovellus Heiaheian seksikkäämpi versio, vaan Heya on kotimainen, Helsingissä kehitetty treffisovellus.

Miten toimii? Toisin kuin Tinderissä, saat Heyassa ilmoituksen heti, kun joku tykkää sinusta, vaikka et olisi itse tykännytkään kyseisestä tyypistä. Voit siis selailla sinusta tykänneitä ja valkata omat suosikkisi.

Käyttö on helppoa, sillä Heyan käyttöliittymä on kokonaan suomenkielinen. Tinder-swaippailusta poiketen Heyassa käyttäjien naamat ovat näytöllä jonossa, joten kuvia voi selailla kaikessa rauhassa eikä niihin ole pakko reagoida päästäkseen katsomaan seuraavaa. Ei siis enää sydänkohtauksen aiheuttavia tinderfinger-hetkiä kun täydellinen vaihtoehto vilahtikin vahingossa ruksin puolelle.

Kenet voit löytää? Heyan käyttäjäkunta on mukavan kotoisaa: kuvissa tyypit ajavat autoja, kalastavat ja viettävät aikaa lähinnä hisseissä, eivät vessoissa. Heyalaisten vaatefilosofia on (onneksi) kylmään ilmastoon sopiva, eli paidat pysyvät enimmäkseen päällä.
 

Hppn

Mikä? ”Siis käyttääkö Hppniä vielä joku?” ”Joo mun kaveri löysi sieltä poikaystävän keväällä!” Hppnistä povattiin Tinderin suurta haastajaa, ja vielä vuosi sitten se oli place to be kaikille ajassaan kiinni oleville nuorille kaupunkilaisille seuranhakijoille. Suomessa se on vasta saamassa kunnolla jalansijaa, mutta huhu kertoo, että Euroopan suurkaupungeissa lomaillessa Hppnia ei kannata unohtaa. 

Miten toimii? Happn toimii sijainnin perusteella, eli omaan feediin ilmestyy Happn-käyttäjiä, jotka ovat lähelläsi. Muista käyttäjistä voi anonyymisti joko tykätä tai kylmän viileästi poistaa näkyvistä. Tinderin tavoin viestittely vaatii molemminpuolisen kiinnostuksen eli crushin.

Kenet voit löytää?  Happn on start-up-yrittäjä-kumppanista haaveilevan tyyssija. Profiileissa vilahtelevat tyylikkään mustavalkoiset kuvat ja monimutkaiset työtehtävä-kuvaukset. Jos et siis ole vielä löytänyt unelmiesi chief accountat officeria, älä odota enää hetkeäkään.
 

OkCupid

Mikä? Yli vuosikymmenen ajan toiminut amerikkalainen OkCupid kuuluu deittisivustojen ikivihreisiin. Tätä nykyä ei tarvitse enää tyytyä selainversioon, sillä OkCupidista on myös sovellus mobiililaitteille. 

Miten toimii? OkCupidia käyttäessä ei ole ihan varma, onko se deittisovellus vai ilmainen itsetutkiskelu-työkalu. Toiminnallisessa sovelluksessa voi halutessaan vastata kysymyksiin omista arvoistaan ja kertoa mielipiteitään maailman asioista kyllä-ei-periaatteella. Jos vastaat sovelluksen tarjoamiin kysymyksiin itse, näet myös muiden käyttäjien vastauksia.

OkCupidissa kaikille käyttäjille voi jutella, ja jokaisen kohdalla näet myös kiinnostuksen kohteisiinne pohjautuvan yhteensopivuusprosentin. Jos samanmielisyys kyllästyttää, voit valita myös enemy-välilehden, joka listaa sinulle huonoiten sopivat käyttäjät ”vihamiesprosentin” perusteella. 

Kenet voit löytää? OkCupidissa on varsin aktiivinen ei-hetero käyttäjäkunta. Tarjolla on myös hipster-henkisiä tuttavuuksia, joiden kuvat ovat taiteellisia ja kuvailuissa rakastetaan taidenäyttelyitä. 
 

Her

Mikä? Her on tarkoitettu vain naisille. Herin tekijät huomasivat, että monissa muissa deittisovelluksissa keskitytään heti alkuun etsimään muuta kuin elämänkumppania. Niinpä Herissä pääpaino on keskustelussa ja uusien ihmisten tapaamisessa, muodostui kohtaamisen tarkoitukseksi lopulta mikä tahansa.

Miten toimii? Herin kauniin minimalistinen käyttöliittymä on helppokäyttöinen. Päänäytössä skrollataan kuvia, joita painamalla pääsee ihmisten profiileihin. Molemminpuoleisen tykkäyksen jälkeen avautuu automaattisesti chat-ikkuna. Jos ujostuttaa, eikä keskustelua synny, sovellus tulee apuun. Her esittää molemmille icebreaker-kysymyksen, kuten ”jos voisit olla kuka tahansa pop-tähti, kuka olisit”. Heristä tulee hyvä mieli, sillä käyttäjät ovat selkeästi avoimia ja suvaitsevaisia ihmisiä, joiden kanssa voisi ihan oikeasti haluta olla kaveri.

Kenet voit löytää? Herin ovat löytäneet ilahduttavat monenlaiset naiset. On luonnonläheistä henna-tukkaa, mustavalkokuviin hurahtanutta taideväkeä, lävistyksiä ja kuvia hevostalleilta. Aktiivisin käyttäjäkunta lienevät parikymppiset naiset. Osa heistä kaipaa pedin lämmittäjää, osa kaveria museokierroksille ja joku ihan vain juttuseuraa. Kaikki on sallittua. 
 

Teksti ja kuva: Anne Kantola, joka ei ole vielä käynyt hyvillä Tinder-treffeillä.

 

Hei deittailija, lue myös nämä!

”Saan Tinderin ansiosta enemmän ja parempaa seksiä kuin ennen”
 
3 kysymystä, joita ensitreffeillä ei kannata kysyä
 
”seksi ensitreffeilllä on miehelle sallittua, naiselle ei
 
Unohda ”moi, mitä kuuluu”, aloita keskustelu Tinderissä näin

 

 

Kommentit

yksiplusnolla
yksiplusnolla

Just hyvään aikaan tuli tää, aamulla suihkussa mietin että olisko se tinder taas nähty. Noista mainituista oon käyttäny okc:ta (lisäisin että ei-heterojen lisäksi sieltä löytyy myös tosi paljon it-orientoituneita) sekä happn'ia (todellakin hämmentävän hyvännäköisiä ihmisiä ja aika paljon just tuota mainittua start-up/graafikko/ valokuvaajaa).

Mutta jospa sit seuraavaksi Heyaa. 

Toimitus
Toimitus

Täydellinen ajoitus siis. Kerro sitten, miten Heyan kanssa käy. :)

ladywithlace (Ei varmistettu)

Onko Lilyn toimitus todella saanut Her- sovelluksen toimimaan Suomessa?
Odotin sen tuloa kauan vain huomatakseni että pohjoismaista mikään ei (ainakaan vielä) kuulu tähän "worldwide" kategoriaan.

Toimitus
Toimitus

Hei!

Itselläni on käytössä Iphone, ja appstoresta Her löytyy! :) App toimii englanniksi, mutta suomikäyttäjiä näyttää kyllä olevan jo runsaasti. 

Huomasin itsekkin, että nettisivuilla ei näy mainintaa Suomesta (outoa). 

Toivottavasti saat toimimaan, vaikuttaa yllätävän kivalta näin lyhyen käytön jälkeen -Anne

Sassa (Ei varmistettu)

Oon kanssa yrittänyt ladata tätä! Mulla on samsung ja mulle tulee aina teksti "sovellus ei ole käytettävissä maassasi", kun yritän ladata sovellusta. Harmi, olis kiva testata!

Toimitus
Toimitus

Hei,

selvitimme asiaa, ja tilanne näyttäisi seuraavalta. Suomessa Her on ladattavissa ainoastaan AppStoresta. Mutta toivotaan, että sovellus saapuisi pian myös muihin sovelluskauppoihin. 

Terkuin Anne

Iiiris (Ei varmistettu)

En malttanut odottaa, joten latasin Herin Androidilleni Tunnel Bear -sovelluksen avulla. :)

Toimitus
Toimitus

Ihailtavaa aktiivisuutta! :D

Deittailija (Ei varmistettu)

Itse käyttänyt suomalaista Edate dating sovellusta. Se on täysin ilmainen. Matkustan paljon ja siinä voi mm. vaihtaa oman sijainnin ilmaiseks milloin haluaa.

Sovellusta ei ollut tässä listoilla, mutta löytyy Google Play Storesta Androidille https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Edating ja iTunesta iOS:lle https://itunes.apple.com/en/app/edating-dating-app-ed/id1064000732?l=en&...

Hannele34 (Ei varmistettu) https://www.city.fi/blogit/deittipalvelut/

Hyvä artikkeli. Tässä oli myös yksi ihan hyvä vertailu, jos tämän vuoden parhaita sivustoja mietiskelee http://deittipalvelut.com/paras-deittisivusto-2017/

nickjack (Ei varmistettu) https://mana.badi.co.in/

<a href="”" rel="nofollow"> manabadi ssc results 2019</a>
<a href="”" rel="nofollow">manabadi inter results 2019</a>

nickjack (Ei varmistettu) https://mana.badi.co.in/

Kommentoi