Pilkkihaalareissa treffeille ja muut parhaat talvipukeutumisvinkit

Toimitus

Ensin sitä pakkasta odotettiin. Sitten kun se alkoi, mieleen muistui pari pikkuista miinusasteiden miinuspuolta. Esimerkiksi talvipukeutuminen.

Olen kehittänyt teorian: ihminen voi talvella joko näyttää nätiltä (niin kuin kuvan Lainahöyhenissä-Pirettai pysyä lämpimänä. Jostain syystä nämä kaksi asiaa ovat piiiiiitkän janan eri ääripäissä. Jos et usko, mietipä seuraavaa:

1. Miksi ihan kaikissa muotikuvissa mallilla on takki auki? Mikä tahansa untuvilla vuorattu supermegatoppiskin näyttää siedettävältä, kun huomio kiinnittyy alta pilkottavaan täydelliseen asukokonaisuuteen. Paitsi, että oikeastihan sitä megatoppiksen alle ahdettua asua ei pääse koskaan esittelemään. Kuka muka voi kulkea takki auki, kun ulkona käy siperialainen viima?

2. Miksi villakangastakit ovat nättejä mutta lämmittävät suunnilleen yhtä paljon kuin hellemekko?

3. Seksikäs pipokampaus on samanlainen myytti kuin seksikäs rantakampaus. Kun pipon ottaa pois, alta paljastuu vääjäämättä sähköinen takkukasa, joka muistuttaa kummasti sitä linnunpesää, jonka saa myös suolaveden ja auringon yhdistelmästä. Kyllä ne yläasteen kovistytöt tiesivät, mitä tekivät, kun läksivät lumilautailemaan päät paljaina. (Tietysti pörrön voi peittää Natan tapaan pitämällä pipoa myös sisällä. Emme kuitenkaan suosittele, jos satut työskentelemään pankkivirkailijana tai tavaratalon kosmetiikkamyyjänä.)

4. Miten ihmeessä talvella on mahdollista käyttää pillifarkkuja paleltumatta? Pillifarkkujen alle ahdetut sukkahousut ovat samaa miellyttävyysosastoa kuin pyllyvakoon pakenevat alkkarit. Ja molemmat lämmittävät tasan yhtä paljon.

5. Ja entäs ne villaneuleet sitten? Ne ovat teoreettisesti ainoa vaatekappale, jonka ihminen voi talvella edes harkita pukevansa, mutta auta armias niitä sähköiskuja ja sitä kutinaa talvikuivalla iholla.

6. Jep, kerrospukeutuminen on trendikästä ja pitää ihmisen lämpimänä, mutta siihenkin kätkeytyy pieni ongelma. Kun kerrostaa päällekkäin pakkasen vaatimat viisi paitaa, näyttää kivasti siltä, että sitä kerrosta riittää ihan ilman vaatteitakin.

7. Karva lämmittää ja pukee, no, toisia paremmin kuin toisia. (Esimerkiksi Lilou´s Crush -Herttaa.) Me toiset näytämme siltä, että olemme karanneet joko eläintarhasta tai Game of Thronesista.

8. Toppahousut, pilkkihaalarit, topparukkaset, kommandopipo... Siperia on opettanut ihmisen valmistamaan myös oikeasti lämpimiä vaatteita. Menisitkö niissä treffeille tai työtapaamiseen?

Koska elämä on vaikeaa ja talvi vielä vaikeampaa, haluaisimme kuulla teidän parhaat talvipukeutumisvinkkinne.

Mitä ihmettä ihminen voi pukea, jotta sekä näyttää nätiltä että pysyy lämpimänä? Kumotkaa teoriani, rakkaat lilyläiset!

Teksti: Heini Maksimainen, joka riisuu talvipyöräilyn vaatimat toppahousunsa työpaikan vessassa ennen kuin ilmestyy punaposkisena, sähköisenä ja takkutukkaisena muotilehden toimitukseen.

Kuva: Lainahöyhenissä-blogi

Kommentit

Mirene (Ei varmistettu) http://kattimania.blogspot.fi

Itse käytän sukkahousuja. Niitä voi tunkea paritkin päällekkäin, ja silti jalan ja sukkahousun väliin jää sen verran ilmaa, että sukkahousut lämmittävät - varsinkin kun ydistelmää voi vielä lisätä säärystimet. Yläosaan puen paksun neuletakin, jonka jätän yliopistolla naulakkoon takin, hatun ja muhkean huivin kanssa. Ei palella, vaikka kuljenkin pyörällä :)

(Tai no jos rehellisiä ollaan, niin naama ja sormet ovat aina jäässä, mutta niiden lämmittämiseen en vielä ole keksinyt ratkaisua.)

Vierailija (Ei varmistettu)

Thermo-sukkahousut! Aivan superlämpimät ja mukavat eikä ulkonäkö poikkea tavallisista. Mekkotyttöjen pakkaspelastus! Niiden kanssa merinovillamekko hyvällä alusmekolla niin kyl on lämmintä ja nättiä.

Toimitus
Toimitus

Thermo-sukkahousut, kuulostaapa kiinnostavalta! Mistä niitä saa? Kerro lisää!

inccu (Ei varmistettu)

Canada coose:n Montebello takki! Tähän luotan ja olen luottanut jo 5 vuotta. Hankin aikoinaan amerikan reissulta heräteostoksena (kalliina sellaisena), mutta takki on maksanut itsensä takaisin moninkertaisesti, varsinkin lasten kanssa ulkoillessa ja touhutessa. Kaivan takin kesäunilta heti kun lämpötila laskee nollan tienoille ja sillä pärjää hyvin koko talven. Housut ovat edelleen ongelma, ja tällä hetkellä käytän menetelmää legginsit + numeroa liian isot farkut. Pesukoneesta otettuna näyttävät jopa ihan siedettäviltä ja puolen tunnin työmatkan tarkenee. Jos ei tarkene, nii kiristää kävelytahtia. :)

TiinaMariN.

Käytän 40 denierin sukkahousuja boyfriendien alla. Puen silkkipaidan ja neuleen ison pitkän takin alle. Pipo kuuluu vakiokalustoon, mitä sotkuisempi kampaus sen parempi:) En koskaan palele, vaikka en käytäkään toppavaatteita. Kun vien lapset luistelemaan 20 asteen pakkasella puen lisäksi villaa farkkujen alle. 

 

Toimitus
Toimitus

Ah, boyfriend-farkut taitavat olla se ratkaisu. Niiden alla sukkikset eivät ahdista, ja jää ilmaakin väliin. Mutta entäs se silkkipaita? Lämmittääkö se siellä välissä? Silkkipaita on nimittäin asuste, jota ei tule ensimmäisenä pakkasilla ajatelleeksi.

TiinaMariN.

Joo toki, luonnonmateriaalit lämmittää. Paras jos on silkkiä alla ja aitoa villaa päällä, sitten vielä aitovillainen villakangastakki kruunaamassa pakkasasun:)

Viluinen (Ei varmistettu)

Fleece-vuoritetut leggingsit tai -sukkahousut. Vielä voi lisätä ylipolven villasukat ja pitkät saappaat. Erityisen kylmällä säällä kaivan esiin mokkanahkaiset Moon Bootsit. Niissä saattaa jopa tulla kuuma! Farkkuja käytän harvemmin, mutta pitkät sukat ja toimii niidenkin kanssa.

Toimitus
Toimitus

Oletteko muuten sitä mieltä, että hame on pakkasilla lämpimämpi kuin farkut? Väittelemme tästä kiihkeästi minareita suosivan ystäväni kanssa. Kireät farkut + sukkikset -kombo on kylmä, koska väliin ei mahdu eristävää ilmakerrosta, mutta toisaalta tuntuu, että hameessa ja sukkiksissa (oli niitä miten monet villaiset päällekkäin tahansa) viima pahoinpitelee ihoa.

Heleää (Ei varmistettu)

Silkkivillalegginsit! http://www.kirjokanta.fi/verkkokauppa/ruskovilla/aikuiset/silkkivilla/ Tai (merino)villalegginsit. Ei ehkä mene pillifarkkujen alle.. Mutta lämpimät :) Ja pitkävartiset saappaat, joiden vuori on lampaanvillaa. Kuin kävelisi villasukissa!

Kylmäkoipi (Ei varmistettu)

Toppahousut pillifarkkujen päälle. Farkkujen alle on ihan turha ahtaa mitään. Ja sitä paitsi, en halua läkähtyä sisällä olon aikana.

Trendissä oli joskus Maria Veitolan kolumni, jossa hän oli ihastellut Ekbergin kahvilaan tullutta, ylellisen paidan päälle toppahaalarit pukenutta rouvaa. Arvostan!

Meduusa (Ei varmistettu)

Kyllä villakangastakki lämmittää, kunhan se ei vain ole liian tyköistuva. Hyvän takin salaisuus on sen ilmavuus; kun ilmaa pääsee takin ja itsesi väliin, ilma lämpenee oman ruumiinlämpösi avulla. Itselläni on kaunis muheva villaviitta jossa on iso huppu, sekä iso ja muhkea tuubihuivi sen kaveriksi. Aitten täytyy vaan päästä mielentilaan, joka kaupungilla vaeltavalle hobitille vain sopii :D

iikeli
HKI Life

Omasta mielestä suurin vaikeus on sisä- ja ulkolämpötilojen suhteessa. Jos pukeutuu sopivasti ulkoilmaan, sisällä hikoilee, kun pieni sika seksin jälkeen. Ja jos pukeutuu niin että sisällä on mukavaa, jäätyy ulkona ulkonevat elimet reiteen kiinni.

Vierailija (Ei varmistettu)

Juuri niin! Shoppailu kaupungilla on tuskaa, kun ulkotamineita ei todellakaan jaksa jokaisessa kaupassa riisua ja pukea. Meinaan tukehtua myös busseissa ja sporissa. Siksi talvella raahaan äidin mukaan shoppailemaan isoon kauppakeskukseen, niin voin jättää takit yms autoon.

anni panni
Elämää Hesassa

Yksi sana: LÄMPÖPOHJALLISET. Sellaiset, joissa on päällikerroksessa jalkapohjaa vasten  kerros villaa (pitää lämpimän sisällä) ja alapuolella kerros alumiinia (pitää kylmän ulkona). Nämä kun tunkee nahkasaapikkaaseen tai -nilkkuriin, niin eipä tartte villasukkaa.

Käytän pakkasilla samoja pillifarkkuja kuin muutenkin, ja jalat pysyvät lämpiminä, kun kengän varsi ja takin helma ovat tarpeeksi pitkät. Tosin epäilen, että polveni sairastuvat ennen pitkää kylmälle altistumisesta...

Olin viime viikon Rovaniemellä ja siellä näin ainakin parilla naisella toppahameen. Siis nerokasta! Näytti toppatakin jatkeelta, siis ihan siedettävältä, ja oli taatusti lämmin. Talvipukeutumisessa kannattaa muutenkin ottaa mallia maan pohjoisosan ihmisistä. Esim. Oulussa, joka on pyöräilykaupunki, on ihan normaalia, että opiskelijat polkevat 6 kilometrin matkan keskustasta yliopistolle läpi vuoden. Ei ole liian kylmiä ilmoja, on vain liian heppoisia talvivaatteita.

Niin, ja paras vinkki talvipukeutumiseen on tietty se, ettei kukaan muukaan näytä catwalkilta karanneelta omissa talvivaatteissaan.

Toimitus
Toimitus

"Ei kukaan muukaan näytä catwalkilta karanneelta omissa talvivaatteissaan."
Totta! Samassa veneessä ollaan. (Tai ei olla veneessä, kun vesi on jäässä, mutta juu nou.)

AnLottanen

Pitääkö tämmöisillä pakkasilla näyttää ylipäätään muulta, kuin lämpimältä? Untuvatakki pitää lämpimänä, siellä alla on tarvittaessa vielä ohut fleece. Jalassa on toppahousut tai sitten työpäivinä farkkujen alla lämpimät sukkahousut. Tai merinovillaiset kalsarit.

Kyllä minä mielummin pidän päässä pipoa ja pistän sitten hiukset joko kiinni tai harjaan kuosiin työpaikalla, jos vaihtoehtona on aivojen jäädyttäminen. 

Käsissä nahkarukkaset tai thinsulate-tumput, jalassa Salomonin maailman parhaat 

ja tallaajan varpaatkin kiittää. :)

Tältä naiselta pääsee kyllä säälinauru, kun katselee bussipysäkillä hytiseviä ihmisiä hepeneissään ja piikkareissaan. 

Ei ole olemassa huonoa keliä. On vaan huonoja varusteita. 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kaikkein kovimmilla pakkasilla puen pitkähihaisen (neule)mekon, jonka alle tulee lämpökerraston aluspaita. Jalkaan fleecevuoratut thermosukkikset (omani ovat Cubuksesta) ja niiden päälle villasukkahousut. Kenkinä puolta kokoa liian isot bikerbootsit, joihin mahtuu mukavasti ohut villasukka. Paksu ja lämmin toppatakki, joka olottuu polveen, kaksi kaulahuivia joista toinen takin alle ja toinen päälle sekä kunnon pipo ja villavuoriset nahkarukkaset niin ei varmana tule kylmä! Eikä tuplasukkikset ole vielä niin paksut, että näyttäisi ihan Michelin-ukolta :) Itseäni ahdistaa sukkahousut pillifarkkujen ihan älyttömästi, joten se on täysin poissuljettu vaihtoehto, mielummin palelen. Niin enkä myöskään omista toppahousuja, tuplasukkiksilla pärjää ihan hyvin kaupungissa pakolliset bussinodottelut yms.

Toimitus
Toimitus

 "Kaksi kaulahuivia joista toinen takin alle ja toinen päälle." Nerokasta!

Rouva Harakka (Ei varmistettu)

Sisällä pidettävistä pipoista: itse olen pitänyt jättihuivia, villamekkoa ja tätä oman putiikin rusettipipoa niin sisällä kuin ulkonakin koko talven. Ei ole tukkaongelmia ja aina nättinä :) Näitä saa siis aikuisillekin.

http://www.harakanpesashop.fi/papubrrusettipipo-raita-p-896.html

CougarWoman
CougarWoman

Mun käsittääkseni aika paljon on kiinni myös siitä, mitä materiaaleja käyttää. Luonnonmateriaalit hengittävät paremmin, keinokuidut paleltavat siksi helpommin. Silkki siis tosiaan on oiva valita lähelle ihoa. 

Itse aina alipukeudun (mulla on aina takki auki ja ihan liian ohuet sukkahousut, liukkaat kylmät korolliset saappaat ym ym ym, pipoa en vissiin edes omista) ja kompensoin sitten olemalla mahdollisimman vähän ulkona. Laiskasti omalla autolla tai vaikka taksilla jos tarve vaatii... Hyi minua. 
 

Toimitus
Toimitus

Totta! Se on joko trermosukkikset tai taksi!

sasu
pitkät iloiset päivät

Eihän tässä ole mitään epäselvää - talvella käytetään toppatakkeja ja -housuja, talvikenkiä, pipoja (hiukset kiinni, niin vältytään takuilta) ja lämpimiä välikerroksia. Piste. Mulla ei vaan mene jakeluun, että miksi työ/koulumatkalla pitäisi näyttää erityisen nätiltä; eikö riitä, että sitten perillä voi kuoriutua esiin ulkovarustuksen ja ylimääräisten vaatekerrosten alta, käydä vähän kohentamassa tukkaa ja tadaa, näyttää hyvältä?

Ja sitä paitsi, kyllä niissä kunnon talvikamppeissakin voi näyttää kivalta. Ei toppahousut kenestäkään rumaa tee. :)

CougarWoman
CougarWoman

Tuo toimii niin kauan kun ei tarvi olla jo saapuessa edustava (asiakastapaamiset ym)...  :) 

sasu
pitkät iloiset päivät

Nojoo, sellaiset tilanteet ovatkin sitten asia erikseen. :)

tiia_

Mua lämmittää vanhaakin vanhempi, jättikokoinen Friitalan kelsiturkki. Tänään -18 astetta ja mulle tuli ulkoillessa hiki, vaikkei kelsin alla ollut perustalvivaatteita ihmeellisempiä kuteita. :D 

Villakangastakissa tarkenee muuten ihan hyvin, jos sen materiaalit on hyvät! Mulla on yksi huippulämmin villakangastakki 70-luvulta, ja siinä on kamelinkarvaa mukana. Takki on tosi lämmin (ja painaa kuin synti). :)

JohannaW (Ei varmistettu)

Olen ihan samaa mieltä, että näin -20 asteen pakkasilla on turha yrittää näyttää tyylikkäältä, sillä talvikamppeissa nyt vaan näyttää hieman sumopainijan ja michelin-ukon risteytykseltä. Itse puen kylmästi (eheh!) toppahousut meninpä sitten töihin, kauppaan tai kaverille kylään. Olen vissiin jo sen verran vanha, ettei paleleminen pillifarkuissa tai sukkiksissa kiinnosta.

Toimitus
Toimitus

Jep, kaikkien pitäisi alkaa kulkea toppahousuissa kaupungilla ihan coolisti. On sitä oudompiakin trendejä nähty.

Toistaiseksi toppahousut ei ole se vaatekappele, joka yllään haluaa törmätä kadulla eksiin tai entisiin koulukavereihin.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

MIKSI?!? :D Mikä hitto mustista housuista tekee niin naurettavat ettei ne päällä voi liikkua ihmisten ilmoilla?

Elina U.
Lentoaskeleita

Olen myös oikea vilukissa ja ymmärrän hyvin kaikki nämä ongelmat! Kirjoitinkin juuri toissapäivänä siitä, kuinka joustaviin Dr. Denimeihin on helppo sujauttaa vaikka villasukkikset alle, tarkenee. :)

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Voisko joku vääntää mulle rautalangasta, miksi "asiakastapaamisissa" ei voi näyttää olevansa järkevä ihminen, joka pukeutuu säänmukaisesti? :D Minä en kyllä henk. koht. keksi ainuttakaan alaa, jonka edustajaa katsoisin jotenkin halveksien jos tämä saapuu kolmenkympin pakkasessa tapaamiseen ja ensimmäisenä riisuu toppahousunsa ja fleecepuseron muiden vaatteiden päältä. Päinvastoin, mulle ei ainakaan tulis mitenkään kovin fiksua ensivaikutelmaa tyypistä, joka tulee pakkasella tapaamiseen vaikka ne pillifarkut jalassa ja ohkainen villakangastakki yllä. Olkoon miten paljon "hienompi" tahansa.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Hmm, nyt kun mietin vielä enemmän, niin tajuan vielä vähemmän. Siis just toi "menisitkö niissä treffeille". Anteeksi suorapuheisuuteni mutta mitä helevettiä :D Jos mies ei kestäis nähä mua toppahousuissa niin ei sillä kyllä sitten varmaan kiinnostais sekään mitä siellä alla on.

Tai noi työtapaamiset. Mulla on huomenna koulutuspäivä, aamuksi on luvattu -30 astetta enkä kyllä harkitse sekuntiakaan että jätänkö toppahousut tai villahuivin kotiin. Siis mun mielestä näyttää vain ja ainoastaan naurettavalta, jos aikuinen ihminen ei osaa pukeutua säänmukaisesti.

marjapuuro (Ei varmistettu)

Villakangastakin tai minkä tahansa takin alle voi pukea kevytuntuvatakin, joita löytyy joka ikisen vaatekaupan valikoimasta tällä hetkellä. Oi miten lämmintä! Tarvittaessa alustakin saa ryntättyä kassin pohjalle pieneen tilaan.

Seregi
Sekaisin Seregistä

Voi, haluan toki Trendiin jutun järkevästä, mutta kauniista talvipukeutumisesta!

Kommentoi