Pimppi vai tuhero?

Toimitus


Kesäkuun Trendissä toimittaja Virpi Salmi kirjoittaa karvoista. Karvamuoti muuttuu siinä missä muutkin muotivirtaukset, ja juuri nyt karvarintamalla on trendikästä rehotus. Tai kuten Salmi kirjoittaa:

”Pimpsakarvat eivät ole vain back, ne ovat suorastaan must have.”

Lause johdattaa kiperimmän kysymyksen äärelle: millä nimellä kutsua naisen alapään karvoitusta? Onko se juurikin tuo kliininen alapään karvoitus vai olisiko paras nimitys mainittu pimpsakarvat? Vaiko häpykarvoitus, tuhero, pimppi- vai pillukarvat? Karvakysymyksen taustalla on suurempi pohdinta siitä, miten vaikea sukuelimistä on puhua kuulostamatta joko lääketieteelliseltä, rivolta tai lapselliselta. Siksi kysymme:

Mitä nimitystä käytät aikuisen naisen sukuelimistä?

 

 

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

Vähän kontekstista riippuen, joko häveliäästi häpy, tai sitten ihan ronskisti vaan pillu. Ensin mainittua ei-seksuaalisessa kontekstissa (en esimerkiksi kysyisi parhaalta kaveriltani ennen kylpylään menoa, että ajoitko muuten pillukarvat), jälkimmäistä sitten lähinnä seksipartnerin kanssa. 

...Mä en muuten yhäkään koe tuota trendiä omakseni, täällä mennään edelleen korkeintaan hitlerviiksillä. :P 

Toimitus
Toimitus

Kontekstilla on todellakin merkitystä. :)

"Puska"

Tai jos on siistityt niin "alakarvat" heheh

Nāiádes
Naiádes

Jos ylipäätään puhuisin alapäiden karvoituksesta jostain syystä, niin käyttäisin varmaan sanaa häpykarvat.
Pillu on semmoinen sana mitä yläasteikäiset käyttää kirosanana ja muutenvaan yleisenä huutelusanana, joten ihan siitäkin syystä jätän sen pois omasta sanavarastostani. Enkä kyllä muutenkaan ikimaailmassa käyttäisi sukupuolielimistäni niin alentavaa ja halventavaa sanaa, se kun ansaitsee huomattavasti enemmän arvostusta. Pimppi taas on mulle semmoinen sana, mitä käytetään lapsille. En osaa yhdistää sitä mitenkään aikuisiin naisiin. Tuhero taas kuulostaa joltain ha-ha-hauskalta kummeliläpältä.

Mä käytän ihan vaan sanaa vagina. En tiedä meneekö se nyt tohon kategoriaan lääketieteellisistä termeistä, mutta mun mielestä se on neutraali ja kauniskin sana. 

Marsublog

Mutta vagina on se sisäpuoli, ei häppärit?

Toimitus
Toimitus

Mulle häppäri on ikuisesti happy hour. :) -Laura-

Nāiádes
Naiádes

Niin, emätin. Mutta mä käytän sitä puhuessani sukupuolielimistä, ihan sisäisistä ja ulkoisista yhdessä. Jos taas haluan "häppäreistä" puhua, niin silloin puhun häpyhuulista.

Marsublog

Pillu tai fitta.

emmulii (Ei varmistettu) http://emerentus.blogspot.fi

Majava on hyvä nimitys. Ainakin mun mielestä :-D

paulahelena
ALUAP

Mä puhun omastani varmaanki pimppinä useimmiten, yleisenä terminä käytän eniten vaginaa. En ikinä haluais omaa pimppiäni kutsuttavan pilluks vaikka siitä periaatteessa sanana tykkäänkin, jotenkin se vaan yhdistyy mun mielessä johonki yhenyönsäätöihin tai sillai tunteettomaan seksiin tai sit semmoseen yleiseen läpänheittoon/retosteluun.

pimpero (Ei varmistettu)

pimpero sen olla pitää :D

Metsästä törähtää

Karvakysymyksen taustalla on suurempi pohdinta siitä, miten vaikea sukuelimistä on puhua kuulostamatta joko lääketieteelliseltä, rivolta tai lapselliselta. 

Häpykarvoitus tai sopivassa yhteydessä karvoitus ovat neutraaleja ja yleistyylisiä ilmauksia. 

Itse värkkiin viittaaminen on vaikeampaa. Pillu on minusta alatyylinen ja ronski, tunnelman tappava. Pimppa on kiertelevä ja lapsellinen. Värkistä tulee mieleen, ettei itse asiasta uskalleta puhua. Emätin ja vagina jättävät epävarmaksi, mihin viitataan.

Miehen elimiin viitatessa edessä ovat samat ongelmat. Omiin korviini kyrpä ei kuitenkaan kuulosta yhtä pahalta kuin pillu. Kulli on minulle epäseksuaalinen. Penis on ihan ok, mutta vähän liian virallinen kuitenkin.

Olen joskus miettinyt, että ehkä sukupuolielimet nähdään kulttuurisesti niin likaisina, että antaapa niille minkä nimen tahansa, niin viimeistään ajan kanssa nimi rupeaa keräämään kielteisiä sivumerkityksiä. Lopulta jäljelle sitten jäävät emotionaalisesti latautuneet sanat tai lääketieteelliset ylikorrektit nimet. 

 

 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Lady parts.

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen miettinyt ihan hirveästi, miksi kaikki suomenkieliset sanat naisen sukuelimille tuntuvat omaan käyttööni huonoilta ja epätäydellisiltä. Suomi on kuitenkin äidinkieleni vaikka olen asunut koko aikuisikäni muualla. Vaginaa käytän kai yleisimmin, mutta sekin tuntuu jotenkin kliiniseltä. Emätin, pillu ja häpy kuullostavat korvaan rumilta.

Nää on niitä asioita, jotka jakaa mielipiteitä. Minusta ei tarvii lähteä kaunistelemaan asiaa. Toki, jos puhuisin vaikka minua iäkkäämmälle ja keskustelu vaatisi kaunistelua, niin tuskin sanoisin että "pillu". Pillu on minusta sanana seksikäs, paljas ja kaunistelematon. Sitä käytän useimmiten. Kohteliaassa keskustelutyylissä käytän useimmiten sanaa "alapää". 

RSR (Ei varmistettu)

Mä käytän yleensä sanaa "alapää", "haaroväli" tai "jalkoväli". Ne sopii sekä mieheen että naiseen eikä ole lääketieteellisiä tai lapsellisia, vaan aika neutraaleja mielestäni. Mä jotenkin liitän sanat "emätin" ja "vagina" jostain syystä siihen sisäpuoleen - ilmeisesti jostain koulun seksivalistuksen kaaviokuvista jäänyt käsitys - joten käytän niitä lähinnä siitä itse sisäpuolesta puhuttaessa. "Pillu" ja "pimppi" tuntuu vierailta, joltain, jota huudeltiin päiväkodin tai yläasteen pihalla.

Karvoituksesta keskustellessa puhun yleensä "bikinialueesta", koska suurin karvoitustressihän liittyy uimarantaelämään. En tiedä, miksi sitä Suomessa kutsutaan kauneudenhoitoloissa, mutta Ranskassa ainakin pitää varata aika "épilation maillot'a" varten.

Joiku (Ei varmistettu)

Yleensä häpykarvojen ajelusta puhun puskan ajeluna / puutarhan siistimisenä. En itse pidä rehoittavasta karvoituksesta, missä asustaa koko viidakon väki. Hupaisasti käytän alakerrastani nimitystä toosa / lettu :D

Karkkinen22 (Ei varmistettu)

Pillu ja vittu, suosikit aina ja ikuisesti. Ei niitäkään tarvitse keskusteluun jotenkin painokkaasti täräyttää, vaan ne voi sanoa ihan neutraalisti.

Veera Katariina
barbamama

Käytän varmaan kaikkia aiemmin mainittuja, tilanteesta riippuen. Joskus yläasteella keksin kutsua alapäätä nimellä öylätti (=ehtoollisleipä). Se oli silloin tosi nerokas juttu muttei jostain syystä ole enää aktiivisessa käytössä. 

Koitin muuten joskus kysellä lapsen irkku-isältä lapsiystävällisiä nimityksiä elimille ja hän ei keksinyt mitään vastinetta pimpille. On vain down there -tyyppisiä tylsiä yleisnimityksiä mikä on miusta jotenkin surullista.

Pimpsa (Ei varmistettu)

Käytän nimitystä, Pimpsa, Pimppi, ne ovat mielestäni erittäin kauniita nimityksiä naisten sukupuolielimistä. Vittu on todella ruma nimi ja kuullostaa jotenkin alentavalta ja halvalta, sitä voi käyttää kylläkin kun naisen kanssa harrastaa seksiä ja jotkut naiset haluavatkin että heidän sukupuolielimiään pitää siinä tilanteessa kutsua nimellä Vittu.

Pimpsakarvat , Pimppikarvat. Häpykarvat, Häpykolmio, kuullostavat myöskin ihan hyvältä nimeltä.
Tuhero kuullostaa sellaiselta Luomu-Pimppi karvoituselta, Luomu-Pimppikarvoitus on kylläkin ihan hyvän ja naisellisen näköinen.

.

Pimpsa (Ei varmistettu)

Hei, luin nyt myöskin teidän muiden kommentit ja ihan oikein myöskin kirjoiteltu, että riippuu vähän missä tilateessa ja kenen tai keiden kanssa puhuu naisten sukupuolielielimestä.

Mielestä sellainen hyvinkin neutraali ja korrekti nimitys on myöskin jos käyttää nimeä Alapää. Se sopii eritoten jos ollaan jossakin julkisemmalla paikalla ja kuulijoina on muitakin entuudestaan tuntemattomia henkilöitä.

Kommentoi