Purskuttele öljyllä ja muut viikon hyvinvointivinkit

jogublogiin.jpg

Tällä viikolla terveysnörtti aloittaa aamunsa öljyllä ja tyhjentää maitohappobakteerikapselin sisällön kookoskermaan. Viikon parhaat hyvinvointiniksit, ole hyvä!

1. Kokeile oil pullingia

Oil pulling eli öljyllä purskuttelu on ikivanha intialaiskeksintö, mutta viime aikoina siitä ovat innostuneet suomalaishipsterit. Suutaan öljyävä Eeva Kolu suhtautuu skeptisesti öljyllä purskuttelun hehkutettuihin terveysvaikutuksiin. Hän on kuitenkin huomannut, että jos se ei ihan koko kroppaa pelasta, niin ikenet ainakin. Eeva jakaa blogissaan ohjeet siihen, kuinka sillä öljyllä oikein läträtään.

2. Tyhjennä kookoskermaan kapseli

Uusia tuulia -blogin Tuulia vannoo toisen viime vuosien trendin, maidottomuuden, nimeen. Niinpä Tuulia valmistaa jogurttinsa itse kookoskermasta. Siihen ei tarvita kuin kaksi ainesosaa: kookoskermaa ja maitohappobakteerikapseleita.

3. Tee kasvispiirakkasi pohja manteleista

Termi kasvispiirakka on usein huijausta: oikeasti kasvispiirakoissa on aika vähän kasviksia ja aika paljon vehnäjauhoja, voita ja juustoa. Mutta toisin on Ikuisen vaimokkeen raakakasvispiirakan laita: pohja tehdään pähkinöistä ja päälle heitetään avokadoa.

Kuva: Uusia tuulia

Kommentit (2)
  1. Eevan innoittamana aloitin tänään oil pullingin! Hampaat näytti heti valkoisemmilta ja tuntuu edelleen liukkailta ja hauskoilta, vaikka purskuttelusta on nyt jo hyvä tovi. Kiitos Eeva Kolu tästäkin upeasta kokemuksesta elämässäni!

    Ehkä seuraavaksi sitten kookoskermaa ja manteleita.

    1. Tule raportoimaan myöhemmin, miten kokeilu jatkui. Kiinnostaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *