Rakkauskirje Britney Spearsille: 3 syytä, miksi olen fani

16.3.jpg

Rakas Britney,

Vietät tämän viikon perjantaina syntymäpäivääsi, ja sen kunniaksi haluan toivottaa sinulle valtavasti onnea.

Minun on vaikea käsittää, että täytät vasta 35 vuotta, sillä minusta tuntuu, että olet ollut aina läsnä: ei ollut lapsuuteni limudiskoa, jossa musiikkisi ei olisi soinut, ja murrosiässä kuvailit osuvasti omia tunteitani I’m Not a Girl, Not yet a Woman -hitilläsi. Tänä vuonna julkaisit yhdeksännen levysi, Gloryn, ja todistit viimeistään nyt epäilijöille, ettet ole mikään tyhjäpäinen tähdenlento. Kriitikoidenkin ylistämällä levyllä olet elämäsi kunnossa ja todistat, ettet ole katoamassa minnekään. 

Tässä kolme syytä, miksi olet minulle, ja monille muille 2000-luvun alussa teiniaikaa eläneille, niin tärkeä: 
 

1. Olet selviytyjä ja samastuttava esikuva

Vuonna 2007 koko maailma seurasi ahnaasti uutisia burn outistasi. Olit vain 25-vuotias, loppuun palanut, ja sinulla oli huumeongelma. Juorulehdet herkuttelivat kuvilla, joissa olet ajanut pääsi kaljuksi ja mätkit vihaisesti paparazzin autoa.

Ne kuvat ovat minun mielestäni paljon voimaanuuttavampia kuin kuvat Beyoncésta Feminist-kyltin edessä. Et ole Beyoncén tai Madonnan kaltainen superihminen, joka ei koskaan mene rikki. Sinä hajosit, etkä peitellyt sitä. Päinvastoin: näytit maailmalle, että olit saanut tarpeeksesi paparazzeista, julkisuudesta ja sen tuomista paineista. Ajamalla hiuksesi ikään kuin riisuuduit roolista, joka sinulle oli annettu. Etsit itseäsi tavallisen parikymppisen lailla.

Sinä selvisit mediamyrskystä, koska sellainen sinä olet, selviytyjä. Olet käynyt pohjalla, mutta kavunnut sieltä ylös. Monta kertaa. Selvisit jopa katastrofaalisesta comeback-esiintymisestäsi vuoden 2007 Video Music Awardseissa. Et todellakaan ollut vielä toipunut burn outistasi, kun nousit lavalle yleisön raadeltavaksi. En vieläkään ole antanut anteeksi Rihannalle sitä, että hän nauroi sinulle. Myös media lyttäsi esityksesi ja haukkui sinua läskiksi, vaikka olit synnyttänyt toisen lapsesi vain vuotta aiemmin. Kerrotaan, että itkit takahuoneessa.

Nyt vaikutat todella onnelliselta, mikä on minulle todiste siitä, ettei pidä luovuttaa vaikka elämä kuinka potkii päähän. Tarvitsemme enemmän kaltaisiasi hauraita ihmisiä, jotka todistavat, ettei menestyäkseen tarvitse olla kova ja täydellinen ihmisrobotti – myös heikommat voivat onnistua. Ja vaikkei aina onnistuisi kaikessa, ei se tarkoita sitä, etteikö aina voisi yrittää uudelleen.

Sinä motivoit minua jatkuvasti. Kun minulla on rankka päivä, sanon itselleni: ”Jos Britney selvisi vuodesta 2007, minä selviän tästä päivästä.” Harkitsen tämän kahvikupin tilaamista.
 

2. Sinulla on paras julkkis-Instagram

Kun kaipaan todistetta siitä, ettei maailma ole läpeensä paha, suuntaan Insta-tilillesi. Viiltävien nokkeluuksien, ironian ja aggressiivisen henkilöbrändäyksen aikana sydäntäni lämmittää katsella hupsuja mietelauseitasilastesi piirustuksiajättipizzakuvia ja hölmöjä kuvia sinusta. @britneyspears, siellä sieluni lepää.
 

3. Work b**tch on maailman paras tsemppibiisi

Kuuntelen todella aliarvostettua Britney Jean -levyäsi melkein päivittäin. Et arvaakaan, kuinka monta työtehtävää olen saanut valmiiksi ja kuinka monta vatsalihasliikettä olen rutistanut kuunnellen sinun laulavan tätä: ”You wanna life fancy, live in a big mansion, party in France, you better work b**tch.” Tämäkin teksti on nakutettu Work b**tchin tahtiin.

Kiitos kaikesta Britney, ilman sinua en olisi siinä, missä olen nyt. 

 

Lily_Byline_Mia.jpg

LUE MYÖS:
Kristiina Komulainen: ”Rohkeus ei tarkoita sitä, ettei pelota, vaan sitä, että tekee vaikka pelottaa”
2000-luvun muodin parhaat (eli kauheimmat) palat. Muistatko fedora-hatut?

Kuva: All Over Press

 

Kommentit (5)
  1. Ihanasti kirjoitettu <3 Pakko laittaa Britneyta soimaa nyt ja heti Spotifyssa 🙂 JOULU 🙂

  2. voi, tää postaus vallan liikutti mua :’-D samastun täysin, britni 4ever ! ala-asteikäisenä toivoin _aina_ joululahjaksi britneyn levyä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *