Ranska suunnittelee kieltävänsä liian laihat mallit

Toimitus

Diorin syysnäytöksessä kävelleet mallit liittyvät mahdollisesti pian tapaukseen.

Hyviä uutisia muotimaailmasta: silmiinpistävän laihat mallit voivat pian olla historiaa Pariisin muotiviikkojen näytöslavoilla, mikäli Ranskan hallituksen tuore aloite menee maan lainsäädännössä läpi, kertoo uutistoimisto Reuters. Muodin emämaa aikoo kieltää liian laihojen mallien käytön niin maan mallitoimistoilta kuin maassa toimivilta muotitaloiltakin.

Ranskan hallitus työstää parhaillaan suurta terveyteen liittyvä lakiuudistusta. Uudistuksen piiriin kuuluu myös lakialoite, jonka mukaan mallitoimistojen tulisi jatkossa tarkkailla mallien terveydentilaa tarkemmin, ja puolestaan mallien tulisi todistaa työnantajilleen lääkärintodistuksella olevansa painoindeksiltään normaalipainon rajoissa. Laki edellyttäisi myös tiukempaa valvontaa ja mahdollistaisi sakko- ja vankeustuomioiden antamisen lakia rikkoville tahoille.

”On tärkeää, että mallit syövät hyvin ja pysyvät terveinä, sillä he toimivat esikuvina monille nuorille naisille”, perustelee lakialoitteen tärkeyttä Ranskan terveysministeri Marisol Touraine.

Aloitteen läpivieminen olisi merkityksellinen asia koko muotimaailmalle, sillä Ranskan muotiteollisuutta seurataan tarkasti ympäri maailman. Tosin ei muodin johtomaa aivan etujoukoissa tämän asian suhteen olisi, sillä niin Italiassa, Espanjassa kuin Israelissakin vastaavat lait astuivat voimaan vuonna 2013.

Teksti: Laura Paananen, joka kannattaa tärkeän aloitteen läpiviemistä ja toivoo myös muiden maiden seuraavan pian perässä.

Lähde: Reuters

Kuva: All Over Press

 

Kommentit

MarikaJohannaP
Hey girl

Tämä on askel oikeaan suuntaan :)!

Rentalic (Ei varmistettu) http://www.rentalic.com/author/rentalic/

this has to be done quickly ,got bored of by seeing over thin models and they simply spoiling their health by dieting.

katiaviron (Ei varmistettu) http://piilomajassa.wordpress.com

Olen seurannut asian edistymistä ja aiheesta keskustelua Ranskan tv:stä nyt päivittäin siitä alkaen kun tama on (tällä kertaa) ollut esillä. Eilen selvisi ettei tämä vielä mennyt läpi.

tiia_

Onko oikeasti Italiassa mennyt tämmöinen laki läpi? Ei ainakaan kyllä mikään näytä muuttuneen Milanon muotiviikon perusteella...

katiaviron (Ei varmistettu) http://piilomajassa.wordpress.com

Ranskalaisen lehdistön mukaan :" En Espagne, l'IMC minimale pour les mannequins est de 18,5. "En Italie, c'est aux alentours de 18, c'est-à-dire 55 kg pour 1,75m"...eli jonkunnäköinen laki näyttäisi olevan.

Kiinnostavaa, työskentelen mallina Italiassa ja tämä on ensimmäinen kerta kun kuulen tällaisesta "laista". Käytännössä se ei näyttäisi ainakaan toimivan - en ole koskaan kuullut, että kenenkään painoindeksiä olisi mitattu toimistoilla. Sen sijaan on tärkeämpää, mahtuuko muuten standardimittaan (rinnanympärys - vyötärö - lantio). Odotan sitä päivää, kun tästä päästään eroon ja kaiken kokoiset ihmiset kelpaavat. 

katiaviron (Ei varmistettu)

Pienellä googlauksella löytyy tieto että tuollainen laki on tullut voimana jo 2006 Italiassa. Esim. tässä siitä voi lukea: http://www.cbsnews.com/news/italy-bans-too-thin-models/
TIETENKÄÄN mikään ei taka että mitään lakia noudatettaisiin...

...niin, varsinkaan kun Italiassa ollaan.

Vapaapudotuksessa

Toivottavasti tämä muutos tulisi näkymään, jos ei vielä tänä vuonna niin tulevaisuudessa ainakin. Vastarintaa syntyy aivan varmasti mutta hienoa että yritystä muutokseen on.

bbq

mielestäni mallit, erityisesti muotinäytöksissä esiintyvät, ovat aivan liian laihoja, mutta kuvittelen vain millaista kikkailua tämä laki ja säännökset tulevat aiheuttamaan. painoindeksissä miinukselle jäävä malli vetää mahansa täyteen vettä, ja tadaa, nyt paino on sopiva catwalkeille. lisäksi nykyään kuulee tylsistymiseen asti, miten painoindeksi on väärä tapa mitata, toisilla on nopeampi suoli kuin toisilla ja lihas painaa enemmän kuin läski. joten mihin rajat asettuvat?

Hei!

Hienoa! Kannatan&Suosittelen ehdottomasti. Liian laihoja malleja näkyy mainoksissa, näytöksissä ei ole terveellistä. Terveellisempi&Kivempi katsella, Mielummin sopusuhtainen tai tavallinen Mallivartalo kuin langanlaiha. Toivottavasti Trendi leviää kaikkialle Maailmassa.

Mielenkiintoisia MuotiTrendejä seuraillen ja Shoppaillen.

Kommentoi