Ranska suunnittelee kieltävänsä liian laihat mallit

dior_models.jpg

Diorin syysnäytöksessä kävelleet mallit liittyvät mahdollisesti pian tapaukseen.

Hyviä uutisia muotimaailmasta: silmiinpistävän laihat mallit voivat pian olla historiaa Pariisin muotiviikkojen näytöslavoilla, mikäli Ranskan hallituksen tuore aloite menee maan lainsäädännössä läpi, kertoo uutistoimisto Reuters. Muodin emämaa aikoo kieltää liian laihojen mallien käytön niin maan mallitoimistoilta kuin maassa toimivilta muotitaloiltakin.

Ranskan hallitus työstää parhaillaan suurta terveyteen liittyvä lakiuudistusta. Uudistuksen piiriin kuuluu myös lakialoite, jonka mukaan mallitoimistojen tulisi jatkossa tarkkailla mallien terveydentilaa tarkemmin, ja puolestaan mallien tulisi todistaa työnantajilleen lääkärintodistuksella olevansa painoindeksiltään normaalipainon rajoissa. Laki edellyttäisi myös tiukempaa valvontaa ja mahdollistaisi sakko- ja vankeustuomioiden antamisen lakia rikkoville tahoille.

On tärkeää, että mallit syövät hyvin ja pysyvät terveinä, sillä he toimivat esikuvina monille nuorille naisille”, perustelee lakialoitteen tärkeyttä Ranskan terveysministeri Marisol Touraine.

Aloitteen läpivieminen olisi merkityksellinen asia koko muotimaailmalle, sillä Ranskan muotiteollisuutta seurataan tarkasti ympäri maailman. Tosin ei muodin johtomaa aivan etujoukoissa tämän asian suhteen olisi, sillä niin Italiassa, Espanjassa kuin Israelissakin vastaavat lait astuivat voimaan vuonna 2013.

Teksti: Laura Paananen, joka kannattaa tärkeän aloitteen läpiviemistä ja toivoo myös muiden maiden seuraavan pian perässä.

Lähde: Reuters

Kuva: All Over Press

 

Kommentit (11)
  1. Hei!

    Hienoa! Kannatan&Suosittelen ehdottomasti. Liian laihoja malleja näkyy mainoksissa, näytöksissä ei ole terveellistä. Terveellisempi&Kivempi katsella, Mielummin sopusuhtainen tai tavallinen Mallivartalo kuin langanlaiha. Toivottavasti Trendi leviää kaikkialle Maailmassa.

    Mielenkiintoisia MuotiTrendejä seuraillen ja Shoppaillen.

  2. mielestäni mallit, erityisesti muotinäytöksissä esiintyvät, ovat aivan liian laihoja, mutta kuvittelen vain millaista kikkailua tämä laki ja säännökset tulevat aiheuttamaan. painoindeksissä miinukselle jäävä malli vetää mahansa täyteen vettä, ja tadaa, nyt paino on sopiva catwalkeille. lisäksi nykyään kuulee tylsistymiseen asti, miten painoindeksi on väärä tapa mitata, toisilla on nopeampi suoli kuin toisilla ja lihas painaa enemmän kuin läski. joten mihin rajat asettuvat?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *