Respectiä tytöille

Toimitus

Muutama viikko sitten keski-ikäiset Facebook-kaverini jakoivat linkkiä, jossa Voicen joltakin kansainväliseltä nettisivulta pöllimässä typerässä jutussa "erotellaan", oletko "tyttö vai nainen".

Jo idean perustella voi arvata, että siinä koetetaan todistella, että naiset ovat paljon parempia kuin tytöt. Juttu on läheistä sukua tälle, jo toistakymmentä vuotta netissä kiertäneelle listaukselle, jonka eri versioiden mukaan milloin "vanhemmat", milloin "nelikymppiset" ja milloin minkäkin ikäiset naiset ovat parempia kuin nuoremmat naiset.

Tällainen pönkittely tuntuu kovasti vetoavan meihin ex-tyttöihin. Ilmeisesti nais-itsetuntomme roikkuu niin ohkaisten narujen varassa, että meihin uppoavat miten imbesillit ja lapselliset keinot hyvänsä, kunhan ne jankuttavat, että vanhempi nainen on "viisaampi" ja "itsevarmempi".

Vaikka tällaiset listaukset ja niiden jakaminen todistavat juuri päinvastoin.

Jos haluaisi osoittaa olevansa vanhempana vähän viisaampi nainen, voisi aloittaa siitä, että lopettaisi tyttöjen vähättelyn. Se on naisen tehtävä numero yksi. Jokainen meistä on ollut tyttö, vaikka monet "aikuiset" tuntuvat suhtautuvan tyttöyteen ikään kuin se olisi joku ihmisen alempi kehityaste. Tosin itsehän oli silloin tietysti hirmu fiksu, toisin kuin nämä nykyajan pissikset.

Tyttöjä ihaillaan pinnallisesti heidän ulkoisen nuoruutensa takia, mutta siihen arvostus sitten jääkin. Heidän kiinnostuksen kohteitaan vähätellään edelleen, heitä klähmitään ja pidetään tyhminä. Heitä voi siepata satamäärin, ja virallisen maailman voimakkain reaktio on, että Yhdysvaltojen presidentin vaimo postaa itsestään myrtsinaamaisen kuvan Twitteriin.

Jotta nykyisistä tytöistä ei kasvaisi yhtä heikkoitsetuntoisia aikuisia naisia kuin vielä suurelle osalle meistä on käynyt, tyttöjä on ruvettava arvostamaan. Ihmisellähän on taipumus ryhtyä olemaan sellainen, millainen hänen oletetaan olevan.

Siksi tytöille on ennemmin toistettava, että he ovat fiksuja ja arvokkaita kuin vaikkapa sitä, että he ovat kauniita.

 

Kommentit

Roosa
Mangomalen

Tyttö kiittää!

Just a girl. (Ei varmistettu)

Muuten hyvä kirjoitus, tyttöjä tosiaankaan ei arvosteta tarpeeksi monessakaan kulttuurissa ja tätä tilannetta voidaan varmaan kehuilla ja asenneilmapiirin muutoksella parantaa, mutta ei kauneudessakaan mitään vikaa ole. Voidaan hyvin tunnustaa se tosiasia, että nuoret naiset eli tytöt ovat kauniita vähättelemättä lainkaan heidän älykkyyttään tai muita avujaan. Eivätkä tyttöihin kohdistuvat klähminnät ja muut väärinkäytöksetkään siitä mitenkään vähene, vaikka heidän kauneuttaan palattaisiin ylistämästä. Kehutaan vaan ihan kaikin tavoin.

Ginacita (Ei varmistettu)

Hyvin "sanottu"! Oletettavasti suurin osa tyttöjä arvostelevista naisista ovat yksinkertaisesti kateellisia. Kyllä minäkin haluaisin olla se parikymppinen ja silti omistaa tämän pään elämäkokemuksineen kaikkineen.

Toisen naisen ulkonäköä arvosteleva nainen, todistaa pelkästään oman tyhmyytensä. Mun ihanne nainen on Salma Hayak. Enkä ole lepakko!

miltseri
Hyvää, kiitos

Niinpä!!! Loistava kirjoitus. Sitä paitsi joku näyttelijä +70 sanoi että "vanhana sisässä on kaikki iät" - tyttö, nuori aikuinen, nuori äiti jne. En tykkää tyttöjen dissaamisesta tai pissisnimittelystä. Tyttö mun sisässä elää edelleen, vaik oon 30v ja aikuinen.   

Pemu (Ei varmistettu)

Kommentoi