Retkivinkkejä kesälomattomille osa 2

nauvo_0.jpg

 

Listasimme viime viikolla retkikohteita, joihin kesälomatonkin ehtii. Lilyläiset ovat taas reissanneet, joten vinkkejä riittää tällekin viikolle.

1. Turun saaristo

Vilma P on purjehtinut Nauvoon ja Let us go -blogin Kaisa syönyt siikaa Kasnäsin satamassa.

”Tuosta isosta purjelaivasta yritin vähän tähystellä itselleni omaa merirosvoa tai edes tavallista merimiestä, mutta tällä kertaa tuulet eivät olleet sen suhteen suotuisat.

Turun saaristossa riittää tunnelmoitavaa ja Nauvossa on muutakin kuin tuhansia saaria ja luotoja: ainakin vierasvenesatama, lasinpuhaltamo sekä Neuvon merenkulkutalo, jossa on tänä kesänä esillä kuvia lähivesistöjen pinnan alla lepäävistä hylyistä. Nauvoon pääsee paitsi veneellä myös Saaristotietä sekä maantielautalla Paraisilta.

2. Klovharu, Porvoo

Koko lailla kirjallisesti -blogin Jenni on tehnyt retken Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän mökkisaareen Klovharuun Porvoon edustalle.  

”En oikein saata vielä käsittää, että taianomaiselta kuulostanut Klovharu on oikeasti olemassa ja nyt minä olen nähnyt tuon pienen pienen talon lattian salaluukkuineen. Olen nähnyt Toven ja Tuulikin keittiön, kirjoituspöydän, kirjahyllyn, halonhakkuupaikan sekä maailman söpöimmän halkovajan.”

Vuosikymmenten ajan Tove Janssonin kesäkotina toiminutta saarta ja mökkiä voi vuokrata Pellingin kotiseutuyhdistykseltä.

Lue myös: edellinen retkivinkkejä kesälomattomille -juttumme, toimituksen Tampere-suosikit sekä Isyyspakkaus-blogin Mikkeli-vinkit.

Kuva: Vilma P.

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *