Riiteletkö rakkaasi kanssa rahasta?

Jim-Toth_Reese-Witherspoon.png

Näyttelijä Reese Witherspoon on huhujen mukaan vaatinut aviomiestään, agenttina työskentelevää Jim Tothia, kantamaan päävastuun perheen menoista. Syy? Jotta Witherspoonin isoilla rahoilla ei olisi merkitystä suhteen tulevaisuudelle.

 

Raha on parisuhteissa yleinen riidanaihe. Huhtikuun Trendissä toimittaja Venla Pystynen kirjoittaa omasta parisuhteestaan, jossa hän tienaa viisi kertaa enemmän kuin poikaystävänsä. Myös äitiyslomalla Pystysen tulot ovat huomattavasti puolison tuloja suuremmat.

Erisuuruiset palkkanauhat aiheuttavat hankausta parisuhteeseen: Pystynen maksaa suurimman osan yhteisistä menoista, ja mikäli hän mielii poikaystävästään seuraa vaikkapa teatteriin tai vierailulle ystävien luo toiseen kaupunkiin, on hänen yleensä kustannettava teatteri- tai junaliput molemmille. Rahanmenoa enemmän Pystystä kuitenkin harmittaa se, että suuremmat tulot ovat tehneet hänestä suhteen kuskin: kun vaikkapa ostetut liput tulevat joka kerta Pystysen sähköpostiin, vastuu teatterinäytöksen alkamisajan tai junan lähtöraiteen tarkistamisesta on aina hänellä. Poikaystävällä tällaista vastuuta ei ole.

kysymys_sininen.png

Riiteletkö sinä kumppanisi kanssa rahasta ja mikä riidan aiheuttaa?

 

Lue huhtikuun Trendistä koko juttu ja ihmissuhdeasiantuntija Elina Tanskasen neuvot tilanteeseen.

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus.

 

Kommentit (7)
 1. Meillä ei riidellä rahasta, eikä oikeastaan mistään muustakaan. En edes muista, milloin olisin viimeksi riidellyt mieheni kanssa. Hmmm…

  Mutta rahaosasto menee niin, että miehen tililtä (joka on myös meidän yhteinen tili) menee kaikki vakituiset maksut (lainan lyhennykset, energiakulut, ym), laitan pyydettäessä omasta palkasta vähän – tai paljon – avustusta. 

  Mun (yksityiseltä) tililtä menee sitten ruokarahat ym. Ja kumpikin tietysti maksaa oman autonsa polttoainekulut ja -vakuutukset ym menot. 

  Me ollaan molemmat vähän semmoisia rilluttelijoita, eli säästöjä ei ole oikeastaan ollenkaan. Tili tuli tili meni -periaatteella. Loppupelissä siis kaikki rahat on yhteisiä… 

 2. Kyllä riidellään, ennen melko useinkin, nykyisin vähemmän (kai se sitten on jotain oppinut?!).

  Mies on melko impulsiivinen rahankäyttäjä ja laittaisi tilin hyvin nopeasti siliäksi kaikkeen rillutteluun. Säästöön ei jäisi mitään. Minun mielestäni taas ensin maksetaan pakolliset kulut (vuokra, laskut jne), sitten laitetaan vähän säästöön pahan päivän varalle, ja sitten voidaan miettiä, mitä niillä lopuilla tehdään.

  Kun ollaan molemmat köyhiä opiskelijoita, on mun mielestäni erityisen tärkeää miettiä, miten ne vähät roposet saadaan parhaiten riittämään, eikä vaan törsätä menemään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *