Rimakauhua ja rakkautta jatkuu – tähän sarja 14 vuotta sitten jäi

RimakauhuaJaRakkautta.jpg

Sunnuntaina se alkaa! Rimakauhua ja rakkautta -sarjan uusi kausi, suomeksi tekstitettynä (tiedämme nimittäin parikin tyyppiä, joille sarjan seuraaminen brittilähteistä jäi syksyllä kesken murremuurien takia).

Sarjan edellinen, viides kausi päättyi vuonna 2003 eli 14 vuotta sitten, joten on aika muistuttaa mieleen, mihin sarja jäi. (Alla on kertaus sarjan tapantumista eli spoilausvaroitus heille, jotka eivät ole katsoneet sarjaa viidennen kauden loppuun asti.)
 

Millaiseksi muotoutui Adamin yh-arki?

Harva voi unohtaa sarjan lopun liikuttavia hetkiä, joissa Rimiksen ydinporukka, eli Adam (James Nesbitt), Karen (Hermione Norris), David (Robert Bathurst), Pete (John Thompsonja Jenny (Fay Ripley), kokoontuu muistamaan auto-onnettomuudessa kuollutta Rachelia (Helen Baxendale) ja sirottelemaan hänen tuhkansa Walesiin.

Onnettomuus oli jättänyt Adamin yksinhuoltajaksi hänen ja Rachelin Matthew-vauvalle. Rachelin kuolema oli todella yllättävä ja iski katsojiin rankasti, sillä sitä ennen pariskunnalla oli viimein ollut kaikki hyvin: Adam oli toipunut syövästä ja tehnyt sovinnon isänsä kanssa, josta hän oli etääntynyt, ja Adamilla ja Rachelilla oli viimein varaa ostaa oma koti. Kauden päätteeksi Adam pääsi ystäviensä avulla jaloilleen ja muutti Manchesterista Matthewn kanssa aloittaakseen uuden elämän.
 

Entä mitä tapahtui Karenille ja Davidille?

Jaloilleen pääsivät myös eron keskellä olleet Karen ja David. Sarjan aikana molemmilla oli ollut suhde, David oli saanut potkut, Karen oli ratkennut juomaan ja he ajautuivat riitaisaan avioeroprosessiin.

Rachelin kuoltua kaksikko kuitenkin ymmärsi, ettei riitely johda mihinkään, ja he erosivat yhteisymmärryksessä, molemmat hyvässä voinnissa. David alkoi seurustella avioerojuristinsa Robynin (Lucy Robinson) kanssa, ja Karen lähti pariskunnan lastenhoitajan Ramonan (Jacey Sallés) kanssa Espanjaan lomalle.
 

Pete ja Jenny ”kämppiksinä”?

Karen sai Ramonasta reissuseuraa, sillä Ramona kaipasi etäisyyttä elämäänsä: hänen kihlattunsa Lee (Richard Armitage) oli pettänyt Ramonaa Peten vaimon Jo(Kimberley Josephkanssa (ei yhtä koukeroinen kuvio kuin Kauniissa ja rohkeissa, mutta silti solmussa). Jon suhde johti siihen, että hän ja Pete erosivat. Ja kun Peten eksä Jenny palasi Amerikasta Rachelin hautajaisiin raskaana ja pettyneenä New Yorkin meininkiin, hän muutti mahansa kanssa Peten luo.

Mutta miten kävi, muuttuiko kämppäkaveruus joksikin syvemmäksi? Entä jatkuiko Davidin ja Robynin suhde? Kai Karen on pysynyt rattiina? Minne Adam muutti? Mitä lapsille (tai nykyisille teineille) kuuluu?

Tähän ja muihin avoimiin kysymyksiin aletaan saada vastauksia sunnuntaina 12.2. MTV:llä klo 21  ja tiedoksi, että sarjan seitsemännen kauden kuvaukset alkavat maaliskuussa ja sarjaa aletaan esittää Brittein saarilla ensi vuoden alussa. Emme malta odottaa
 

Lily_Byline_Laura.jpg

 

Lue myös:
Rimakauhua ja rakkautta palaa: tätä pelkäämme ja toivomme 

 

Kuva: MTV

 

Kommentit (1)
  1. Alakerran naapuri
    16.2.2017, 14:19

    Aivan käsittämättömän mahtava sarjahelmikuu, kun myös Big Little Lies alkaa ensi viikolla! Kaivoin hyllystä vanhat Rimikset katsottavaksi ennen näitä uusia jaksoja. Pelkäsin, että aika olisi syönyt niitä kovasti, mutta varsinkin dialogi toimi ihan sairaan hyvin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *