Rimakauhua ja rakkautta palaa tänään, tätä on odotettavissa

Toimitus


Kaveriporukan WhatsApp-ketju laulamaan – vuosituhannen vaihteen paras tv-sarja jatkuu tänä iltana! Rimakauhua ja rakkautta -sarjan ensimmäinen jakso 13:een vuoteen esitetään Britanniassa ITV-kanavalla tänään kello 23 Suomen aikaa. Uusi kausi koostuu kahdeksasta jaksosta, ja MTV:n kanavat esittävät kauden Suomessa ensi vuoden aikana.
 

Tämän tiedämme:

Lähtötilanne. On kulunut 13 vuotta Rachelin kuolemasta auto-onnettomuudessa, ja tutut hahmot ovat nyt viisikymppisiä. Adamin (James Nesbitt) ja teini-ikäiseksi kasvaneen Matthew-pojan välit eivät ole ongelmattomat, ja ihan vahvasti ei mene muillakaan tutuilla tyypeillä, jotka Adam kohtaa palatessaan Manchesteriin pitkän tauon jälkeen. Sanat masennus ja onneton parisuhde on mainittu suurin piirtein jokaisessa ohjelmasta kirjoitetussa ennakkojutussa. Hilpeää, eikö totta?

Noup, käsikirjoittaja ei ole kuuluisa kirjailija. DavidSinä päivänäNicholls ei ole mukana sarjan käsikirjoittajatiimissä – kuten ei ollut kovin monessa jaksossa viime vuosikymmenelläkään, toisin kuin useimmat meistä  hänen kirjojensa markkinoinnin perusteella kuvittelivat. Suurimman osan uusista jaksoista on kirjoittanut sarjan luoja Mike Bullen.

Adamilla on paljon tukkaa. Sarjan trailer ei paljasta juuri mitään muuta kuin että Adam palaa kotiin – ja että hänellä on nykyään enemmän tukkaa kuin 13 vuotta sitten.

 

Tätä pelkäämme:

Adamin tukka vie kaiken huomion. Voi olla, ettemme osaa keskittyä sarjassa mihinkään muuhun kuin James Nesbittin hiuksiin. Tukka "oli ihan pakko mainita" dialogissa, tekijät kertovat, mutta nähtäväksi jää, kertooko tuuhentuminen jotain myös roolihahmo-Adamin sielunelämästä.

Racheliin viitataan kuin pyhimykseen. Monien sarjojen helmasynti on, että kun keskeinen hahmo tapetaan, kaikki pyörii siitä eteenpäin vain yhden asian ympärillä: miten ylimaallisen täydellinen tyyppi edesmennyt oli. Sarjan luoja Mike Bullen kertoo – luojan kiitos – että Rachelia esittänyt Helen Baxendale kieltäytyi uudella kaudella haamun roolista. Välttynemme siis toiselta tv-nostalgian helmasynniltä: yliluonnollinen valo pään ympärillä hoveroivan hahmon haudantakaisilta vierailuilta.

Hahmoista on tehty liian tyylikkäitä. Edellisellä kierroksella Rimiksessä ilahdutti juuri hahmojen kotikutoisuus. Siinä oltiin hyvällä tavalla Manchesterissa – siis Lontoon näkökulmasta nuhjuisessa periferiassa. Instagram-ajan visuaalisissa vaatimuksissa sarjan luojille on kuitenkin saattanut tulla kiusaus tehdä hahmoista stailatumman näköisiä kuin ennen. Pitääkö huolestua, kun pressikuvissa vilahtaa istuvia pukuja ja boho-mekkoja?

 

Tätä toivomme:

Dialogi on särmää ja kerronta kokeilevaa. Rimis oli vuosituhannen vaihteessa tunnettu uusista kerronnan kikoista, kuten nopeista ja yllättävistä leikkauksista kohtauksesta toiseen. Nyt nuo kikat tuntuvat vanhentuneilta, mutta olisiko tekijätiimillä pokkaa kokeilla tälläkin vuosikymmenellä?

Hahmot ovat raadollisia. Yksi sarjan suurimmista vahvuuksista oli se, että ihmissuhteet kuvattiin juuri niin kamalina ja ihanina ne oikeasti ovat. Jokainen kiva hahmo on välillä myös runkkari, niin kuin me kaikki olemme.

Musiikki on loistavaa. Fanitimme sarjan biisivalintoja vuosituhannen vaihteessa, ja nyt kun on biisejä tunnistava Shazam-sovellus, voi jo katsoessa selvittää, mikä biisi kussakin kohtauksessa soi. Jos aiemmin sarjassa soivat muun muassa Manic Street Preachers, Suede ja Moloko, nyt esitämme kainon toiveen Brittein saarten musaskenen kuumista nimistä, kuten AlunaGeorgesta, Baby Strangesta ja Young Fathersista.

 

Mitä odotat Rakkautta ja rimakauhua -sarjan uusilta jaksoilta?

 

Kommentit

Pamsu
Osien summa

Aaaaah. Rimistä katsottiin ja fiilisteltiin Miehen kanssa yhdessä silloin ja nyt odotan, että voidaan katsoa ja fiilistellä sitä taas. Ihan kun vanhat kaverit ois tulossa käymään! Tää ei voi olla huono. Ei voi.

Toimitus
Toimitus

Niinpä! Kuin tapaisi vanhoja tuttuja.

Kommentoi