Säästä inkiväärinkuoret ja mausta creme brulee suklaalla – viikon parhaat ruokavinkit

banoffee.jpg

Ruokaihminen, sinä olet nero! Siltä tuntuu, kun lukee Lilyn ruoka-aiheisia postauksia. Poimimme blogeista viikon herkullisimmat ja näppärimmät ruokavinkit.

1. Vaihda tacojen kuoret lehtikaaliin.

Edgy Beauty -bloggaajan keittiössä syntyy terveysnörtin unelma: taco-ohjeen tacot on korvattu lehtikaalilla. Jos terveellisyyden tavoittelu uhkaa mennä överiksi, tasapainota kokonaisuutta majoneesiturauksella.

2. Säästä inkiväärinkuoret.

Inkiväärinkuoret eivät kuulu bioroskikseen vaan teemukiin. Niistä nimittäin syntyy lämmittävä inkivääritee. Olet ehkä kuullut vinkin ennenkin, mutta Yhdeksän yhdeksänkymmentä -blogin Merde on vienyt nikseilyn pidemmälle: hän testasi, voiko kuoret kuivattaa, jotta teetä saa muinakin kuin Thai-keittopäivinä. Kyllä voi, kuuluu vastaus.

3. Tuunaa creme bruleesi.

Mikä on parampaa kuin creme brulee? Creme brulee yhdistettynä suklaaseen tietty. Jätä mullekin! -blogin kokit näyttävät mallia.

4. Mausta itse viinasi.

Liköörit ovat usein ällömakeita, mutta ei se kirkas viinakaan ihan kaikkien makuun ole. Kompromissi on syntynyt: itse taateleilla maustettu viina. Viinillä-blogin Heta Margareta paljastaa, että siitä syntyy ”aika tosi hyvä GT”.

5. Tee kaksi kakkua kerralla.

Lainahöyhenissä-Piret vannoo, että mikään, siis ei mikään, ole parempaa kuin ihanan kinuskinen banoffee-piirakka. Tee niitä kerralla kaksi. Kun maistat, tiedät miksi.

Teksti: Heini, joka pitää taateleista ja alkoholista sekä yhdessä että erikseen.

Kuva: Lainahöyhenissä-blogi

Kommentit (2)
  1. Hmm, toisaalta, kyllähän tässäkin tapauksessa kaikki kuorissa oleva varmaankin liukenee siihen teehen. Että ollaan sitten yhtä myrkyttyneitä kaikki. Luulen, että kuoret jätetään usein pois vain niiden rakenteen vuoksi. Vai onko jollain ruokaihmisellä aiheesta tietoa?

  2. Ykkösvinkki sai minut juuri tanssimaan Snoopy-tanssia! 

    Kakkosvinkki sen sijaan…olenkohan myrkyttänyt kaikki kun käytän itse (luomu)inkiväärini kuorineen päivineen?! o_0 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *