Saimi Hoyer: ”Pelottava Saimi on ystävilleni vieras henkilö”

Toimitus

Onpa ärsyttävä! Saimi Hoyer on tottunut olemaan henkilö, joka kauniisti sanottuna jakaa mielipiteet. Uuden Trendin haastattelussa hän kertoo, miltä tuntuu tulla leimatuksi ärsyttäväksi naiseksi. 

Kun ihmisellä on selkeitä mielipiteitä ja hän uskaltaa sanoa ne, hänen on oltava niin vahva, että myös kestää kaiken itseensä kohdistuvan arvostelun. Näinhän me ajattelemme.

”Joo, Saimi kyllä kestää”, Saimi Hoyer hymähtää. ”Mutta kyllä ihminen tietysti mielensä pahoittaa, ja olen monta kertaa niin tehnytkin. Nykyään vain hämmästelen sitä, miksi joku käyttää aikansa toisten tekemisten arvosteluun. Eikö se aika kannattaisi käyttää itsensä kehittämiseen”, Hoyer ihmettelee.

Hän puhuu itsestään kolmannessa persoonassa Saimina silloin, kun viittaa itsestään luotuun kovaan ja korskeaan kuvaan. Siihen, jota hän ei oikein tunnista. Jokaisessa kun on monia muitakin puolia kuin se, joka näkyy välähdyksen ajan tuntemattomille ihmisille.

”Se pelottava Saimi on myös ystävilleni aivan vieras henkilö.”

Monia ystäviään Hoyer kutsuu myös mentoreikseen. Sellaisia ovat muun muassa Marco Bjurström, Laila Snellman, Lasse Norres, yrittäjä Hannu Komu ja Metsähallituksen Päivi Rosqvist, johon Hoyer on tutustunut kansallispuistokummiutensa myötä. 

Heitä Hoyer ihailee, pitää itseään monessa asiassa osaavampina ja soittelee heille, kun haluaa pallotella ideoitaan ja ajatuksiaan, kuten vaikkapa sitä, kannattaisiko ostaa hotelli.

”Kannattaa ympäröidä itsensä itseään viisaammilla ihmisillä, kuunnella heitä ja nöyrtyä oppimaan.”

Vahvat, ristiriitaisia tunteita herättävät naiset ovat parhaiten jääneet hänelle mieleen nuoruusvuosista.

”Minulla oli koulussa pari äidinkielenopettajaa, jotka olivat vahvoja naisia, sellaisia, joista ei moni oppilas pitänyt. Heille kuitenkin kuuluu iso kiitos siitä, että uskalsin haaveilla kirjoittamisesta. He kannustivat oikeissa kohdissa, mutta jos tein jotain väärin, he kyllä sanoivat suoraan, että ei näin.” 

Hoyer on nimittäin kaikesta supinasta, naureskelusta ja ennakkoluuloista huolimatta aina uskonut itseensä. Sellainen hän on ollut niin kauan kuin jaksaa muistaa. 

”Ei minua ole oikeastaan koskaan haitannut pätkääkään se, että olen muiden mielestä kummajainen. Olen myös nauttinut siitä.”

Hyvän itseluottamuksen ansiosta hän on aina uskaltanut toteuttaa itseään. Hän toteutti pitkäaikaisen ­haaveensa sienikirjasta vuonna 2014 (Petri Salmelan kanssa tehty Sieniä ja ihmisiä). 

Nyt hän tekee hotelliyrittämisen lisäksi sitä, mistä on pitkään haaveillut ja missä tuntee kaiken osaamisensa yhdistyvän parhaalla tavalla: kiertää puhujakeikoilla. 

”Kannattaa keskittyä omaan tekemiseensä niin tiiviisti, ettei ehdi kadehtia muita tai murehtia, mitä muut ajattelevat.”

Lue koko haastattelu uudesta Trendistä – nyt kaupoissa! 

Psst! Seuraathan jo meitä Facebookissa?

Teksti: Virpi Salmi
Kuvat: Elina Simonen 
Tyyli: Sakke Hytönen
Meikki ja hiukset: Janne Suono

Lue myös:
Opi Anne Kukkohovilta: Näin olet itsevarma vaikeissa tilanteissa. 
17 syytä, miksi feministit ovat niin ärsyttäviä.

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Saimi on upea ilmestys! Ja tuo kuva on lumoava!

Ja vasta tänään huomasin Lilyn facebook-sivut! Miksi minulle ei ole aikaisemmin niistä kerrottu :D

Kommentoi