Sarah Jessica Parkerin uusi sarja alkaa – onko se yhtä hyvä kuin Sinkkuelämää?

Divorce series

Odotukset ovat korkealla. Divorcen pääosa on Sarah Jessica Parkerin ensimmäinen tv-rooli sitten Sinkkuelämää-Carrien. Klikkaan Divorce-sarjan ennakkokatselunappulaa jännittyneenä. Tästä se lähtee, voi olisipa sarja hyvä!

Nimensä mukaisesti maanantaina HBO:lla alkava Divorce kertoo viisikymppisistä pariskunnista, joiden avioliitot ovat kriisissä. Vaimot ovat kyllästyneitä tylsiin miehiinsä ja miehet piikittelevät vaimojaan. Ero alkaa vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta – ainakin vaimojen mielestä. Sarja ei käsittele ainoastaan suhdekiemuroita, vaan myös koko eroprosessia; lakimiehiä, sovittelijoita, muutoksia ystäväpiirissä. Sarjan keskiössä on Sarah Jessica Parkerin ja Thomas Haden Churchin (tuttu esimerkiksi Sideways-leffasta) esittämä pikkukaupunkiin asettunut aviopari, jonka rakkaus on laimentunut arkiseksi naljailuksi ja teini-ikäisten lasten kouluun kuskaamiseksi. Parkerin esittämä Frances päättää, että ainoa ratkaisu on jatkaa puhtaalta pöydältä ja erota. Mutta siitä tilanteen sotkuisuus vasta alkaakin.
 

Mitä sitä kiertelemään: kaikki me haluamme tietää että onko Frances niin kuin Carrie? No, hahmona Frances voisi olla Carrie, molemmat vellovat ihmissuhdeasioissa, heille ystäväporukka on tärkeintä maailmassa ja seksistä puhutaan jokaisessa jaksossa suhteellisen ronskisti. Frances on vahva nainen, hän hoitaa päävastuun perheen elättämisestä, kun mies aloittelee rakennusbisneksiään.
 

Divorce Sarah Jessica Parker

Francesin tyyli on paljon konservatiivisempi kuin Carrien, mutta silti inspiroiva hillittyyn pukeutumiseen. Murretun sävyiset vaaleat villakangastakit ja syvänsävyiset printtimekot ovat elegantti yhdistelmä. Sarja tapahtuu talvella, joten asuinspiraatiota luvassa pian koittaviin lumisempiin kuukausiin.

Sarah Jessica Parker tekee sen, minkä osaa parhaiten: ylinäyttelee niin että välillä alkaa hävettää. Mutta toisaalta, juuri sitä käsien viuhtomista ja naama pitkänä paasaamista me niin rakastimme Carriessakin, eikö? Frances vaikuttaa kuitenkin aidolta ihmiseltä, koska hänessä, kuten oikeassa ihmisessä on paskamaiset puolensa. Myös hän tekee täysin vääriä ratkaisuja ja yrittää säheltää asioita kuntoon.

Älä kuitenkaan odota mitään Sinkkuelämän kaltaista ystävyyden ylistystä. Kun katsoo Francesia ja hänen luottoystäviään yhdessä, naisten väliltä tuntuu puuttuvan aito lämpö ja kemia. Kuitenkin sivuhahmoissa on potkua. Kaikki Flight of the Conchords -fanit huomio: Jemaine Clement on sarjassa ilahduttavassa sivuosassa. Francesin parasta ystävää näyttelee loistava koomikko Molly Shannon.

Sarja iskee varmasti erityisesti keski-ikäisiin, jotka parhaillaan pohtivat parisuhteensa suuntaa. Se huvittaa ja saa pohtimaan elämän tärkeitä ihmissuhteita, sekä ystävyyttä että parisuhdetta. Onko sopuisa ero mahdollinen vai onko erossa pelkkiä häviäjiä? Sarjassa ei ole läpeensä hyvä, hyvätkin ihmiset ovat paskamaisia ja tekevät vääryyksiä rakkaimmilleen.

Divorce huvittaa ja saa tunteet pintaan. Jos ei odota vuoden nerokkainta sarjaa on Divorce hyvä puolen tunnin viikoittainen viihdepaketti.

Mikä parasta, jo ensimmäisen jakson lopussa odottaa täräytys, joka saa janoamaan seuraavan viikon jaksoa. Kyllä tämä koukuttaa!
 

https://youtube.com/watch?v=–iP8RPaNvw

Divorce HBO Nordicissa maanantaisin 10.10 alkaen

lily_byline_anna.jpg

Teksti: Anna Karhunen, jonka mielestä Casual (myös HBO:ssa) käsitteli elämää avioeron ympärillä Divorcea onnistuneemmin. Suosittelen!

Kuvat: HBO Nordic

Lue myös onko uusi Bridget Jones -leffa hyvä vai ei?

 

 

Kommentit (3)
  1. Kertokaa sitten, mitä piditte 🙂

  2. Odotukset todella ovat korkealla tämän sarjan suhteen! Mutta yritän katsoa sarjaa vertaamatta sitä Sex and the cityyn. Jännityksellä odotan, josko tästä tulisi uusi lemppari.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *