Se parempi parisuhdeanalyysi

virpi_0.jpg

 

Parina viime viikkona on keskusteltu kiivaasti siitä, mikä suomalaisissa nykysuhteissa mättää. Asiantuntijastatuksella esiintyvät ihmiset ovat meille kertoneet, että syy on naisten, tasa-arvon sekä 1950-lukulaisten sukupuoliroolien katoamisen. Huh, hyvä, että tuli selväksi. Tältä pohjalta onkin helppo pohtia, miten kliseinen, konservatiivinen heterosuhteesi toimisi paremmin.

Naisen on oltava nainen ja miehen mies. Niin, melkeinpä voisi kuvitella, että heterosuhteessa tällainen olisi itsestäänselvästi asiain tila, vaan eipä olekaan. Tämä vaatii jatkuvaa ponnistelua. Paitsi mieheltä, joka vain on.
Naisena olemiseen ei riitä se, että olet syntynyt naiseksi ja koet olevasi naisena oikeassa sukupuolessa. Sinun on korostettava naisellisuuttasi väsymättä, sillä muuten mies voi kotiin tullessaan erehtyä luulemaan sinua mieheksi, pelästyy ja hänen pippelinsä tippuu irti.

Miten korostaa naisellisuutta? Jos haluat, että alfasi palaa aina samaan luolaan, et voi heittäytyä luolan sohvalle mässyttämään paleosipsiä. Koti on naiselle työpaikka, jossa miehen on saatava rentoutua.
Tietenkään naisellisuuden korostaminen ei tarkoita sitä, että sinulla on oltava tiimalasivartalo, ja sinun on pukeuduttava Mad Men -mekkoon, korkokenkiin ja punattava huulesi kirkkaanpunaisella huulipunalla.
Nykynaisille on tarjolla paljon muitakin naisena olemisen malleja, kuten uusi Barbie, jolla on vähän entistä leveämpi perse, angloamerikkalainen tosi-tv-muija, jolla on hiusten- ja ripsienpidennykset, silikonit ja täytetyt huulet sekä lihaksikas bikini fitness -missi. Kannattaa muistaa, että todella hoikka mallityyppikin on edelleen ihan yhtä suosittu kuin aina ennenkin.

Muista, tärkeintä on rakkaus. Ulkonäköasiat sikseen, parisuhteessa kaikkein tärkeintä on rakastaminen. Ei siis rakastuminen, ihastuminen, liekehtivä intohimo tai höpinät samanlaisista arvoista ja yhteenkuuluvuuden tunteesta. Kun vain itse sisimmässään päättää lujasti rakastaa, homma on sitä myöten taputeltu.
Ai mitä se rakastaminen sitten on? No, ajatellaanpa vaikka vanhaa, sekarotuista koiraa. Katsot koiraa, joka haisee pahalle eikä tee mitään hyödyllistä. Siitä on lähinnä vaivaa. Annat sille silti nappuloita, vaikket päästäkään sitä sänkyysi nukkumaan. Sitä on rakkaus.

Tärkeät naiselliset luonteenpiireet. Feministit ovat yrittäneet vuosikausia levittää propagandaa, että olisi kaikille kivempaa, jos ihmisistä ei tehtäisi niin kamalasti olettamuksia pelkän sukupuolen perusteella.
Mutta kun sukupuolilla on luonnostaan näitä luonteenpiirteitä! Luonnostaan tarkoittaa tietysti tässä yhteydessä, että näin nyt vain on, tämä on fakta, piste.
Oikeanlaiset parisuhdenaiset ovat empaattisia hoivaajia, herkkiä, päättämättömiä, outoja kiukkukohtauksia saavia, itkeskeleviä, eivät osaa ajaa autoa (paitsi tietysti tilastojen perusteella), ja syvällä sisimmässä kaikkien naisten suurin haave on olla kotiäitejä.
Jostain syystä tällaisia luonnollisia naisia näyttäisi kuitenkin olevan uskomattoman vähän. Jotenkin tämä liittyy siihen, ettei veteraaneja enää arvosteta.

Mies parisuhteessa. Tässä nyt on vain jaariteltu naisesta, ikään kuin nainen olisi parisuhteen keskipiste! Ei missään tapauksessa ole, parisuhteen keskipiste on mies. Mies on parisuhteessa kuin 1960-luvulla valettu betonivesitorni, jonka juurella naiset, lapset ja psykoterapeutit touhottavat jotakin kuin työläismuurahaiset.

Nainen ja mies ihmisinä. Kaikkein tärkeintä parisuhteessa on muistaa, ettei parisuhteessa olla ihmisinä vaan sukupuolirooleina. Näin asiantuntijoiden on paljon helpompi yleistää omat kokemuksensa koskemaan kaikkia Suomen parisuhteita.

Ai niin, kotityöt! Jösses, suomalaisten parisuhteiden ylivoimaisesti suurin ongelma meinasi unohtua. Kun nyt vain kertakaikkiaan on niin, että suurempi osa kotitöistä aina jää naisen harteille, eikä se siitä miksikään näköjään muutu, niin mies voisi ruveta maksamaan naiselle niistä. Perheen tulotason mukaan voitte katsoa, onko se 20 e/viikko vai päivä.

 

Robottiääni kertoo tällä oudolla videolla, kuinka olla parempi vaimo.

https://youtube.com/watch?v=DiTqK7BOPek

 

Lue myös Virpin aiempia kolumneja:

Nainen, vältä näitä kaikkia

Trendikatsaus vuoteen 2016

Toivepostaus, osa 2

Seksivinkkejä teille, tavalliset ihmiset

Tytöt, älkääs vikiskö turhasta

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *