Siskojen valtakunta TAI Sananen päätoimittajalta

jenni_lieto_kollaasi_0.png

Ai tuolta se päämuikkeli näyttää! Siis allekirjoittanut. Jenni Lieto nimeltäni, päätoimittaja ammatiltani. Terve vaan, liian harvoin ollaan täällä nähty – sen kunniaksi oikein tuollaisen kuvakollaasin tuohon tekaisin.

Syitä radiohiljaisuuteen on esimerkiksi tuo nyytti tuossa kuvassa (kuukauden ja kaksi päivää Lilyä nuorempi) ja se, että on ollut vähän hommia.

Onneksi nerot naiset tuossa oikealla pitävät sinusta täällä päivittäin huolta. Luotan heihin kuin kallioon, ja aion antaa ammattilaisten vastakin hoitaa hommat. Mutta ensin vähän avaudun.

Muistatko aikaa ennen Lilyä? Onko vaikea hahmottaa? Minä muistan kyllä – eikä siitä kuule ole kuin reilu kaksi vuotta. Mutta muistan siitäkin syystä, että satuin vähän niin kuin keksimään tämän saitin.

Olin hommissa Demissä, tuossa suomalaistyttöjen pää-äänenkannattajassa, jolla on kiihkeä verkkoyhteisö. Miksei meille aikuisemmille naisille ole mitään yhteistä kotia verkossa, tuumin silloin. Sehän voisi vaikka perustua blogeihin. Ja kuka tahansa voisi perustaa yhteisöön omansa. Olisi mahtavaa, jos sinne tulisi fiksua porukkaa, ei vittuiltaisi vaan olisi hyvä henki. Sivuston ulkoasu saisi olla tyylikäs ja yhteisöön liittyminen vaivatonta.

luonnos_lily_0.png

Niin syntyi Lily. Tuosta paperille raapustetusta luonnoksesta syntyi visionäärisen toimituksen, intohimoisten bloggareiden ja kaikkien teidän innokkaiden lukijoiden avustuksella sadantuhannen kävijän yhteisö. (Sadantuhannen! Nipistän itseäni välillä.)

Ja vieläpä tärkeä yhteisö. En tiedä toista paikkaa, jossa voisin kuulla miltä tuntuu sairastua kolmikymppisenä rintasyöpään, inspiroitua kekseliäistä päivän asuista ja lukea rohkeiden maailmanmatkaajien aivoituksia. Tämä tosiaan on jotain suurta. Siskojen valtakunta.

Yli vuoden ajan olen tosiaan tehnyt myös toista mahtavaa julkaisua nimeltä Trendi. Kun haluan tietää tismalleen, mitä suomalaisnaiset Rovaniemeltä Helsinkiin juuri nyt ajattelevat, pelkäävät, toivovat ja uneksivat, uppoudun uusimpiin juttuihin täällä saitilla. Te olette rehellisiä, rohkeita, ihania ja niin monella tavalla mahtavia, enkä voisi olla ylpeämpi siitä että voimme tarjota teille tämän areenan. Inspiroitte meikäläistä joka päivä.

Koska lehdellä ja saitilla on julmetusti yhteistä (esimerkiksi suunnilleen kaksi- ja kolmikymppiset fiksut lukijat, aiheet maan ja taivaan väliltä ja skarppi tapa ajatella), päätimme vuodenvaiheessa tutkia asiaa. Kysyimme intohimoisilta Trendi-lehden lukijoilta millaista yhteisöä lehti kaipaisi, ja Lilyn kävijöiltä tiedustelimme, millainen lehti olisi tälle verkkoyhteisölle sopiva. Vastaus oli kutakuinkin tämä: ”No eivätkös Trendi ja Lily jo ole aika hyvä pari?”

kannet_06_2013_0.png

Joten tässä sitä nyt ollaan. Meillä on yhteinen toimitus (nuo nerot nimeltä Anna Karhunen, Kati Toivanen ja Eeva Kolukin ovat tehneet Trendi-lehteä jo vaikka kuinka pitkään.) Meillä on kaksi blogia, tämä tässä ja tuollainen muotiin ja kauneuteen keskittyvä tuolla. Teemme jatkuvasti juttuja täällä saitilla ja samaan aikaan toimitamme kuukausittain ilmestyvää lehteä.

Ja meillä on teidät – yli viisituhatta blogia ja satatuhatta silmäparia.

Jes, sinulla voi olla kysymyksiä. Tässä on vastauksia: Ei, emme aio tuutata lehteä täyteen täältä saitilta kopioituja kuvia ja juttuja – journalismin ammattilaiset tekevät sinulle edelleenkin sitä huolellisesti toimitettua lehteä. Emme myöskään meinaa työntää lehtiartikkeleja kurkustasi alas täällä saitilla. Mutta jos haluat osallistua lehdentekoon, osoitteessa lily.fi/teetrendia on tarjolla kaikenlaisia mahdollisuuksia. Ja jos se ei kiinnosta, anna mennä blogaten ja keskustellen, ihan niin kuin ennenkin. Lily on kaikille avoinna jatkossakin.

Täysin valmis ei liittomme ole, vaikka suutelointi sujuukin. Teemme jatkosuunnitelmia riippuen siitä, mitä sinä toivot. Kerro toiveistasi tämän jutun kommenteissa, laita minulle meiliä osoitteeseen jenni.lieto(at)a-lehdet.fi tai perusta blogi ja ala avautua.

Saimme idean koko Lilyn perustamiseksi suomalaisilta nuorilta naisilta. Ajattelimme kuunnella Suomen fiksuinta yhteisöä jatkossakin.

Mutta sillä välin: pussaa ja voita! Suhteemme virallistamisen kunniaksi haluamme levittää pusuttelun ilosanomaa. Osallistu kisaan – voit voittaa timanttisormukset itselle ja ystävällesi. Toimitus valitsee myös suosikkikuviaan parin viikon välein ja palkitsee niitä yllätyspalkinnoin.

muoti trendit oma-elama syvallista
Kommentit (15)
  1. Lily on ihan mahtava konsepti! Demi-tytöstä kasvoin Trendin lukijaksi… 😉 

  2. Anna-vierailija
    13.6.2013, 13:32

    Vaikka pilkunviilaaminen onkin elämän tylsimpiä asioita, niin pakko mainita, että Lily on muutakin kuin siskojen valtakunta. Onhan täällä myös jotain niin hienoa kuin Isyyspakkaus-blogi! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *